Vraag:
Is er een manier om de beltoon / meldingsgeluiden alleen in te schakelen bij gebruik van een hoofdtelefoon?
Master_T
2016-01-16 17:30:29 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Laat me het scenario uitleggen:

Ik houd altijd mijn telefoon in de trilmodus (geen beltoon, geen meldingsgeluiden, alleen de trilling), omdat ik vergeet persoon en ik zou uiteindelijk vergeten het belsignaal uit te schakelen wanneer ik in een vergadering ben of andere gelegenheden waar het niet gepast zou zijn.

Dit werkt prima voor mijn behoeften, behalve in één geval: bij het luisteren naar muziek. Als ik naar muziek luister, bewaar ik mijn telefoon meestal in de zak van mijn jas en mis ik al mijn meldingen, want tussen de muziek en het feit dat ik de telefoon niet in mijn hand of op mijn bureau heb, kan ik dat niet hoor noch voel de trilling.

Mijn vraag is: is er een manier om het belsignaal / meldingsgeluid aan te zetten wanneer de hoofdtelefoon is aangesloten, terwijl het uitgeschakeld blijft wanneer dat niet het geval is?

Ik gebruik Marshmallow (6.0.1) met wortelstokken

Wat is voor de volledigheid het model van uw telefoon? Nexus-telefoons (of * waarschijnlijk *, AOSP ROM en sommige andere telefoons) hebben afzonderlijke volume-instellingen in de normale modus / hoofdtelefoon aangesloten.
@AndrewT. Ik gebruik een Nexus 4 (AOSP). Maar de afzonderlijke instellingen die u noemde, zijn alleen van toepassing op mediavolume en (misschien) bluetooth. Ik heb het getest en het bel- / meldingsvolume blijft hetzelfde, met ot zonder koptelefoon aangesloten.
Mijn antwoord verwijderd, omdat de SoundAbout-app eigenlijk iets anders deed (alle audio omleiden naar een koptelefoon) dan wat ik dacht dat het aan het doen was (demping opheffen op koptelefooninzetstuk).
Twee antwoorden:
Firelord
2016-01-16 17:57:11 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik heb geen Android Marshmallow, maar de volgende apps kunnen het doel gemakkelijk bereiken op Android Lollipop 5.1. Ik denk dat het niet zou moeten falen op uw besturingssysteem. Laat me in ieder geval het resultaat weten.

MacroDroid

Wanneer een koptelefoon is aangesloten:

 • Trigger: koptelefoon invoegen / verwijderen → koptelefoon geplaatst
 • Actie: volumeverandering → selecteer Melding en beltoon, en configureer de schuifregelaar voor het gewenste volumeniveau

Wanneer koptelefoon is verwijderd:

 • Trigger: koptelefoon plaatsen / verwijderen → koptelefoon verwijderd
 • Actie: volumewijziging → selecteer Melding en beltoon, en houd de schuifregelaar op 0

Automatiseren

Het lijkt ook te werken. Je flow zou er als volgt uit moeten zien:

(klik op afbeelding om te vergroten)

IMG:

Relevante blokken:

 • Interface → Bedrade headset aangesloten?
 • Instellingen → Belmodus ingesteld

De genoemde stroom zou het belsignaal veroorzaken en meldingsvolume om terug te keren naar het niveau waarop u ze had ingesteld, voordat de telefoon op trillen werd gezet.

Atooma

Het werkte ook. Het lijkt echter niet meer te zijn bijgewerkt sinds mei 2015.

Als een hoofdtelefoon is aangesloten:

 • IF: hoofdtelefoon → aangesloten
 • DO: Audio Manager → Stel belvolume in → configureer de schuifregelaar
 • DO: Audio Manager → Meldingsvolume → configureer de schuifregelaar

Als een hoofdtelefoon verwijderd:

 • IF: koptelefoon → losgekoppeld
 • DO: stille modus → aan → trillen: ja

Droid Automation

Het werkte ook goed voor mij.

Instructies:

 1. Profiel: Headset aangesloten

  1. Trigger: koptelefoonstatus → Wordt aangesloten
  2. Taak: klinkt &-media → Volume: beltonen → configureren
  3. Taak: klinkt &-media → Volume: meldingen → configureren
 2. Profiel: koptelefoon niet aangesloten

  1. Trigger: koptelefoonstatus → Wordt niet aangesloten
  2. Taak: klinkt & Media → Volume: Ringtones → stel in op nul
Ah, ja, sluimermodus. Met dank aan LJD200 voor het vermelden ervan in hun antwoord. In het geval dat MacroDroid mislukt vanwege de Doze-modus, probeer dan dit antwoord als oplossing: [Is er een manier om een ​​app uit te sluiten van Doze?] (Http://android.stackexchange.com/a/129075)
Andere instellingen * kunnen * van invloed zijn als ze niet worden geïmplementeerd, niet alleen sluimeren. Stel OP voor om dit antwoord voor alle instellingen en een snelstartgids voor MacroDroid te bekijken, als je het niet erg vindt http://android.stackexchange.com/a/133394/131553
De enige instellingen / problemen die hier uit uw antwoord relevant zijn, gaan over taakmoordenaars en de actieve Android-technieken voor batterijoptimalisatie. Instellingen voor toegankelijkheid en toegang tot meldingen hebben niets te maken met de triggers die ik heb voorgesteld. Maar bedankt. * Ik zou OP * aanraden om specifiek te zoeken naar de kop * Systeeminstellingen * in je gekoppelde antwoord, als je je niet bezighoudt met een korte handleiding, aangezien de app dat al biedt. :)
Gebruikte MacroDroid, lijkt goed te werken. Wat betreft sluimeren: genereert het aansluiten / loskoppelen van de koptelefoon niet echt een gebeurtenis die het apparaat toch wakker maakt? (niet zeker, vraag het maar)
@Master_T, sorry, ik kan niet echt zeggen hoe Doze deze dingen aanpakt. Een eenvoudige logica volgt dat het aansluiten van een headset resulteert in een uitzending `android.intent.action.HEADSET_PLUG`. MacroDroid zou een ontvanger voor die uitzending hebben geregistreerd, zodat deze onmiddellijk op de hoogte kan worden gebracht en de acties worden uitgevoerd per configuratie van de gebruiker. Wat ik niet weet, is of Android, wanneer doze actief is, toestaat dat apps worden geactiveerd voor dergelijke onbeduidende uitzendingen.
LJD200
2016-01-16 17:37:08 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Zorg ervoor dat Tasker is geïnstalleerd en ingeschakeld. Ik heb dit getest met Tasker 4.8 op Android 6.0.1 Marshmallow. Als u Tasker op Marshmallow gebruikt, werkt het effectiever als u batterij-optimalisatie uitschakelt onder de Android-instellingen (hoewel dit de batterij mogelijk ook sneller leeg laat lopen). Om dit te doen, navigeert u naar Batterij -> Menu met drievoudige stippen (in de rechterbovenhoek) -> Batterij-optimalisatie . Klik vervolgens op het vervolgkeuzemenu en selecteer Alle apps en scrol omlaag naar Tasker . Klik op Tasker en druk op Niet optimaliseren gevolgd door Gereed.

Open hiervoor Tasker en maak een nieuwe taak. Noem het wat je maar wilt. Voeg vervolgens een actie toe en navigeer naar Audio -> Belvolume . Sleep de schuifregelaar naar 7 (dit is het maximale volume en u kunt dit desgewenst aanpassen). Doe hetzelfde voor Audio -> Notificatievolume onder dezelfde taak.

Voeg nu een profiel toe en ga naar State -> Hardware -> Headset aangesloten . Wijzig de standaardopties hier niet en navigeer terug. U wordt nu gevraagd om een ​​taak toe te voegen. Selecteer de taak die u eerder hebt gemaakt.

Nadat u zich ervan heeft verzekerd dat het profiel is ingeschakeld, sluit u Tasker af en stelt u uw meldings- / beltoonvolume in op trillen.

Dat is alles. De beltoon- en meldingsvolumes zouden nu automatisch moeten veranderen wanneer u uw hoofdtelefoon aansluit en loskoppelt.Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 3.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...