Vraag:
Apps worden zelfstandig geïnstalleerd
MarkB42
2013-05-28 19:33:51 UTC
view on stackexchange narkive permalink

De afgelopen dagen installeert mijn telefoon elke nacht een nieuwe app die ik nog nooit eerder heb gezien / gewenst / gehoord. Het begon allemaal met AppCaster (die ik nooit op mijn telefoon heb geïnstalleerd, maar op een ochtend verscheen).

Ik heb AppCaster en elke andere app die is geïnstalleerd zonder dat ik het wist, verwijderd. en 's nachts verschijnen er nog steeds nieuwe apps op mijn telefoon. Ik heb Avast gedownload en geïnstalleerd, wat geen problemen vertoont na een scan.

Ik heb de sites met toegang tot mijn Google-account gecontroleerd en ik zie niets dat er verdacht uitziet.

Heeft iemand anders een soortgelijk probleem opgelost? Heeft iemand enig idee wat deze apps naar mijn telefoon zou kunnen downloaden? Hoe kan ik het laten stoppen?

Worden er echt apps geïnstalleerd of vind je gewoon nieuwe pictogrammen op je startscherm? U kunt [AppBrain Ad Detector] (https://play.google.com/store/apps/details?id=com.appspot.swisscodemonkeys.detector) gebruiken om te zien of er AirPush-achtige apps op uw telefoon staan (die dingen doen zoals het plaatsen van nieuwe pictogrammen op je startscherm of dingen naar je berichtenbalk pushen). Als je zo'n app toch vindt: laat een reactie achter op de Playstore-pagina en verwijder deze vervolgens. Onthoud dat het de ontwikkelaar is om nooit meer een van zijn apps te installeren. Dat is inbreuk op de privacy, geen ‘juiste reclame’.
Ik krijg een melding dat de app is geïnstalleerd en ik verwijder hem. Ik zie geen pictogrammen op mijn startscherm.
installeerde AppBrain Ad Detector en zag niets met pushmeldingen.
OK - dus we kunnen dat uitsluiten. Was gewoon het eerste dat in me opkwam. Dat laat misschien iemand met uw Google-inloggegevens over om die installaties te initialiseren via de Playstore-webinterface. Om dat ook uit te sluiten, kunt u uw Google- / Gmail-wachtwoord wijzigen.
Ik gebruik authenticatie in twee stappen en ik zie geen toegang tot mijn account vanaf andere locaties, dus ik betwijfel of dit zal helpen, maar ik heb toch mijn wachtwoord gewijzigd.
Ik wist niet dat je 2-factor gebruikte - maar oké, kan geen kwaad. Als dat niet hielp, heb ik momenteel geen ideeën meer (tenzij je aan het slaapwandelen bent :) Misschien kan iemand anders bedenken wat we hier misschien hebben gemist.
Geen nieuwe app gisteravond. Dus ik weet niet zeker wat het heeft gedaan, maar tussen het verwijderen van veel van de apps die ik zelden gebruik, het wijzigen van mijn wachtwoord en het installeren van antivirussoftware lijkt het opgelost te zijn.
Omdat ik betwijfel of het de antivirus was die ongewenste installaties wegschokte, laat dit het wachtwoord achter. Heb je ook twee factoren nodig voor een webaanmelding bij de webgebaseerde inhoud van Google Play? En: wil je je eigen vraag beantwoorden, of zal ik het samenvatten uit alle opmerkingen?
Play Store vereist authenticatie in twee stappen. Ik heb de vraag beantwoord. Voel je vrij om iets anders toe te voegen.
Vandaag verscheen er een andere app [Dark Summoner] (https://play.google.com/store/apps/details?id=com.darksummoner). Dus het wachtwoord heeft het niet opgelost.
Geen ideeën meer hier, Mark. Het enige dat ik nu zou kunnen verzinnen, is het apparaat terugzetten op de fabrieksinstellingen en een paar dagen geen extra apps installeren. Voeg vervolgens een voor een de apps die u nodig hebt weer toe, totdat dat gedrag opnieuw begint. Ik zou me afvragen of het vanaf het begin goed werkt - maar als dat het geval zou zijn, ben ik er helemaal uit ...
Heeft iemand fysieke toegang tot uw apparaat? En heb je een soort blokkeringscode?
Mag ik ook voorstellen om de accounttoegang tot ALLES in te trekken en vervolgens een voor een opnieuw toe te voegen?
Toegang tot alles ingetrokken ... Ik krijg nog steeds willekeurige apps. Ik denk dat ik een fabrieksreset zal proberen. Niemand anders heeft toegang tot mijn telefoon.
Twee antwoorden:
TonyMN
2013-06-06 01:11:17 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Hier is een mogelijke oplossing. Mijn zoon had onlangs onbewust AppCaster op onze thuis-pc geïnstalleerd en dit zorgde ervoor dat de apps naar mijn telefoon werden gepusht. Ik heb het verwijderd uit de Programma's en onderdelen onder het Configuratiescherm, waar AppCaster de naam "Mobile App Sync" draagt.

De synchronisatie van de mobiele app is op mijn computer geïnstalleerd. Verwijderd! Hopelijk lukt dat.
De mijne is duidelijk sinds ik het van mijn pc heb verwijderd, dus hopelijk zul jij dat ook doen.
Dat leek het te doen! Bedankt. Ik had nooit gedacht om op mijn pc te kijken
kvizii
2013-06-04 01:21:43 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik had hetzelfde probleem. Een tijdje geleden had ik geen toegang tot mijn nieuwe Android-telefoon, dus ik vroeg mijn vriend om in te loggen met mijn Google-inloggegevens in de Play Store-app om een ​​aantal apps in de uitverkoop te kopen. Dus na een tijdje, toen ik nieuwe apps downloadde, kreeg de telefoon van mijn vriend die apps en andersom.

Dus nu is mijn vraag: heb je je Google-inloggegevens op een andere Android-telefoon ingevoerd zoals ik deed? Heb je een aantal apps op die telefoon geïnstalleerd? Probeer te onthouden of je het deed zoals ik.

Ik heb een telefoon die een tijdje geleden verloren is gegaan en die nog steeds staat geregistreerd in de instellingen van de Play Store onder `mijn apparaten`. De datum waarop het voor het laatst werd gebruikt, volgens diezelfde pagina, is echter meer dan zes maanden geleden.
@MarkB42 Ik weet het toen niet. Ik heb de recensies van de app [AppCaster] (https://play.google.com/store/apps/details?id=com.appcaster.appsyncsettings&feature=order_history) gezien dat ze hetzelfde probleem hebben als het jouwe, onbekende installaties op hun apparaat, dus misschien heeft een kwaadaardige app dit veroorzaakt.
Ja, ik wou dat ik wist hoe ik er vanaf moest komen. Ik zou een fabrieksreset moeten uitvoeren, maar ik sleep mijn voeten omdat ik alles weer moet instellen ...: /


Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 3.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...