Vraag:
Klok om te gebruiken bij het geven van presentaties
Nicolas Raoul
2010-07-16 12:41:53 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Als ik presentaties geef, moet ik de klok in de gaten houden om ervoor te zorgen dat mijn toespraak niet meer dan de toegewezen tijd in beslag neemt, of uiteindelijk om te weten of ik meer vragen kan beantwoorden.

Het is lastig om naar mijn horloge te kijken, ik heb liever het grote scherm van mijn Android-telefoon om:

 • Gewoon de tijd weer te geven (bijvoorbeeld 14:28).
 • Niet in stand-by gaan modus.
 • Zo groot mogelijk lettertype, zwart op wit, liggend.

Klinkt triviaal. Is er zo'n app?
Prioriteit voor gratis apps, grootste prioriteit voor open source-apps.

Zorg ervoor dat er een hangende klok aan de achterkant van het publiek hangt. Dit bevordert het 'kijken' naar het publiek en geeft iedereen een 'tijdschema'. Ik zou ook iemand vragen om de tijd bij te houden als je een heel strakke timing nodig hebt.
Vier antwoorden:
#1
+9
Rich Seller
2010-07-17 16:15:01 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Digitale klok doet bijna alles wat u vraagt. Negeer de rotzooi van de pagina, het is een klok op volledig scherm met witte tekst op zwart en het is gratis.

Om het naar wens te configureren, start u de app en opent u de instellingen (tik op het scherm om de opties te openen, tikt u op Instellingen ) en stelt u in:

 • Klok -> Schermtime-out op niet aangevinkt.
 • Klok-> Oriëntatie naar Landschap.
 • Tijd & Datum -> Show date niet aangevinkt.

U kunt desgewenst ook het tijdformaat en de kleur aanpassen. De tijd is ongeveer de helft van de schermhoogte, maar ik kan het gemakkelijk op mijn telefoon lezen vanaf meer dan 6 meter afstand, dus dat is misschien geen probleem.

Perfect. Na de eenvoudige configuratiestappen die je hebt beschreven, doet het precies wat ik zocht :-)
De link is dood.
#2
+3
Francisco Alvarado
2012-12-27 14:32:23 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik gebruik Ovo-timer: een minimalistische app om je timer in te stellen door een boog over je scherm te slepen. U kunt ook de tijd met uw stem instellen (hiervoor heeft u een internetverbinding nodig). Het draait op Android 2.1 en hoger. Het enige nadeel dat ik heb ontdekt, is dat het alleen tijden ondersteunt die niet langer zijn dan 1 uur.

Draw an arc to set time Time running - Portrait Set time by voice

Over wat je vraagt:

 • Geef alleen de tijd weer (bijvoorbeeld 14:28). Controleren.
 • Niet gaan in de standby-modus. Controle : u kunt het configureren om dit te doen via Voorkeuren. Preferences: Stay Awake
 • Grootst mogelijke lettertype, zwart op wit, liggend. Dicht genoeg bij : het draait mee met uw apparaat. Ook de rood / witte boog-animatie geeft je een idee over de resterende tijd.
  Time running - Landscape
 • Gratis app. Controleer .
 • Open source app. Ik denk het niet .
+1 Niet precies wat ik dacht, maar het is een geweldig idee om de resterende tijd visueel te laten zien als een cirkel!
#3
+1
mbwasi
2011-01-19 21:42:25 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik gebruik Stopwatch & Timer. Gaat op volledig scherm wanneer je overschakelt naar landschaporiëntatie. Ik heb ook de rondetijden gebruikt toen we een teampresentatie moesten geven.

#4
+1
Mattias Isegran Bergander
2012-12-27 03:48:20 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik gebruik hiervoor Flow Timer, het geeft de (aftelling) tijd in de grootst mogelijke breedte in zwart op wit (standaard). Bovendien dimt het standaard gewoon het scherm maar draait niet het uit (in de instellingen is er een keuze om het op "helder" te houden, dat wil zeggen, om het scherm niet eens een beetje te dimmen) .Landschapsmodus (zelfs tablet) ook.

U kunt ook voeg meerdere timers na elkaar toe voor verschillende delen van de presentatie. Geen interactie vereist, het maakt slechts een kleine pieptoon (configureerbaar) en gaat verder / eindigt.

Volledige openbaarmaking: ik ben de auteurDeze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 2.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...