Vraag:
Kan Galaxy S3 niet via USB met pc verbinden
JoeFish
2012-12-14 00:24:05 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik heb mijn Galaxy S3 nu een paar maanden en heb altijd verbinding kunnen maken met mijn pc via USB. Een paar dagen geleden stopte het plotseling met werken. Ik heb veel andere Android.SE threads gevonden, maar geen enkele heeft mijn vraag kunnen beantwoorden.

Symptomen: wanneer ik de telefoon aansluit via USB, piept de telefoon, krijg ik een bliksemschicht op mijn batterij, maar dat is alles. Er zijn geen USB-opties in de vervolgkeuzelijst en de pc herkent niet dat een apparaat is aangesloten. Klik op screenshot voor volledige grootte.

Screenshot

PC-systeem: Windows 7 x64 met de nieuwste stuurprogramma's en Kies-software van Samsung.

Telefooninformatie:

 • Samsung SGH-i747
 • Android-versie 4.0.4
 • Baseband-versie I747UCLG1
 • Kernel-versie 3.0.8-704434-user
 • Build-nummer IMM76D.I747UCALG1

Wat ik heb geprobeerd:

 • Mijn vrouw heeft een identieke Galaxy S3 - Ik heb haar S3 op dezelfde kabel aangesloten en het werd onmiddellijk herkend. Dus ik weet dat de pc en de kabel allebei correct werken.
 • De stuurprogramma's hebben toch verschillende keren verwijderd en opnieuw geïnstalleerd - alleen EN met de Kies-software.
 • Elke USB-poort op de doos
 • Fabrieksinstellingen herstellen - zowel vanuit het instellingenmenu als het diagnostische opstartmenu
 • USB-foutopsporingsmodus, zowel aan als uit.
 • De UART en USB wijzigen instellingen in de * # 7284 # PhoneUtil. Na mijn laatste fabrieksreset, is het ingesteld op PDA / MTP + ADB.

Kan ik nog iets anders proberen? Is er een manier om te bepalen of de USB-stekker op de telefoon defect is?

Bewerken: screenshot van de telefoon van mijn vrouw, met dezelfde computer, dezelfde kabel:

enter image description here

Ik heb precies hetzelfde probleem, inclusief het aansluiten van de S3 van mijn vrouw. Ik vermoed dat dit de USB-aansluiting in de telefoon is en ik breng het onder garantie terug naar mijn provider voor reparatie. Ik hoop dat dit helpt.
Dit antwoord van een zeer vergelijkbare (dubbele?) Vraag loste het voor mij op. Schakel uit, verwijder de batterij, wacht en vervang hem. http://android.stackexchange.com/a/39790/90110
Zes antwoorden:
Sumesh
2012-12-14 17:11:05 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Update: probeer de stuurprogramma's op te schonen en opnieuw te installeren zoals hier wordt vermeld. Het lijkt voor anderen te hebben gewerkt.

Dit lijkt een bekend probleem te zijn, en velen hebben succes gehad door een andere kabel te gebruiken, verbinding te maken met een USB 3-poort enz., Maar die werken duidelijk niet in uw geval.

Weet niet zeker wat uw gebruikelijke gebruik is, maar voor bestandsoverdrachten kunt u Airdroid gebruiken, die verbinding maakt via wifi.

Bedankt voor de suggestie, maar geen liefde uit de Melkweg.
Blijkt dat er één ding was dat ik niet had geprobeerd: trek de simkaart eruit en voer een fabrieksreset * uit met het formaat * met de *** 2767 * 3855 # ** -code. Ik realiseerde me pas een paar minuten geleden dat er een ander type formaat was - op de een of andere manier miste ik het op je link. Aangezien uw link het probleem uiteindelijk heeft opgelost, accepteer ik uw antwoord.
Bedankt. En ik had onlangs ook de fabrieksreset met code ontdekt - het wordt een "harde reset" genoemd. Moest het doen op de Galaxy Ace van een vriend omdat haar telefoon te veel berichten had en er geen tool voor massaverwijdering zou werken.
Was Frustrated
2013-02-12 22:37:45 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik had hetzelfde probleem en deed eindeloos onderzoek en deed alles behalve een harde reset. Toen ik de usb-kabel op een andere telefoon testte, realiseerde ik me dat ik de usb-kabel die bij mijn Galaxy S3 i9300 was geleverd niet gebruikte. Nadat ik de "standaard" USB-kabel had aangesloten, werd mijn telefoon onmiddellijk herkend. Waarom dit is, weet ik niet, want de kabel die ik had gebruikt, werkt op alle andere apparaten die ik heb getest. Het laadde zelfs mijn Galaxy S3 i9300 op. Misschien zou je de usb-kabel van je vrouw op je telefoon kunnen gebruiken.

Om frustratie en talloze uren testen, resetten en opnieuw installeren te voorkomen, raad ik iedereen aan om eerst te controleren of je de meegeleverde usb-kabel gebruikt. met je telefoon in plaats van een generieke telefoon of een van een ander model Galaxy S3.

Ik hoop dat het voor jou werkt! Veel succes.

Wauw, de gemakkelijkste oplossing werkte! Gebruik gewoon de juiste USB-kabel! Bedankt.
mtRoom
2013-02-13 10:15:40 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Heeft ook hetzelfde probleem ondervonden. In mijn geval ontdekte ik dat de oorzaak lag in het maken van een back-up in QPST en het vergeten de USB-instellingen terug te draaien.

d.w.z. * # 7284 # voor toegang tot PhoneUtil > "Qualcomm USB Settings" > zet het op "MTP + ADB"

Steven Mahan
2013-03-05 07:47:36 UTC
view on stackexchange narkive permalink
 1. Download MPT (Media Transfer Protocol) Porting Kit en installeer het vervolgens op uw computer. U kunt het installatiebestand van de MPT Porting Kit rechtstreeks downloaden via de officiële website van Microsoft.

 2. Start uw computer opnieuw op.

 3. Sluit uw mobiele telefoon opnieuw aan op uw computer met behulp van de USB-kabel.

kraker
2013-02-21 00:12:31 UTC
view on stackexchange narkive permalink

had net precies hetzelfde probleem met mijn Motorola Defy Mini ..... dus was ik aan het onderzoeken wat ik moest doen ... gelukkig een oplossing gevonden ... als er niets in de meldingsbalk komt en de pc het niet herkent dan >>

 1. ga naar apparaatbeheer >> mijn comp> eigenschappen >> apparaatbeheer (linkerbalk)
 2. zoek naar je apparaat (het zou onder draagbare apparaten moeten staan ​​en moet gemarkeerd zijn met een geel uitroepteken)
 3. verwijder ze allemaal (je mag er meer items vinden dan je telefoon)
 4. ga daarna naar de usb-tether-modus vanaf je mobiel vanuit instellingen en zet het aan.
 5. dan zal het "zet usb-opslag aan" met een android bot staand scherm verschijnen.
 6. tik om in te schakelen. je moet het twee keer doen. de eerste keer dat u het apparaat inschakelt, wordt het automatisch uitgeschakeld. tik vervolgens opnieuw op de knop en dit zou het probleem moeten oplossen. (op dat moment zie je weer een melding over tethering in de balk, doe daar niets mee).

Ik ben blij als het probleem is opgelost .....: )

user29245
2013-02-28 05:09:21 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik had hetzelfde probleem als iedereen en probeerde ALLES dat als oplossing werd vermeld. Ik deed toen het volgende en het werkte:

 1. Typ code * # 7284 # die je naar het phoneutil-scherm brengt met opties voor PDA, Modem en QualComm USB Setting.

 2. Klik op de Qualcomm USB Driver-optie en selecteer de MTP + ADB-optie.Een klein bericht zal verschijnen @ de knop van het scherm met de melding opgeslagen, druk nu helemaal op de terugknop naar het normale scherm.

 3. Ik heb toen mijn telefoon uitgeschakeld, de batterij, simkaart (tmobile) en micro sd-kaart eruit gehaald, weer teruggeplaatst en de telefoon weer ingeschakeld aan en vervolgens aangesloten met behulp van de usb-kabel (niet origineel die bij de telefoon werd geleverd) en het begon met het installeren van de usb-drive en werkte toen. Dit zat me al 3 maanden dwars en ik kreeg het eindelijk aan het werk. Ik hoop dat dit voor alle anderen werkt, aangezien dit probleem frustrerend was.

Add-on-opmerking (van een gebruiker met een VZW Galaxy S3): dit werkte voor mij, maar ik moest de verborgen menu door * # 22745927 te kiezen en de verborgen menu-optie te wijzigen in "inschakelen" en vervolgens de bovenstaande code in te voeren. Kies dit in het toetsenbord zonder het te bellen. Het zou het menu moeten openen na het invoeren van het laatste nummer.Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 3.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...