Vraag:
Back-up / herstel Android
pkaeding
2010-07-22 00:34:36 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Mogelijk duplicaat:
Hoe voer ik een volledige back-up van een Android-telefoon uit voordat ik deze root?

Ik overweeg om mijn Motorola Droid te rooten, en ik vraag me af of het mogelijk is om terug te keren naar de exacte staat waarin mijn telefoon zich nu bevindt (dwz onbeworteld, met al mijn apps, instellingen, enz.).

Ik weet dat ik een back-up kan maken van alle bestanden op mijn SD-kaart (in feite heb ik die taak nu aan de gang). Maar hoe kan ik een back-up maken / herstellen van het interne geheugen van de telefoon?

Is dit wat SPRecovery doet? Alle tutorials over hoe je je telefoon kunt rooten zeggen dat je begint met het installeren van SPRecovery, maar ik kan geen details vinden over wat SPRecovery precies doet en hoe je het moet gebruiken. Ik vermoed dat het meer doet dan nodig is om een ​​geroot ROM te laden, maar ik kan gewoon geen details vinden.

Drie antwoorden:
#1
+6
TravisPUK
2010-07-22 20:56:45 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Kunt u Nandroid gebruiken om dit te doen? Ik begrijp dat hierdoor een volledige afbeelding van uw telefoon wordt gemaakt om te herstellen.

Moet de telefoon worden geroot? Ik heb Galaxy I5801
@Ismail In de meeste gevallen wel.
#2
+2
tooshel
2010-07-22 21:17:24 UTC
view on stackexchange narkive permalink

De Marketplace heeft een paar verschillende gratis en betaalde apps die back-ups maken. Ze kunnen een back-up maken van apps en de gegevens die bij de apps zijn opgeslagen, evenals andere dingen op uw telefoon, zoals uw oproeplogboek.

Back-up op Android is nooit een te groot probleem geweest, omdat het meeste van wat echt belangrijk is op een telefoon (contacten, e-mail) worden opgeslagen in de cloud van Google.

Als je eenmaal je telefoon hebt geroot, wil je toch niet meer terug!

#3
+1
joyjit
2010-07-22 22:11:47 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Merk op dat u geen back-up hoeft te maken van Contacten & e-mails enz. Er wordt automatisch een back-up van gemaakt in uw Google-account.

Van de staat van uw apps (d.w.z. de aankopen die u heeft gedaan) wordt ook een back-up gemaakt in uw Google-account. Dus als je naar een andere Android-telefoon gaat, kun je ze opnieuw installeren zonder er opnieuw voor te betalen.

Voor foto's ben ik erg blij met Lookout voor Android sterk>. Belangrijke functies zijn onder meer: ​​

  • Gegevensback-up (ik gebruik alleen fotoback-up)
  • Antivirus (die ik nooit gebruik)
  • Externe zoeker (voor het geval dat uw telefoon wordt gestolen / verloren)


Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 2.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...