Vraag:
Hoe zorg ik ervoor dat bepaalde apps automatisch gps inschakelen?
keithjgrant
2010-09-14 03:07:37 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Is er een manier om ervoor te zorgen dat bepaalde apps automatisch GPS inschakelen wanneer ze worden gestart (of mij tenminste vragen als ik dat wil)?

Bijvoorbeeld als ik spraakopdrachten gebruik om navigatie-instructies te vragen , en GPS is niet ingeschakeld, zou ik graag willen dat het GPS inschakelt in plaats van te raden vanuit zendmasten. Bonuspunten als het weer wordt uitgeschakeld wanneer ik de app sluit.

Zes antwoorden:
#1
+8
Matt
2010-09-14 08:13:30 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Bekijk Tasker. Hiermee kunt u vrijwel alles op uw telefoon automatiseren en regels instellen voor alles op uw telefoon op basis van de tijden van de dag, welke apps u gebruikt, uw locatie ... U kunt een profiel instellen om uw GPS automatisch in of uit te schakelen op basis van bijna elke voorwaarde die u zich kunt voorstellen.

Ziet het eruit als een minder duur alternatief voor Locale?
Ik geloof van wel, hoewel ik nooit veel in Locale heb gekeken, omdat ik dacht dat het voor profielen was die alleen op locatie zijn gebaseerd.
Het zou geweldig zijn als u rechtstreeks naar instructies zou kunnen verwijzen om dit in te stellen.
Routebeschrijving: Maak een nieuw profiel, eerste context "applicatie", selecteer alle apps die afhankelijk zijn van GPS, klik op Gereed, + om actie toe te voegen, Diversen -> GPS, zet Aan. Klaar gedaan, toepassen
#2
+6
keyboardsurfer
2010-09-14 03:48:21 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Zelfs als je GPS hebt ingeschakeld, wordt het alleen gebruikt als je een applicatie gebruikt die eigenlijk GPS-locatieservices nodig heeft.

De beste manier om ervoor te zorgen dat je apps de GPS-locatie gebruiken, is door GPS in te schakelen standaard.

Ik heb begrepen dat veel van de apps die op de achtergrond worden uitgevoerd, de gps gebruiken als je die op Facebook of zelfs je browser hebt, waardoor de batterij leegloopt. Corrigeer me als ik het mis heb, maar als je alleen GPS nodig hebt voor je Maps-app, dan is het voor de prestaties van de batterij het beste om deze in of uit te schakelen terwijl je Maps gebruikt, zodat die andere apps het niet gebruiken en je batterij leegmaken.
Hallo Matt, van wat ik heb gelezen (ik kan de links nu niet vinden) zou het de batterij niet of nauwelijks moeten beïnvloeden, de enige uitzondering die ik hierop kan vinden is als je de navigatiesoftware gebruikt en terugkeert naar huis scherm. U kunt in het systeemvak zien dat het nog aan het navigeren is. hth.
Elke keer dat ik heb gezien dat de browser mijn locatie gebruikt, wordt alleen de "grove" niet-gps-locatie gebruikt (dwz locatiebepaling via mobiele zendmasten of wifi). Dit is zeker het geval wanneer u de Google-startpagina uw locatie voor lokale zoekopdrachten laat weten. Nooit gezien dat Facebook mijn locatie helemaal gebruikte?
#3
+3
Nathan Fellman
2011-05-09 00:04:02 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Als u niet wilt betalen voor Tasker of Locale, kunt u AutomateIt gebruiken, dat gratis is en hetzelfde idee heeft , hoewel het veel minder triggers en acties biedt, kun je wel de GPS in- of uitschakelen wanneer je een app start of beëindigt.

#4
+1
Legolas
2015-11-22 07:04:31 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Merk op dat het programmatisch inschakelen van de GPS onmogelijk lijkt zonder uw apparaat te rooten na 2.3 (volgens de AutomateIt-beschrijving).

#5
  0
user36586
2013-06-26 20:34:18 UTC
view on stackexchange narkive permalink

U kunt de applicatie ' Gps automatisch inschakelen voor kaarten' gebruiken, die zowel wifi als gps inschakelt wanneer u Maps, Navigatie, Lokaal of Latitude start en ze herstelt naar hun oude staat ( bijv. uitgeschakeld) wanneer u deze apps afsluit.

Ben je aangesloten bij deze app?
#6
  0
OGP
2013-06-29 13:21:03 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik heb geruime tijd geleden een GitHub-vermelding voor de GPSToggler gepubliceerd.

Om GPS in of uit te schakelen heb je root nodig. Punt.

http://github.com/sms2000/GPSToggler

Sommige antivirus- en automatische systeemback-upapplicaties zijn in strijd met de GPSToggler. Ik onderzoek dit probleem.

Het is geweldig dat je deze app hebt geschreven, maar zou je kunnen beschrijven hoe het het OP helpt om GPS * automatisch * in te schakelen?
Een deel van de bronnen behandelt dit exacte probleem. Het herkent wanneer Waze, Google Maps of iGo een app op de voorgrond is of niet.
Ga je gang en voeg deze informatie toe aan je antwoord. Installatie-instructies zouden ook nuttig zijn, aangezien de meeste gebruikers niet gewend zijn om software vanaf de bron te installeren.
Dat heeft geen zin. Er zijn nogal wat automatiseringstoepassingen gratis en betaald op Google Play. Mijn bronnen zijn bedoeld voor programmeurs die de verwerking kunnen begrijpen en hun eigen applicaties kunnen maken.
Het publiek van deze site zijn Android-gebruikers, dus je kunt er niet van uitgaan dat lezers hier verstand hebben van programmeren. Vragen en antwoorden die alleen nuttig zijn voor programmeurs, worden meestal gesloten of verwijderd.
Mijn fout. Ik kwam uit de StackOverflow (ook een onderdeel van de StackExchange). Als we een stap terug doen, zijn er twee problemen in deze vraag: hoe te herkennen dat de applicatie is gestart / voltooid en hoe de GPS kan worden in- / uitgeschakeld. De eerste is relatief eenvoudig, maar u moet de lijst met actieve apps en de status ervan permanent controleren. De tweede vereist 'root' en een extra systeemgebonden applicatie. Voor de eindgebruikers zou ik aanraden om openbaar beschikbare automatiseringsapps zoals 'Tasker' te proberen.


Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 2.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...