Vraag:
Hoe identificeer ik apps of instellingen die prestatieproblemen veroorzaken?
Matt
2010-09-14 09:22:54 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Als ik prestatieproblemen heb, welke tools kan ik dan gebruiken om vast te stellen waar mijn prestatievertragingen vandaan komen? Ik heb een Taakbeheer van het systeempaneel, Android-systeeminfo, gratis systeembeheer en enkele andere gebruikt, maar geen van hen heeft de probleemkinderen echt geïdentificeerd . System Panel Task Manager kwam het dichtst met zijn historische kijk op CPU- en geheugengebruik, maar het liet me niet kijken naar welke apps hoeveel bronnen in de loop van de tijd gebruikten.

Ik weet dat er op de metasite wat is gepraat over het sluiten van "welke app" -vragen, maar dit is een heel specifieke, goede vraag.
Twee antwoorden:
#1
+8
Matt Casto
2010-09-15 17:29:52 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Watchdog houdt de prestaties van uw telefoon bij en waarschuwt u bij problemen. Hier is een citaat uit het Lifehacker-artikel over Watchdog.

Watchdog wordt op de achtergrond uitgevoerd en let erop dat apps meer dan een bepaald percentage CPU-vermogen gaan gebruiken dat u opgeeft (met een standaardwaarde van 80 procent). Wanneer het merkt dat een app buiten het bereik gaat, brengt het u hiervan op de hoogte en biedt het opties om de app te doden, te negeren of toe te voegen aan uw "Witte lijst" met pay-no-mind-programma's. Standaard gebruikt Watchdog zelf niet veel stroom, hij controleert slechts elke twee minuten of zo, maar je kunt het meer realtime laten draaien als je een probleem wilt opsporen waarvan je weet dat er zich voordoet.

Watchdog Monitors Your Android for Run-Away Processes

Dit was een van de eerste die ik probeerde. Het heeft me nooit waarschuwingen gestuurd en toont geen historisch gebruik, dus het werkte niet echt voor mij. Er is ook een kans dat ik me voorstel dat mijn prestaties achterblijven.
Van alle apps die ik heb geprobeerd, is deze het meest effectief geweest.
#2
+2
Matt Casto
2010-09-15 18:32:54 UTC
view on stackexchange narkive permalink

SeePU is een andere app die de CPU, het geheugen en het netwerkgebruik van je telefoon controleert. Van Lifehacker's artcile op SeePU:

SeePU plaatst controlemeters in het systeemvak van je Android-telefoon. U kunt het CPU-gebruik, RAM-gebruik en netwerkactiviteit volgen. U kunt de frequentie aanpassen waarop de monitor wordt bijgewerkt, hoe de gegevens worden weergegeven - alleen CPU of CPU en RAM gecombineerd, uploaden en downloaden of netwerkactiviteit combineren, enz.

alt text

Bedankt! Ik heb net mijn vervangende Droid gekregen, dus ik zal het dit weekend proberen en verslag uitbrengen.
werkte een beetje, maar ik heb niet betaald voor de pro-versie die historische gegevens geeft. Het identificeerde ook niet welke apps de bronnen gebruikten, dus het was moeilijk om onderscheid te maken tussen een actieve app en een app die op de achtergrond werd uitgevoerd.


Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 2.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...