Vraag:
Wat is Blackmart en is het legitiem?
explorer
2012-06-16 20:46:37 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik heb een HTC One X. Ik wil de Blackmart-app installeren, maar ik ben een beetje huiverig voor de implicaties ervan. Kan het veilig worden geïnstalleerd zonder de rootbeveiliging in de war te brengen? Is het een legitieme app-bron?

Een antwoord:
Flow
2012-06-16 23:02:36 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Zelfs als de pure Blackmart-app geen kwaadaardige onderdelen bevat, bestaat het gevaar dat u een geïnfecteerde versie downloadt. Blackmart heeft geen officiële pagina of downloadsite, daarom weet u daar niet zeker van. Het is nog erger omdat het root nodig heeft. Dit soort programma's is meestal niet open-source, en daarom kan niemand de code herzien of zelfs maar een "schone" versie bouwen.

Opmerking: aangezien Blackmark de toegangsbeperkingen voor betaalde apps kan omzeilen, is het in sommige landen illegaal . Dit is waarschijnlijk het geval in alle landen waar Google apps verkoopt in de Play Store.

Mijn persoonlijke mening: een gratis spel Modern Warefare of GTA is de moeite en het risico van het gebruik van Blackmart niet waard.

And if blackmart wasn't risky enough the apps could be modified too.
Bijna alle betaalde games van grotere uitgevers gebruiken een soort kopieerbeveiliging. Die moeten worden aangepast om de beschermingsregelingen te omzeilen. Naast de juridische implicaties weet u niet wat er nog meer is gewijzigd en of een malware-infectie de echte prijs is voor 'gratis laden'. Dat is trouwens hoe de meeste malware wordt verspreid.
Omdat ik het nog nooit had gebruikt, ging ik het uitproberen in een gratis game (die ook verkrijgbaar is in de Play Store). De enige noodzaak van superuser-toegang is wanneer u de app installeert die u via Blackmart hebt gedownload, omdat u een app installeert die niet uit de Play Store komt (beveiligingsmaatregelen van Google). Het is niet alleen Blackmart, maar alle app-sites van derden waar schadelijke apps kunnen zijn. De grootste vorm van "malware" lijkt overvloedig verzameld in de Play Store zelf, alle apps zijn geladen met advertenties en uitzendintenties. Het komt erop neer dat u verantwoordelijk bent in uw zoektocht naar apps.
U heeft geen root nodig in Android om apps te installeren vanuit niet-Play Store-plaatsen ("onbekende bronnen").
@Flow dat is wanneer u het ingebouwde pakketinstallatieprogramma gebruikt. Maar Blackmart installeert app zonder pakketbeheerder.
Een interessant artikel hier waarin de mogelijke problemen worden belicht: https://www.techjunkie.com/what-is-blackmart-alpha/


Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 3.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...