Vraag:
Is deze melding die steeds op mijn telefoon verschijnt een virus?
Lauren
2014-12-14 17:29:34 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Deze melding blijft verschijnen, en ik weet niet zeker of het echt is of een virus, of hoe ik het kan stoppen. Er staat 'Android-systeemwaarschuwing! Google heeft ernstige bugs in uw batterijmodule gevonden! Klik op [OK] om details te bekijken. '

Screenshot
Screenshot (klik voor grotere variant)

Alle hulp wordt op prijs gesteld, bedankt.Lauren.

Ik ben het eens met de antwoorden van Erman en Kasperd. Als extra bron kan het gaan om [cross-site scripting] (http://www.wikipedia.com/en/Cross-site_scripting), wanneer een eerlijke website wordt geïnjecteerd door kwaadaardig JavaScript dat op een andere site wordt gehost, zoals gezien op de schermafbeelding.
Vijf antwoorden:
Duncan
2014-12-14 20:13:12 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Nee, het is geen virus. De melding wordt geactiveerd door advertenties op de webpagina.

Klik gewoon niet op "OK" en negeer het.

Voorzichtig. Wat je daar ziet, wijst zeker op malware. Geen enkele website scant uw "batterijmodule" (wat dat ook zou moeten zijn) en meldt dat * Google * er ernstige bugs in heeft gevonden. Google werkt niet zo. Ik ga liever met [poging van TimoS] (http://android.stackexchange.com/a/91657/16575) voor het lokaliseren en verwijderen van de broncode. Als dat niet lukt, controleer dan of dat alleen op specifieke pagina's gebeurt en vermijd die (in ieder geval een tijdje, want ze kunnen geïnfecteerd zijn). // Bewerken: maak de "niet" vetgedrukt en cursief - dat heb ik net gezien na het schrijven van mijn opmerking :)
@Izzy: de website scant niet, ze zouden hoogstwaarschijnlijk nog steeds laten zien dat je een probleem hebt met je batterij, zelfs als je niet echt een batterij hebt. Het is een Trojaans paard, je systeem is waarschijnlijk (nog) niet geïnfecteerd, de enige manier waarop je systeem in gevaar zou zijn, is als je dom genoeg bent om het paard uit te nodigen en de "fix" te installeren die de claim in het dialoogvenster zou hebben opgelost. niet-bestaand probleem. De beste actie is om de site te vermijden die ze activeert.
@Izzy - dit is absoluut geen virus of malware. Merk op dat er staat "De pagina op http: // ---- zegt" - dit is een traditionele `window.alert ()` box, en dat is de titel die erbij hoort.
@Lie Ryan + Seiyra + lzzy: Je hebt gelijk. MAAR: Omdat het vervelend is, zou je de applicatie moeten vinden die deze webpagina opent / deze js uitvoert en deze verwijderen / deactiveren. Gewoon 'Klik op OK en ontspan' is geen optie.
@TimoS: klopt, maar u zult de aanstootgevende applicatie niet vinden door uw lijst met geïnstalleerde applicaties te doorlopen, aangezien het de browser is die dit doet in plaats van een native applicatie. Het OP heeft 16 geopende pagina's, en een deel ervan heeft hij waarschijnlijk regelmatig gebruikt. De bron van de waarschuwing is waarschijnlijk een webpagina die hij zojuist heeft geopend. U hoeft zich geen zorgen te maken, want het systeem is niet gecompromitteerd; zolang hij de pagina kan vermijden die het bericht veroorzaakt, is er niets om in paniek te raken.
@Lie Ryan: Maar het kan een app zijn die deze webpagina opent.
Nee, het is beslist geen * virus * (er zijn er geen voor Android) :) De uitleg van Lie toont de meest waarschijnlijke boosdoener (ik vergat `window.alert ()`). Dus blijf bij de tweede helft van mijn laatste opmerking (vermijd de site die dit veroorzaakt totdat ze het hebben opgelost). Je weet nooit wat er gebeurt als je het verzoek bevestigt. Misschien willen ze je gewoon "choqueren", maar misschien willen ze in de volgende stap wat malware installeren.
kasperd
2014-12-14 21:34:34 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Wat u ziet, ziet eruit als een javascript-waarschuwing.

Zolang u niet gelooft welke leugens sommige websites u zullen voeden, is het enige gevaar dat een javascript-waarschuwing met zich meebrengt de mogelijkheid dat een site kan zo veel javascript-waarschuwingen blijven openen, dat u de site niet kunt verlaten voordat een andere waarschuwing verschijnt. Maar een fatsoenlijke browser kan dat voor je stoppen.

In dit specifieke geval denk ik dat het een geval is waarin een adverteerder tegen je liegt om je te overtuigen een product te kopen dat je niet nodig hebt.

Timo Schwarzer
2014-12-14 17:35:06 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Het lijkt een app te zijn die dat dialoogvenster opent (via een webpagina ...).

Probeer op te starten in de veilige modus:

Houd de aan / uit-knop ingedrukt totdat het power-menu verschijnt.

Houd 'Reboot' ingedrukt. (Op telefoons die niet de mogelijkheid hebben om opnieuw op te starten, houdt u 'Uitschakelen' ingedrukt)

Vervolgens zal uw telefoon opnieuw opstarten in de veilige modus. Dat betekent dat al je apps gedeactiveerd zijn voor deze sessie. ALS je daar geen van deze rare dialogen krijgt, start DAN je telefoon opnieuw op (om al je apps terug te krijgen) en deactiveer / verwijder je apps stap voor stap.

Je kunt ook AdAway proberen, dat een ingebouwde AdWare-scanner. ( https://f-droid.org/repo/org.adaway_51.apk)

Ik wist niet dat adaway een adware-scanner heeft.
Natuurlijk staat het midden in het menu. http://imgur.com/FUQqFeA
Ik ben het eens met deze benadering. Hoewel het een geïnfecteerde website kan zijn die een "advertentie" weergeeft, verwijst de formulering duidelijk naar malware - en het uiterlijk van een app die een dialoogvenster weergeeft. Dus volg dit eerst - en als het niet lukt, controleer dan of het bericht alleen op specifieke websites verschijnt (die mogelijk geïnfecteerd zijn); zo ja, vermijd ze dan in ieder geval een tijdje.
Daniele Oreste Marino
2014-12-17 17:54:05 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Geen virus, maar gewoon een advertentie-pop-up die ertoe leidt dat de website wordt vermeden. Blokkeer de url van uw browser!

Ananda
2015-08-20 23:20:03 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Screenshot Pro geeft deze vervelende, aanhoudende advertenties weer met meldingen over "slim applicatiebeheer". Als dat niet het geval is, zoek dan naar andere apps die u onlangs heeft geïnstalleerd of bijgewerkt in Google Play met wifi-toegang. Schakel meldingen over de verdachte app uit om te zien of dit de bron van de advertenties is, en verwijder de app als het uitschakelen de advertenties verwijdert. Ik moest het uitschakelen als apparaatbeheerder om screenshot pro te verwijderen.Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 3.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...