Vraag:
IMEI-nummer openbaar weergegeven bij verbinding met wifi
user5506
2012-05-14 02:51:03 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik heb verbinding gemaakt met wifi (met een HTC Desire met Android 2.3) en een vriend heeft een app gebruikt (ik denk dat het op een iPhone stond) om informatie weer te geven over apparaten die met de wifi-hotspot zijn verbonden. Ik kan accepteren dat het MAC-adres beschikbaar is, maar heb je IMEI-nummer niet publiekelijk beschikbaar, zodat mensen gemakkelijk negatieve dingen kunnen doen, zoals het klonen, vervolgens een telefoon op hetzelfde netwerk vervalsen met hetzelfde MAC-adres enz.? Of gewoon de gestolen telefoon aangeven door een netwerk te bellen en het IMEI-nummer op te geven? Waarom is het eigenlijk zichtbaar? Kan ik dat veld wijzigen voor wifi-connectiviteit?

Opmerking: ik vraag hier op geen enkele manier om informatie over het wijzigen van het IMEI-nummer van mijn telefoon - ik weet dat het op veel plaatsen illegaal is en ik ben het eens met de wet. Ik begrijp gewoon niet waarom het IMEI-nummer relevant is in deze situatie.

Update - om uw vragen / opmerkingen te beantwoorden:

De Apple-app heet Fing.

Ik zag de app draaien; mijn vriend plaagt / liegt niet.

Ik ben er 99% zeker van dat ik de nieuwste versie van stock-Android op de Desire draaide, en niet Cyanogenmod (waar ik later naar overschakelde).

Ik kan niet zien dat het mogelijk is om van een MAC-adres een IMEI-adres te maken.

Het netwerk gebruikt WPA2. Hij zou geen tijd hebben gehad om het te kraken. Ik weet niet dat Fing een live, gratis, online WPA2-kraakfunctie heeft.

We kunnen u niet vertellen waarom het IMEI-nummer "relevant" is, aangezien dit een site is voor eindgebruikers en niet voor fabrikanten / Google-ontwikkelaars. Dat gezegd hebbende, moet u specifieker zijn voor ons om u te helpen voorkomen dat uw IMEI wordt weergegeven. Welke app heeft je vriend gebruikt en hoe zag hij de IMEI? (Dat wil zeggen, staat het in de naam van uw apparaat, of pingt de app apparaten en kijkt of ze reageren met informatie, enz.)
Is het mogelijk dat MAC en IMEI gerelateerd zijn en dat de app de IMEI heeft afgeleid van het MAC-adres? Fabrikanten zouden een schema kunnen gebruiken waarmee ze het IMEI-adres effectief kunnen raden aan de hand van openbaar beschikbare gegevens.
Ik zou me grote zorgen maken dat je IMEI wordt weergegeven wanneer op wifi - het lijkt op of klinkt alsof de wifi-code in je ROM is verbroken en om een ​​of andere onduidelijke reden is het ophalen van de IMEI mogelijk vanwege het niet detecteren van het MAC-adres in je wifi chipset? (** BTW ** welke ROM u gebruikt, is te vinden in Instellingen> Over telefoon> Android-versie en Build-versie)
Misschien waren jullie allebei aangemeld bij een onbeveiligd wifi-netwerk en voerde je vriend een exploit uit? Uw gegevens hierover zijn vrij onspecifiek, dus ik ben niet bereid in paniek te raken: - ^
Heb je bevestigd dat het eigenlijk je IMEI-nummer was of niet alleen iets dat je IMEI leuk vond?
Drie antwoorden:
vyse
2012-05-16 04:45:30 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik weet niet hoe je de IMEI-informatie via wifi zou versieren, maar wat ik zou willen voorstellen is je vriend te vragen welke applicatie hij gebruikte en vervolgens een Android-versie ervan te proberen te vinden. De ontwikkelaar die de iOS-applicatie maakt, kan ook een Android-applicatie maken.

Badams
2012-08-19 22:08:22 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Je vriend trok aan je been. Fing on iDevices is voor netwerkanalyse. U kunt geen IMEI-nummer krijgen via wifi. Hij heeft u waarschijnlijk uw MAC-adres laten zien van de wifi-adapter die in de telefoon is ingebouwd.

Een IMEI bevindt zich onder de batterij van uw telefoon en is meestal een 15-cijferig nummer. Het wordt gebruikt om de telefoon te verifiëren bij uw mobiele telefoonprovider. Het is geen gemakkelijke taak om het, indien mogelijk, te klonen. Een MAC-adres is een hardwareadres voor netwerkadapters, de 12 cijfers zijn in HEX, en gewoonlijk gescheiden door een dubbele punt ooit 2 cijfers (bijv. 00: 01: 4F: 6D: E9: A1)

Een volledige beschrijving van Fing is hier beschikbaar: http://itunes.apple.com/ca/app/fing-network-scanner/id430921107?mt=8

Er staat niets over IMEI, alleen MAC.

Android Quesito
2012-08-14 12:02:29 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Je vriend plaagt je. Mijn gok: hij heeft IMEI van uw apparaat en zei dat hij dat van wifi heeft. Wi-Fi-adapters zenden geen IMEI-nummer uit.

Als hij het nog steeds vol vertrouwen zegt, vraag hem dan gewoon de app-naam en vertel het me. Ik zal het onderzoeken.

Update:
Ik verwachtte hier de app-naam als reactie op het antwoord. Je hebt dat in twijfel getrokken, wat me niet pingelde. Hoe dan ook, nu zou ik je vragen om een ​​screenshot te laten zien. Fing geeft geen IMEI-nr. (zelfs als de Wi-Fi-adapter het uitzendt). Het is ook beschikbaar voor Android. Je kunt het proberen.Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 3.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...