Vraag:
Ruimteprobleem in de Samsung Galaxy Pocket GT-S5300
Alenanno
2012-10-10 00:27:49 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik heb op deze site veel vragen gezien over de beroemde ruimteproblemen in Android-telefoons. Geen van de dingen die ik heb gezien, heeft me geholpen en aangezien geen van hen naar mijn telefoon heeft gevraagd, wil ik een nieuwe case presenteren.

Ik heb drie herinneringen en dit is een tabel met het gebruik:

Screenshot usage

Het meest hinderlijke is hoe een geavanceerde telefoon als deze zulke basisproblemen zou hebben. Ik heb geprobeerd:

  • het standaard installatiepad naar de SD-kaart instellen: Geen dergelijke instelling .
  • apps naar de SD-kaart verplaatsen met apps zoals App2SD: Sommige kunnen niet worden verplaatst .

Ik weet echt niet wat ik anders moet doen. Ben ik echt gedwongen apps te verwijderen? Ik wil de bestanden die ik heb geïnstalleerd niet verwijderen (het zijn er 14), waarom zou ik dat doen met meer dan 9 GB vrije ruimte beschikbaar ? Ik hoop alleen dat er een optie is die ik heb gemist.

Alle afbeeldingen gemaakt door camera / audio mp3's die u gebruikt, worden standaard opgeslagen op een sd-kaart. Sommige apps kunnen niet naar de sd-kaart worden verplaatst op basis van hun manifest.
@t0mm13b Ah ja, ik ben het vergeten: aangezien het een nieuwe telefoon is, heb ik geen mp3, geen foto, niets.
wat zijn de 14 apps? (Google maps is een biggie die weigert te worden verplaatst naar sd-kaart, wat genoeg is om me bananen te drijven!)
Twee antwoorden:
Alenanno
2012-10-12 20:14:22 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik heb vandaag mijn eigen probleem opgelost en ik zou graag de oplossing willen bieden aan anderen die het zouden kunnen tegenkomen. Het daadwerkelijke interne geheugen van deze telefoon zou precies 0,96 GB moeten bedragen, of dichtbij dat. Ik werd me hiervan bewust door mijn telefoon te vergelijken met een andere van hetzelfde model. Ik heb eerst geprobeerd het Flash-geheugen (of massa-geheugen) op mijn telefoon te formatteren, maar het mocht niet baten. Dus ik probeerde een reset uit te voeren en het probleem werd opgelost.

Om dit te doen:

  1. Ga naar Instellingen.
  2. Kies Privacy .
  3. Selecteer Fabrieksinstellingen herstellen of het overeenkomstige voorbeeld in uw moedertaal.
  4. Wacht tot de telefoon zijn ding doet. U zou een code / script op het scherm moeten zien lopen. Wacht nu.
  5. Wanneer alles is geladen en u de minimale instellingen heeft geconfigureerd, opent u de applicatie Taakbeheer . Je zou de juiste maat moeten kunnen zien.
Sylvain Huard
2012-10-10 07:20:19 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Veel mensen hebben dat soort problemen en ik heb hetzelfde. Ik ben er eindelijk achter en het werkt geweldig. Ik heb een Galaxy Tab 7, maar veel Android-apparaten zullen dat ervaren.

Er zijn 2 belangrijke mappen. het / system heeft veel systeemdingen. Degene genaamd / data is eigenlijk niet alleen maar data, maar het is waar Android de applicatie apk en een deel van de gerelateerde data installeert. Als je de apk forceert om op een SD-kaart te installeren, zal het nog steeds een deel van de / data ruimte (kleine hoeveelheid) gebruiken voor sommige data.

Houd er rekening mee dat er een verwarrende "sdcard" naamgebruik. De meeste Android-apparaten hebben een "sdcard", dat is een interne flitser die is geconfigureerd als een SD-kaart, maar de echte externe SD-kaart wordt vaak external_sd genoemd of zoiets.

Het probleem dat ik ontdekte zit in / data / tombstone , je zult 10 bestanden vinden met de naam tombstone_0 #. Dit zijn foutopsporingsinformatie verzameld door Android, of dat is tenminste wat ik vond googlen. Dat wil je als je applicaties wilt debuggen en meer informatie nodig hebt dan "logcat". Maar dat heb je niet nodig voor een normale gebruiker. Verwijder ze allemaal. Deze 4 bestanden gebruikten 1,4 GB van mijn 1,89 GB interne tabletopslag.

Om dit te doen, moet u uw apparaat rooten. Ja je moet. En het zal niet ontploffen, maak je geen zorgen, ik heb het gedaan en nog veel meer! Download dan een programma zoals "Root Explorer" om te bladeren en de rommel te verwijderen. Het zal root-privileges aanvragen en krijgen als je je apparaat eerder hebt geroot en je kunt doen wat je wilt.

Om uw apparaat te rooten, hoeft u alleen maar "root android mijn apparaatmodel" te googlen en u zou snel moeten weten hoe u uw apparaat kunt rooten.

Tombstones zijn zogenaamde "core dumps" op Unix / Linux-systemen. Naar mijn ervaring zijn er zelden meer dan 10 "tombstone_nn" -bestanden in die map - en jouw geval is het eerste dat ik zie waar ze meer dan 10 MB innemen (zie ook [dit antwoord] (http://android.stackexchange.com / a / 27130/16575)). En als je nog eens kijkt: meer dan 100 MB grafstenen zou bijna onmogelijk zijn voor Alenanno, aangezien de interne partitie in totaal maar 126 MB is ...
Bedankt Sylvain, maar ik zocht meer naar standaardmethoden, niet naar het verwijderen van bestanden. Waarom kan ik het Flash-geheugen niet gebruiken als het interne zo klein is? Dit is wat ik niet kan begrijpen en het doet me denken dat ik iets mis op mijn telefoon.
@Sylvain Hoewel de tombstone-map toegankelijk is zonder root, zijn de tombstone-bestanden dat helaas niet - zie mijn opmerking daar: * Helaas zijn alle tombstones eigendom van het systeem en zijn de permissies ingesteld op `rwx ------` - dus als dat je onruststoker is: je kunt ze niet verwijderen zonder root *
@Izzy. Bedankt. Mijn fout las ik te snel. En ik vind je volledige antwoord dat je verwijst ook leuk.
Bedankt - en ik weet dat dat gevoel mij ook af en toe overkomt :) En ik zou willen dat er ergens een knop was om het systeem te vertellen: "Dumps opruimen, dat kan ik ook niet lezen" - vooral op niet-geroote apparaten, wie zou dat moeten lezen? Heeft alleen zin op ontwikkelingsapparaten.
Misschien kan iemand een app schrijven om de tombstone-bestanden te verwijderen. :-P


Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 3.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...