Vraag:
Kan ik mijn Android-smartphone opladen via elke USB-poort?
Diogo
2011-11-16 18:00:39 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Mijn vriendin heeft zojuist een nieuwe cd-speler in haar auto geïnstalleerd die wordt geleverd met een USB-poort om externe apparaten aan te sluiten (flashkaart, externe harde schijf, enz.). Mijn vraag is gebaseerd op het feit dat ik haar vertelde dat als ze haar Android-smartphone op haar auto wil opladen, ze een 12V autoadapter naar USB moet kopen (wat erg duur is in Brazilië). Nu, met de nieuwe cd-speler, vraag ik me af of ze de USB-poort kan gebruiken om haar mobiele telefoon op te laden met de USB-kabel. Het is haalbaar? Zijn er beperkingen voor het opladen van een Android-smartphone op een ander type USB-poort (ik bedoel vanaf een andere host, niet alleen de cd-speler)?

Het zou interessant zijn om te weten of het werkt. Laat het ons weten of / wanneer ze dit probeert.
Vier antwoorden:
sharptooth
2011-11-16 20:57:02 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Er zijn twee soorten USB-poorten: met en zonder stroom. Poorten zonder stroomvoorziening kunnen de apparaten niet van stroom voorzien en zijn vrij zeldzaam. Je identificeert ze gemakkelijk - verbind de smartphone ermee en kijk of hij begint met opladen. Als het opladen begint, krijgt de poort stroom en bent u in orde.

Robert
2011-11-17 00:59:13 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Als de USB-poort USB-sticks ondersteunt, heeft deze stroom om een ​​smartphone op te laden. De enige vraag is hoeveel kracht het heeft. Het USB-protocol bevat wat ik een "power handshake" zou noemen. Host (radio) en client (smartphone) communiceren met elkaar en de host geeft aan hoeveel milliampère de client mag gebruiken.

Als de radio USB high-power ondersteuning heeft, krijgt u tot 500mA, zonder slechts 100mA.

Tussen haakjes: een gewone USB-stroomadapter ondersteunt gewoonlijk tot 1000mA. Ik neem aan dat een eenvoudige auto-12V-naar-USB-adapter ook zoveel stroom zou ondersteunen.

Zelfs als opladen via de radio werkt, duurt het opladen aanzienlijk langer. Hoeveel milliampère wordt gebruikt om te laden, kan op een groot aantal telefoons worden bekeken door de Battery Monitor Widget of vergelijkbare apps.

Axeman
2011-11-16 19:33:24 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik laad de mijne meestal op via de USB-poort van mijn tv-decoder (die altijd is ingeschakeld), dus ik denk dat er geen problemen zullen zijn.

David Ngwezeu
2016-07-07 12:58:21 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Er is misschien een probleem, mijn auto mp3-speler rookte toen ik een keer probeerde mijn telefoon op te laden via de usb-poort, de usb-kabel was ook beschadigd. Ik stel voor dat ze dat niet doet.Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 3.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...