Vraag:
Android - hoe de launcher-instelling te behouden na het opnieuw opstarten
kai-dj
2018-02-22 05:32:24 UTC
view on stackexchange narkive permalink

In plaats van de voorgeïnstalleerde "Launcher3" zou ik "Microsoft Launcher" willen gebruiken - maar als ik dit als standaard kies, duurt het slechts totdat het opnieuw wordt opgestart. Na opnieuw opstarten is "Launcher3" opnieuw als standaard ingesteld.

Hoe een opstartprogramma behouden na het opnieuw opstarten? Waar worden dergelijke dingen in het algemeen opgeslagen?

(Android 5.0.2 - API 21)

BEWERKEN:
Mijn telefoon is een Medion X5004.
Ik heb het geprobeerd via het instellingenmenu in MS-Launcher en via de systeeminstellingen.

EDIT2:
Ik heb de installatie van "Apex Launcher" getest en ingesteld als standaard - reset ook naar Launcher 3. Dus het lijkt niet specifiek te zijn voor MS-Launcher.

EDIT3:
MS-Launcher zit niet op SD-kaart.

EDIT4:
Wiping cache heeft geen impact ...

EDIT5:
Geprobeerd om chmod 440 /data/system/users/0/package-restrictions.xml te gebruiken tijdens het opstartprogramma ingesteld op MS-Launcher - na het opnieuw opstarten heeft het bestand weer schrijfrechten en Launcher3 "begroet" me.

Twee antwoorden:
kai-dj
2018-04-30 01:12:09 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Niet echt een antwoord - maar het probleem doet zich niet voor na het terugzetten van de fabrieksinstellingen.

aBochur
2018-02-22 07:35:34 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Hier is iets om te proberen:

Ga naar instellingen → apps. Selecteer in het menu systeem-apps weergeven → launcher3 → instellen als standaard → standaardinstellingen wissen.

Wanneer u teruggaat naar uw startscherm, kunt u uw standaardscherm kiezen. Kies het standaard Microsoft-opstartprogramma.

Start uw telefoon opnieuw op en kijk of dit heeft geholpen.

Bewerken:

Als het Microsoft launcher is opgeslagen op je SD-kaart, verplaats het terug naar het interne geheugen, dat zou het moeten repareren.

Dank u voor uw antwoord.Helaas nog steeds hetzelfde gedrag.
Dit is mogelijk alleen op een Samsung-apparaat, maar probeer te kijken of je het hebt.* Instellingen> standaardtoepassingen> startpagina> Microsoft launcher. *
Kijk ook of de bewerking relevant is
TY weer :) MS-Launcher is niet geïnstalleerd op SD-kaart.Ik heb alleen "Instellingen ->" Homescreen / Desktop "(niet 100% zeker over het exacte woord, vertaald uit het Duits…).
Probeer [systeemcache] te wissen (https://www.techrepublic.com/article/pro-tip-regain-control-of-a-sour-lollipop-by-clearing-the-system-cache/) maak je geen zorgen, hierdoor worden uw gegevens niet gewist.
Het werkte ook niet - ik begon te denken, ik zou gewoon niet zo vaak opnieuw moeten opstarten ... ^^


Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 3.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...