Vraag:
Hoe synchroniseren alleen wifi-Android-apparaten de tijd?
toryan
2013-12-09 17:42:08 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik heb een probleem met het feit dat sommige Android-tablets de tijd niet kunnen synchroniseren wanneer ze zijn verbonden met ons draadloze netwerk. Dit is op een school en redelijk zwaar afgesloten, dus het is waarschijnlijk dat ze worden geblokkeerd om toegang te krijgen tot iets dat ze nodig hebben om de tijd te synchroniseren.

Dit zijn apparaten met alleen wifi, dus ze kan de tijd niet instellen van een gsm-provider of iets anders, wat betekent dat ze iets anders moeten gebruiken, vermoedelijk NTP. Als het NTP is, hoe kan ik dan de gebruikte tijdserver bekijken / wijzigen?

De apparaten zijn Android 4.0.1. Ik weet niet zeker welk merk / model ze zijn, maar ik zal proberen erachter te komen.

[Deze vraag over StackOverflow] (http://stackoverflow.com/questions/14381005/) vertelt ons op zijn minst dat het NTP gebruikt. Het beschrijft echter geen methode voor een normale gebruiker om de standaardserver te vinden of in te stellen.
Drie antwoorden:
toryan
2013-12-29 20:46:16 UTC
view on stackexchange narkive permalink

We hebben met de apparaatfabrikant bevestigd dat de apparaten NTP gebruiken om de tijd te synchroniseren met pool.ntp.org. Na wat eigen onderzoek ontdekte ik dat NTP is geconfigureerd in /system/etc/gps.conf . Je moet root zijn om dit bestand te bewerken, maar ik kon in ieder geval bevestigen dat de informatie die ons werd gegeven correct was.

We hebben de firewall geopend voor verkeer dat naar pool.ntp.org gaat, en tot nu toe zijn alle apparaten gesynchroniseerd gebleven, dus het lijkt erop dat dit heeft gewerkt zoals bedoeld.

Met dank aan http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t = 1200089 voor de info over het NTP-configuratiebestand.

geffchang
2013-12-10 11:47:35 UTC
view on stackexchange narkive permalink

dotVezz heeft al opgemerkt dat NTP wordt gebruikt.

Zo ja, dan kunt u ClockSync gebruiken, waarmee u de NTP-server kunt instellen. ECHTER , u moet handmatig synchroniseren. Automatische synchronisatie wordt alleen ondersteund met ROOTED-apparaten.

ClockSync synchroniseert de systeemklok van het apparaat met atoomtijd van internet via NTP (Network Time Protocol). Handig als de provider NITZ niet ondersteunt, een verkeerde tijd verzendt of als je apparaat / ROM een sterke klokafwijking vertoont. Er zijn 2 modi: automatisch voor root gebruikers en ondersteunde handmatige modus voor gebruikers zonder root (rootless modus)

.
Helaas is het handmatig synchroniseren van de klokken in dit geval geen geschikte oplossing. De apparaten zijn bedoeld voor gebruik in een klaslokaal en we hebben ze nodig om automatisch op de juiste tijd te synchroniseren.
@toryan Als u de apparaten root, zou het mogelijk zijn.
C Stanley
2016-06-02 23:21:24 UTC
view on stackexchange narkive permalink

U kunt DNS de vermelding pool.ntp.org in uw bedrijfs-DNS-infrastructuur overschrijven, en daar een alias / CNAME voor uw eigen interne NTP-bron / -service van maken. Hierdoor kunnen de intern verbonden Android-apparaten met NTP synchroniseren zonder het apparaat zelf te wijzigen.

Dat is een interessante suggestie, bedankt.
Kunt u meer in detail uitleggen hoe u dit doet?


Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 3.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...