Vraag:
Hoe versla ik dit onbekende vampierproces dat het bloed uit mijn batterij zuigt?
Questioner
2014-05-13 10:34:35 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik heb een Samsung Galaxy S2 die ik een paar dagen geleden heb geüpgraded naar 4.4. Sinds het upgraden is de levensduur van mijn batterij enorm gedaald. Vanmorgen duurde het ongeveer vier uur om van volledig opladen tot ongeveer 25% te gaan, en dat is zonder veel gebruik. Voorafgaand aan het upgraden kon ik ongeveer twee dagen doorgaan terwijl ik naar podcasts luisterde en e-mails schreef en voor algemeen normaal gebruik.

Ik keek in de systeeminstellingen onder het batterijgebruik en ontdekte dat een of ander "onbekend" proces verantwoordelijk voor 50% van mijn batterijgebruik:

unknown battery eater

Ik klikte op het proces om te zien of ik het kon stoppen, maar de optie om "geforceerd stoppen" te gebruiken, was grijs :

battery eater won't die

Ik heb geprobeerd opnieuw op te starten, maar voor zover ik kan zien, is hij er nog steeds en eet hij mijn batterij op.

Hoe plaats ik een inzet in het hart van dit vampierproces en ervoor zorgen dat het nooit meer terugkeert?


Update: meer batterijgekte.

Gisteren werd ik wakker en mijn batterij was leeg, zelfs hoewel het voor de nacht in de oplader was achtergelaten. Het kostte een paar ronden om op te laden en opnieuw op te starten om enige reactie te krijgen, maar uiteindelijk kreeg ik het weer aan de praat, en dit is wat ik zag in de batterij-instellingen:

battery out

Het lijkt erop dat Google+ een aanval heeft gekregen en de levensduur uit de batterij heeft gezogen. Maar eigenlijk denk ik dat dit waarschijnlijk een verkeerde weergave van gebeurtenissen is.

Oké, gisteren luisterde ik naar een podcast, en ik hoorde een knal en toen start mijn telefoon opnieuw op. Nogmaals, als het weer is ingeschakeld, controleer ik het batterijrapport:

battery lowered

Het is vrij normaal dat het scherm de grootste batterij verbruikt, maar ik begrijp niet waarom plotseling daalde het beschikbare batterijvermogen met ongeveer de helft op het moment dat de telefoon zichzelf opstartte.

Dus ... ik weet niet echt wat ik hiervan moet denken. Ik denk dat mijn batterij misschien bijna leeg is en zich vreemd gedraagt. Maar als iemand nog betere ideeën heeft ...?

Omdat het pictogram weergegeven door * Unknown * lijkt te duiden op een soort systeemapp. Ben je geworteld? Heeft u [deze Q&A] (http://android.stackexchange.com/questions/21598/how-to-find-application-that-is-opening-proccesses?rq=1) gecontroleerd? Of gebruik * Better Battery Stats * om de boosdoener te bepalen?
+1 voor de titel ... nee, echt waar; goed geformuleerd probleem met goed gedaan onderzoek
Vijf antwoorden:
ollie299792458
2014-07-09 20:56:40 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Als je geroot bent, raad ik je aan Better Battery Stats (of Wakelock Detector) te downloaden uit de Google Play Store en de naam van de 'gekke' processen te zoeken .

Als je niet geroot bent, raad ik je aan te rooten, aangezien andere apps geen toegang hebben tot batterijstatistieken vanaf Android OS-versie 4.4.

Een link naar de app die u aanbeveelt, zou nuttig zijn.
chubby_monky
2014-07-10 00:25:53 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Het is begrijpelijk dat de levensduur van uw batterij afneemt als u 4.4 gebruikt op een ouder apparaat zoals de S2. Maar dat is raar. Probeer het proces te identificeren zoals de andere gebruikers hebben voorgesteld. Ik zou ook Greenify willen voorstellen, een app die processen en apps automatisch in slaapstand kan brengen, waardoor hun CPU-tol wordt verlaagd.

roebling
2014-05-14 16:26:43 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Interessant! Nooit een telefoon gezien die 'Scherm' niet als grootste afvoer vermeldde. Ik zou proberen apps te verwijderen totdat het is opgelost, mijn theorie is dat een of andere goedkope app (spyware?) Naar huis blijft bellen. Begin met de lijst met actieve apps - iets dat wordt uitgevoerd dat niet zou moeten zijn? Is gps uitgeschakeld? Hoeveel gratis opslagruimte heb je aan de telefoon? Als het geheugen van de telefoon bijna vol is, zal het zichzelf, naar mijn ervaring, overbelasten, misschien door defragmentatie. Als niets van dit alles naar tevredenheid verhelpt, zou ik de telefoon schoonvegen en opnieuw beginnen. Laat ons weten wat je ontdekt!

user63542
2014-06-09 10:37:23 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Dat is erg interessant. Heb je gekeken voor de "Onbekend" app in uw Applicatie Manager? Dat is misschien wat licht werpen op het onderwerp, als het kan of niet kan worden overal in daar gevonden. Behalve dat, kijk eens naar enkele recentelijk gedownloade apps, kijk of ze rare nummers hebben in App Manager.

Inderdaad een zeer raadselachtig probleem.

Peheje
2016-03-25 22:55:31 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Zelfs zonder root kun je een shell draaien met bijvoorbeeld "Material Terminal" en "top" draaien, bv. met "top -m 10" kun je zien of er apps zijn die veel CPU gebruiken.Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 3.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...