Vraag:
hoe u apps identificeert en wijzigt die zijn ingesteld als opstartitems
I-M-JM
2011-04-27 22:21:57 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik kom uit een Windows-achtergrond (nog nooit Linux gebruikt), en HTC Wildfire is mijn eerste Android-telefoon.

Ik zie dat veel apps zoals Facebook voor HTC Sense, Flickr, Footprints, Friend Stream, Gmail, Peep, Stocks en nog veel meer als start-up-apps.

Hoe kan ik vinden welke apps start-up-apps zijn en hoe ik een bepaalde app kan verwijderen uit opstarten bij het opstarten (of zeg maar zachte reset)

Gerelateerd: [Autostart uitschakelen bij opstarten] (https://android.stackexchange.com/a/209345/218526).
Twee antwoorden:
Matthew Read
2011-04-27 22:49:20 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Zie ook: Hoe kan ik voorkomen dat applicaties en services worden uitgevoerd?

Ten eerste waarschuw ik ten zeerste om hiermee niet te knoeien. Als een app systeembronnen in beslag neemt of anderszins een probleem vormt, verwijder deze dan. Android is ontworpen om actieve services en apps automatisch te beheren, en handmatige tussenkomst is lastig en kan verschillende problemen veroorzaken.

Er zijn apps die beweren dat je opstartprocessen kunt bewerken ( voorbeeld), maar ik vertrouw ze niet. Velen van hen doen ofwel niets of sluiten de app gewoon af telkens wanneer deze wordt gestart. Veel services worden automatisch opnieuw opgestart, zodat uw telefoon nooit in de slaapstand gaat, de services worden steeds opnieuw uitgevoerd en gesloten. Veel van deze apps hebben geen root nodig, dus het zou me verbazen als ze überhaupt iets zouden kunnen doen.

Met root kun je een app zoals Autostarts gebruiken om te beheren welke apps worden geactiveerd door gebeurtenissen. Dit is niet helemaal hetzelfde als voorkomen dat apps bij het opstarten worden uitgevoerd, maar het kan helpen voorkomen dat ze opnieuw opstarten nadat ze zijn uitgeschakeld.

Ik raad Titanium Backup aan om de installatie ongedaan te maken. systeem-apps. Zorg ervoor dat u geen echte Android OS-apps / -services verwijdert, maar alleen apps van derden die zijn beveiligd (bijv. Gebundelde software zoals u die op Windows zou krijgen). Sommige van deze apps zijn belangrijker dan ze lijken (ik heb gehoord dat Motorola-telefoons veel "nutteloze" apps hebben waar het systeem zonder goede reden op vertrouwt), dus gebruik eerst de back-upfunctie van Titanium. (Merk op dat als u iets ernstig kapot maakt, u wellicht niet in de telefoon kunt komen om het te herstellen en te repareren!)

Wees heel voorzichtig met het gebruik van al deze tools. Als u een systeemproces verwijdert of uitschakelt, kunt u uw telefoon onbruikbaar maken.

Flow
2011-04-28 00:52:16 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Een Android-app zou een goede reden moeten hebben om te beginnen bij het opstarten van het systeem. Om de apps te ontdekken die kunnen starten bij het opstarten van het systeem, installeert u Aspotcat en maakt u een lijst van alle apps die de intentie "opstarten voltooid" kunnen ontvangen. Als u van mening bent dat een app van deze lijst niet mag starten bij het opstarten van het systeem EN als deze app geen optie biedt om dit gedrag uit te schakelen, verwijder die app dan.

Ik zou geen systeemservices / apps verwijderen. Zoals anderen al zeiden, Android levert goed werk bij het beheer van de beperkte bronnen van een smartphone. Neem uw Windows-paradigma niet mee naar Android.

Trouwens, het intent-systeem dat "start at boot" -apps mogelijk maakt heeft niets te maken met de Linux waarop Android draait.Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 3.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...