Vraag:
Waarom werkt een stylus met fijne punt niet op mijn telefoons / tablet?
sleipnir
2014-10-10 19:04:57 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik gebruik mijn tablet / telefoon al heel lang om met mijn vinger te schetsen. Het afgelopen jaar heb ik geprobeerd een stylus met een fijne punt te vinden om het tekenen gemakkelijker te maken, aangezien vingers onhandig en onnauwkeurig zijn. Ik heb er een paar gekocht, maar geen van hen werkt met mijn Nexus 7, SGS2, LG G2, iPad, iPhone, enz. De stylussen met de dikke, ronde, gaasachtige puntjes van potloodgummetje werken, maar ze hebben hetzelfde probleem als mijn vinger: ze zijn te dik om precies te zien waar de punt het scherm raakt. Veel stylussen hebben beide uiteinden, en ik blijf elke keer het dikke uiteinde gebruiken.

Ik heb om een ​​reden op en neer gezocht, maar ik heb eigenlijk geen enkele verklaring kunnen vinden op alle. Kan iemand uitleggen waarom de dikke, pinkachtige stylustips werken, maar de magere, penachtige tips niet op (wat lijkt te zijn) de meeste touchscreens? Heb ik gewoon pech, of is er een scherm / stylus-combinatie die voor mij werkt?

Twee antwoorden:
Dan Hulme
2014-10-10 19:45:48 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Capacitieve en resistieve touchscreentechnologieën

De huidige multi-touchscreens zijn capacitief , in tegenstelling tot de resistieve touchscreens van tien jaar geleden. Ze werken een beetje zoals je een statische lading kunt voelen met het haar op je huid. Het scherm bevat een lading en wanneer je vinger er dichtbij komt, trekt de capaciteit van je vinger deze lading aan. Het scherm kan op deze manier alle punten vertellen waar de lading wordt verstoord, en een beeld opbouwen van waar je het aanraakt. Dat is waarom het verschillende vingers kan onderscheiden, en de meer gevoelige schermen kunnen vingers van elkaar onderscheiden door hun vorm, en kunnen raden hoe hard je drukt.

De oudere resistieve touchscreens hadden slechts twee flexibele geleidende vellen met een opening ertussen. Wanneer je druk uitoefent, raken de vellen elkaar en kan de touchscreen-hardware vinden waar dat contactpunt is. Vanwege de manier waarop het contactpunt uit de bladen leest, kan het niet meer dan één contactpunt of een groter contactgebied begrijpen.

En wat?

Dit heeft er twee implicaties voor een stylus. Styli voor resistieve schermen moeten klein zijn voor een precieze aanraking en kunnen van elk materiaal zijn (omdat ze alleen druk hoeven uit te oefenen). Een stylus voor een capacitief touchscreen moet elektriciteit geleiden, maar bedekt zijn met een isolator om het de capaciteit te geven (zoals je vinger). Ze zijn gewoonlijk een geleidende schuimkern bedekt met dun rubber. Meestal moet het deel dat u vasthoudt ook geleidend zijn om het te verbinden met de grotere capaciteit van uw lichaam, maar er zijn manieren om dit te omzeilen.

Bovendien moet de punt breed genoeg zijn om voldoende capaciteit te genereren voor het scherm om te registreren. Naast de vereisten van de hardware, hebben de meeste touchscreens ook wat filtering in de software om verwarring te voorkomen door sensorruis, kleine druppeltjes water en andere dingen.

Om deze twee redenen kun je alleen gebruik een stylus die is ontworpen voor capacitieve touchscreens.

Foliehoedtijd

Je kunt er zelf een maken door een balletje aluminiumfolie op het uiteinde van een penachtig object te plakken met isolatietape. U hoeft er alleen voor te zorgen dat uw hand in contact is met de folie om deze te laten werken. Op deze manier kunt u experimenteren met verschillende formaten om de smalste punt te krijgen die op uw specifieke apparaat werkt.

Andere opties

Als u toch iets nauwkeuriger wilt, heeft u een telefoon of tablet die is ontworpen om een ​​stylus te gebruiken. Deze telefoons hebben naast het capacitieve touchscreen nog extra sensoren en ze worden geleverd met een speciale stylus die met die sensor werkt. Meestal detecteren ze inductievelden (zoals een Wacom-tekentablet) en de stylus heeft een ingebouwde inductor, maar de details zijn verschillend voor verschillende apparaten. Samsung's Note reeks telefoons en tablets werkt op deze manier, en Lenovo heeft een tablet (op de markt gebracht door digitale artiesten) met een drukgevoelige stylus zoals deze en 'palm rejection'-software om te voorkomen dat je reageert op de onderkant van je hand wanneer je tekent.

Asad
2015-07-26 16:03:47 UTC
view on stackexchange narkive permalink

De banaanstekker op een koptelefoon werkte voor mij.

Houd hem gewoon uit het rubberen gedeelte en maak geen krassen op het scherm.Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 3.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...