Vraag:
Nieuwe Facebook-app activeert gps bij lancering - hoe uit te schakelen?
JCCyC
2011-09-15 22:13:27 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Dit begon te gebeuren met de laatste update van de Facebook-app.

Ik wil mijn gps niet helemaal uitschakelen - ik vind het leuk dat hij automatisch wordt weergegeven als ik Google Maps bel. (Dat is meestal in een 'waar ben ik'-situatie.) Maar ik zie geen geldige reden om Facebook de hele tijd te laten vragen waar ik ben. De instellingen van Facebook hebben geen optie om dit uit te schakelen.

Aangezien mijn telefoon (Milestone I) geroot is (maar nog steeds met Motorola's officiële 2.2.1 OS), vraag ik me af of er een app is waarmee ik GPS-gebruik per app in- / uitschakelen. Is er zoiets?

(Als dat het geval is, wil ik het ook in de browser uitschakelen.)

Met "de laatste update" bedoel je 1.7 of 1.7.1? Ze werden blijkbaar op dezelfde dag vrijgelaten. Ik ben gewoon teruggekeerd naar 1.6.4 met Titanium Backup, maar dat werkt niet als je de apk nog niet hebt geback-upt.
Vijf antwoorden:
eidylon
2011-09-16 02:03:45 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Net als bij geweigerde machtigingen, wordt door Matthew genoemd LBE Privacy Guard waarmee u ook selectief machtigingen voor apps kunt uitschakelen. Ook goed voor het uitschakelen van geotagging op uw foto's en om te voorkomen dat Facebook en / of Twitter uw locatie uitzendt.

Chahk
2011-09-15 22:40:37 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Stock-Android biedt geen mogelijkheid om het gebruik van specifieke machtigingen door apps te verbieden. Als je tijdens de installatie akkoord gaat met het accepteren van de toestemmingen die de app vraagt, zit je ermee vast, tenzij je de app verwijdert.

Omdat je geroot bent, kun je proberen Tasker te gebruiken om het inschakelen van GPS alleen te automatiseren wanneer u bepaalde apps zoals Kaarten gebruikt, en het uitschakelen wanneer de app wordt afgesloten. Op deze manier kunt u GPS uitgeschakeld houden, zodat Facebook en andere apps niet automatisch op u vergrendelen.

Ook heeft de aangepaste ROM van CyanogenMod 7.1 deze functie. Hier is een stapsgewijze installatiehandleiding voor het installeren ervan op uw Milestone. In CM7 kunt u in de instellingen van Toepassingen beheren, wanneer u op een app tikt, op elke toestemming tikken om deze in te trekken (deze wordt doorgehaald). Tik er nogmaals op om de wijziging ongedaan te maken. Houd er rekening mee dat, hoewel apps het ontbreken van internet- of gps-machtigingen doorgaans netjes verwerken, sommige meer basistoestemmingen (bijv. Schrijven / lezen naar / van de SD-kaart) ervoor kunnen zorgen dat de app crasht of instabiel wordt.

Bedankt dat je erop wijst dat er een CM is voor de mijlpaal! Het zit zeker in mijn plannen, al zal ik daarvoor wat moed moeten verzamelen. In de tussentijd denk ik dat ik een van de blocker-apps zal gebruiken die in de andere antwoorden worden beschreven.
Matthew Read
2011-09-15 22:46:19 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Een app als Rechten geweigerd (root vereist) kan daarbij helpen. Er staat dat het niet op elk apparaat en elke ROM werkt, maar er zijn andere gelijkaardige apps die misschien niet werken als dit je niet helpt.

Over het algemeen kun je de APK ook uitpakken, het AndroidManifest bewerken. xml-bestand om machtigingen te verwijderen, alles opnieuw in te pakken en die gewijzigde versie te installeren. Ik weet niet zeker of het werkt voor ondertekende apps (zijn er gecodeerde apps?), Maar ik kan momenteel de handleiding die ik had gelezen om dit te doen, niet vinden. Het kan ook in strijd zijn met de gebruiksvoorwaarden enzovoort, dus zorg ervoor dat u weet en de verantwoordelijkheid neemt voor wat u doet :)

SkulleKulle
2013-08-31 14:23:23 UTC
view on stackexchange narkive permalink

heel simpel :)

ga naar instellingen -> Personal -> locaties & zet gps-satellieten uit

werkte voor mij

Xavier Lambre
2017-03-31 04:41:20 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Tasker is leuk, maar ik heb een andere Android-app gevonden - "GPS Privacy", die de GPS-coördinaten automatisch verwijdert. U definieert gewoon uw "Privacygebieden" en uw foto's hebben geen GPS-tags wanneer ze in deze gebieden worden gemaakt. Erg handig als je kinderen hebt die de foto's automatisch online laten uploaden. https://play.google.com/store/apps/details

Ik hoop dat dit ook voor jou nuttig zou zijn!Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 3.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...