Vraag:
Android-browser gaat over: debuggen, wat doen die instellingen?
Lie Ryan
2011-02-15 23:06:59 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik heb zojuist deze verborgen instelling gevonden:

  1. Open Stock-browser ( Niet Chrome op ICS. about: debug werkt niet in Chrome. Gebruik externe foutopsporing in plaats daarvan.)
  2. Typ in de adresbalk about: debug , er mag niets gebeuren, er zal geen bevestigingsscherm of knipperend groen vak zijn dat aangeeft dat je iets hebt gedaan.
  3. Er zouden nu echter een paar nieuwe opties moeten zijn op de instellingenpagina van de browser.

enter image description here
(klik op afbeelding om te vergroten)

In Menu > Meer >-instellingen :

enter image description here
(klik op afbeelding om te vergroten)

In Menu > Meer , er is ook:

enter image description here
(klik op afbeelding om te vergroten)

waarschijnlijk verschijnen er andere nieuwe menu's die ik niet heb opgemerkt en de menu's zijn zeer waarschijnlijk versiespecifiek.

Hoewel ik sommige van deze instellingen begrijp, zijn er veel van deze instellingen die ik niet begrijp, zoals waar kan ik de Javascript-console vinden, wat wordt getraceerd, welke lichte aanraking en nav cachedump doet, waar worden de dumpbestanden opgeslagen, wat zijn de geldige JS (Javascript?) vlaggen , enz.

Ik vind het moeilijk voor Google wat deze instellingen doen. Ik wil graag hulp van anderen om te spelen / experimenteren / Google met about: debug en schrijf op wat deze instellingen doen. Alle informatie die u kunt verzamelen, is nuttig.

Geef één antwoord per instelling, tenzij u onderling gerelateerde instellingen beschrijft.

V8 maakt deel uit van WebM-video, nietwaar?
@Al Everett: voor zover ik weet, is V8 de javascript-engine die wordt gebruikt in Chrome en door de Android-browser sinds Froyo (?) En hoger.
Ik herinner me dan iets verkeerd. Er gebeurt vandaag veel.
@Al Everett: U verwijst waarschijnlijk naar VP8 Codec, dat deel uitmaakt van WebM: http://en.wikipedia.org/wiki/VP8
"Gebruik in plaats daarvan foutopsporing op afstand." Niemand lijkt dit te snappen. Voor debuggen op afstand * is een pc vereist om te debuggen *. Dit is onaanvaardbaar. Er zijn situaties waarin u * moet * debuggen en alles wat u hebt is een tablet met de kracht van een pc maar zonder de software om daadwerkelijk te debuggen
Vier antwoorden:
Lie Ryan
2011-02-16 01:34:12 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Javascript-console is dit ding:

enter image description here enter image description here

Om de een of andere reden zal de balk "JavaScript-console weergeven" alleen verschijnen op de android.com-website. Ik weet niet zeker of de syntaxisfout de console activeert of dat er een andere reden is waarom deze wordt weergegeven op android.com en geen van de andere sites die ik heb gecontroleerd.

Ik kan bevestigen dat de console-optie alleen wordt weergegeven wanneer een JS-fout wordt geactiveerd. Hier is een eenvoudige jsbin die een fout veroorzaakt (en veel sneller laadt): http://jsbin.com/owecey
Ik kan de console niet zien op mijn HTC-bliksemschicht nadat ik ongeveer heb gedaan: debuggen en naar http://jsbin.com/owecey gaan. Heeft iemand suggesties? Mijn Android-versie is 2.3.4 en mijn HTC Sense-versie (als het er toe doet) is 2.1
Matt H
2011-02-15 23:54:08 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Het menu about: debug op de HTC Desire HD heeft een optie onder Menu> Meer> Instellingen genaamd "GEP Zoom inschakelen". Hiermee wordt HTC's functie voor het opnieuw plaatsen van tekst uitgeschakeld en wordt de standaard Google-zoomfunctie gebruikt.

Lie Ryan
2011-02-15 23:33:18 UTC
view on stackexchange narkive permalink

UAString verandert de User Agent String die de browser verzendt bij het opvragen van een pagina. User Agent String is een korte string (tekst) die de browser verstuurt om zichzelf naar de server te identificeren. Veel websites proberen de browser te detecteren die verbinding maakt met de website en zullen verschillende pagina's weergeven die zijn geoptimaliseerd voor de browser. Een van de meest gebruikelijke methoden voor dergelijke browserdetectie is door de UAString te controleren. De UAString-instelling vervalst in feite de UAString en laat de server geloven dat Android Browser echt een andere browser is.

Er zijn drie opties voor UAString:

  • Android (standaard)
  • Desktop
  • iPhone

De Android UAString is de standaard UAString die door Android wordt verzonden, websites kunnen een mobiele versie van hun site weergeven wanneer ze dit detecteren UAString. Desktop kan worden gebruikt om de server te dwingen de desktopversie van de site aan te bieden in plaats van een mobielvriendelijke versie aan te bieden. Aan de andere kant kan iPhone UAString worden gebruikt als u weet dat de server een mobielvriendelijke versie heeft die is geoptimaliseerd voor iPhone, maar Android niet als een mobiele telefoon detecteert en dus ten onrechte een desktopversie aanbiedt.

Dit is bijvoorbeeld wat http://www.useragentstring.com detecteert wanneer mijn Samsung Spica de verschillende instellingen gebruikte:

  • bij gebruik van Android: Mozilla /5.0 (Linux; U; Android 2.2.2; en-au; GT-I5700 Build / Froyo) AppleWebkit / 533.1 (KHTML, zoals Gecko) Versie / 4.0 Mobile Safari / 533.1
  • bij gebruik van Desktop: Mozilla / 5.0 (Macintosh; U; Intel Mac OS X 10_5_7; en-us) AppleWebkit / 530.17 (KHTML, zoals Gecko) Versie / 4.0 Safari / 530.17
  • bij gebruik van iPhone: Mozilla / 5.0 (iPhone; U; CPU iPhone OS 3_0 zoals Mac OS X; en-us) AppleWebkit / 528.18 (KHTML, zoals Gecko) Versie / 4.0 Mobiel / 7A341 Safari / 528.16
Op de Desire HD kun je ook kiezen uit "iPad" en "Manual". Handmatig verschijnt een tekstvak, zodat u kunt doen alsof u elke gewenste browser bent.
U kunt deze instelling rechtstreeks openen door about: user agent in de url-balk in te voeren. Op mijn Samsung Galaxy S heb ik de keuze uit Android, Iphone, Desktop, Lismore, Custom
CyanogenMod 7 heeft nogal wat opties voor UAString, maar het is beschikbaar via de menu's en je hebt niets nodig over: debug.
Er zijn meer dan alleen die drie user agents. Het vak waarin ze worden weergegeven, in horizontale modus, toont slechts 3, maar in verticale modus, toont nog veel meer. De box heeft geen schuifbalken: / tenminste op 2.2.3 Webkit-gebaseerde voorraadbrowser.
Lie Ryan
2011-02-16 01:22:26 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Rendering met één kolom zorgt ervoor dat de browser een ander lay-outalgoritme gebruikt.

Ik weet niet precies wat de logica van het algoritme is, maar het lijkt een poging te zijn om een ​​website die niet voor mobiel is ontworpen, te dwingen om in een enkele kolom weer te geven zodat deze gemakkelijker op kleine schermen kan worden bekeken. Ik weet niet zeker of dat het geval is, aangezien het inschakelen van weergave met één kolom de lay-out van android.stackexchange.com verbreekt en het opnieuw plaatsen van tekst uitschakelt, wat het lezen veel pijnlijker maakt dan bij gebruik van de standaardlay-out. Het lijkt erop dat deze functie niet voor een reden wordt gebruikt. Ik kan geen enkele webpagina vinden die er beter uitziet wanneer deze wordt weergegeven in de weergavemodus Eén kolom; zelfs pagina's die zijn geoptimaliseerd voor mobiele weergaven, zien er standaard beter uit dan in de modus met één kolom.

Hieronder volgen enkele schermafbeeldingen die standaardweergave en weergave met één kolom vergelijken, de schermafbeelding aan de linkerkant is in geen enkele kolom de schermafbeelding aan de rechterkant is dezelfde pagina met één kolom:

android.stackexchange.com

enter image description hereenter image description here

android.com

enter image description hereenter image description here

Wikipedia voorpagina van vandaag Mobile View:

enter image description here enter image description here

Wikipedia van vandaag voorpagina Mobile View uitschakelen:

enter image description here enter image description here

Het woord en de afbeelding overlappen elkaar. Zijn deze website-specifieke of browserspecifieke instellingen? Kan door woordomloop de pagina er beter uitzien?


Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 2.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...