Vraag:
Speel muziek van pc op Android
Aistina
2011-03-16 19:28:27 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Als ik een map op mijn computer heb gedeeld waarin al mijn muziek staat, is het dan mogelijk om deze muziek op mijn telefoon af te spelen wanneer ik met hetzelfde wifi-netwerk ben verbonden met mijn telefoon (Nexus One, Gingerbread)?

In het geval dat ik een applicatie moet gebruiken die de gedeelde map op mijn telefoon koppelt, zou het extra geweldig zijn als deze automatisch zou worden geactiveerd wanneer ik verbinding maak met dat netwerk.

Ik neem aan dat dit een gedeelde Windows-map is (dat wil zeggen een "SMB-share") waar u het over hebt?
@Ilari ja, dat is het.
Acht antwoorden:
eldarerathis
2011-03-16 20:40:21 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Een optie zou zoiets zijn als de VLC -app. Je hebt eigenlijk niet eens de muziek nodig om op een gedeelde schijf te staan ​​om die te laten werken, je hebt alleen VLC nodig op de pc en een wifi-LAN om te delen (of 3G en wat netwerkbeveiligingskennis).

Er zijn ook apps van derden die specifiek zijn ontworpen voor het streaming-aspect van VLC, zonder de lokale afspeelfuncties, zoals VLC Streamer.

Mesh
2011-03-16 21:12:23 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Met ES File Explorer kun je mediabestanden afspelen ... maar ik denk dat je ze een voor een moet kiezen om ze af te spelen ... niet zeker of je een lijst met nummers kunt afspelen ...

Ilari Kajaste
2011-10-26 17:41:15 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Linux heeft een bestandssysteem-wrapper-ding genaamd cifs waarmee het een SMB-share (gedeelde Windows-map) transparant als een standaardmap aan het bestandssysteem kan koppelen.

Ziet eruit alsof er een Android-app is voor het maken en beheren van cifs-mounts - CifsManager. Als ik het gebruik, neem ik aan dat je je Android-apparaat alle bestanden in de shares kunt laten zien, net zoals ze op je geheugenkaart zouden staan. De app vermeldt "muziek afspelen" als voorbeeld van gebruik in de beschrijving, dus ik verwacht dat het voor dit doel kan worden gebruikt.

Ik heb nog niet gekeken hoe het werkt, maar ben van plan het nu te doen dat je me interesseerde in de use case. :) Ik zal het antwoord bewerken als ik tijd heb gehad om dit te testen.

Merk op dat de app root vereist . Weet ook niet of het de shares automatisch opnieuw kan verbinden wanneer ze beschikbaar komen. En ik weet niet zeker of het de Android-muziekspeler of het bestandsbeheersysteem verprutst of wat dan ook, als de gekoppelde bestanden waartoe het toegang had plotseling verbroken worden (ik zou echter verwachten dat Android het aankan).

Werk de link voor de app bij. De huidige werkt niet.
Bryan Denny
2011-03-16 20:23:02 UTC
view on stackexchange narkive permalink

U kunt Winamp gebruiken om uw muziek draadloos te synchroniseren tussen uw telefoon en die gedeelde map. U vindt een handleiding hier over hoe u dit moet doen.

Zal synchronisatie met Winamp niet alleen de muziek van de pc naar het apparaat overbrengen? OF impliceert synchronisatie streaming?
Ja, het zal de muziek kopiëren, maar het zal het automatisch doen wanneer Winamp wordt gestart en op dat wifi-netwerk. De dienst geeft niet aan dat hij streaming wilde, maar "wanneer ik met mijn telefoon verbonden was met hetzelfde wifi-netwerk, om deze muziek op mijn telefoon af te spelen?" Deze oplossing moet aan die richtlijnen voldoen
Sorry, ik had specifieker moeten zijn. De muziekmap is ongeveer 70 GB, dus kopiëren is geen optie. Bedankt voor het antwoord!
@Aistina, je was specifiek genoeg. "wanneer verbonden" ... betekent vrij duidelijk "ik wil het niet kopiëren, ik wil het gewoon spelen".
Kunnen we een bijgewerkte link voor de app hebben? De huidige lijkt dood te zijn.
Werkt het nog steeds voor mij? Bedoel je naar de markt / speelwinkel? https://play.google.com/store/apps/details?id=com.nullsoft.winamp&feature=search_result Ik zal het antwoord updaten
Ik heb zojuist een online proxyserver geprobeerd en de link lijkt nog steeds verbroken te zijn: http://i.stack.imgur.com/8MFuQ.png, http://i.stack.imgur.com/Mn2rG.png Ik don ' Ik weet echter niet waarom.
@Firelord Weet u het niet zeker, bevindt u zich buiten de VS?
Ja. Maar ik dacht dat Play Store alleen geografische beperkingen oplegde als je door apps bladert met de Google Play-app. Bewerken: ik heb nu twee proxyservers geprobeerd die beweren uit de VS te komen en het resultaat is nog steeds hetzelfde. Hoe dan ook, ik zal het niet verder benadrukken. Als een andere gebruiker klaagt, kunt u op basis daarvan actie ondernemen.
GAThrawn
2011-03-16 22:15:06 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Met een Squeezebox -server ( download) die op de pc draait, kan elk apparaat op het netwerk verbinding maken met de MP3-stream die wordt uitgezonden. Je kunt nummers aan de afspeellijst toevoegen via de webinterface vanaf de pc of de browser van je telefoon, of een van de Android Squeezebox-controller-apps zoals Squeeze Commander installeren.

Zie ook dit vorige vraag Client-Server Android audio remote

Flow
2011-10-26 19:34:38 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Subsonic is ook een geweldige manier om muziek met je Android-apparaat te delen via wifi of zelfs internet. Er is ook een Subsonic Android-app.

Of u kunt Google Music gebruiken, dat momenteel alleen in de VS is.

user2214428
2014-01-14 13:57:19 UTC
view on stackexchange narkive permalink

U kunt de voorbeeldversie van 'Soumi Music Player' proberen via de volgende link voor het afspelen van mp3-bestanden vanuit uw gedeelde netwerkmap.

https://groups.google.com/forum / #! forum / Soumi-music-player-preview

RumburaK
2014-08-19 13:03:30 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Hé man, je zou Samba Network Music Player kunnen proberen - het is speciaal voor dit doel ontworpen. Nog in ontwikkeling, maar het werkt.Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 2.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...