Vraag:
Hoe kan ik voorkomen dat ongewenste vooraf geïnstalleerde apps automatisch worden uitgevoerd op Android?
Moak
2010-07-31 09:51:03 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Mogelijk duplicaat:
Hoe kan ik voorkomen dat applicaties en services worden uitgevoerd?

Zoals ik kan bepaalde programma's die bij een telefoon worden geleverd (My case HTC Desire (niet geroot)) niet de-installeren. Hoe kan ik voorkomen dat bepaalde apps worden gestart of proberen te synchroniseren? En ze verbergen? Of "Auto-Kill", dood ze.

Bijvoorbeeld

  • youtube-app
  • faceboook-app
  • aandelen (inclusief de synchronisatie feature)
  • twitter (inclusief de synchronisatiefunctie)
Tien antwoorden:
#1
+9
RevBingo
2010-07-31 13:25:13 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Voor apps die synchroniseren, heeft elke app met een greintje beleefdheid een vermelding op de pagina Accounts &-synchronisatie in Instellingen, waar u synchronisatie kunt uitschakelen. Dit geldt zeker voor de officiële Facebook- en Twitter-apps.

Cool, maar "aandelen" lijkt een onbeschofte app;)
Ik heb de synchronisatie op de Aandelen-app kunnen uitschakelen via Accounts & Sync, maar merk op dat het nog steeds 'magisch' zo nu en dan verschijnt, maar zeker niet zo vaak als vroeger. (HTC Desire draait v2.1)
#2
+8
FoleyIsGood
2010-07-31 13:27:09 UTC
view on stackexchange narkive permalink

1) Overweeg om uw apparaat te rooten, het is nu heel eenvoudig met het Unrevoked-pakket

2) Instellingen -> accounts &-synchronisatie. Hier kunt u opties instellen voor wat het niet automatisch synchroniseert

#3
+5
Matthew Read
2011-10-21 09:03:09 UTC
view on stackexchange narkive permalink
Met

Autostarts kunt u zien welke apps welke gebeurtenissen ontvangen en deze bewerken, zodat u kunt voorkomen dat bepaalde apps problematische gebeurtenissen ontvangen (de apps die de app steeds opnieuw opstarten). Voor zover ik weet, zal het niet helpen met sommige low-level apps die de hele tijd draaien en zichzelf herstarten zonder dat er zich iets voordoet, maar het zou moeten helpen met andere.

Wauw, dat is interessant! Dank daarvoor. Ik zal er naar kijken.
Aha .. Ik zie dat het voor geroote telefoons is. In dat geval kan ik net zo goed de apps verwijderen die ik niet wil. Sommige apps die ik helemaal niet gebruik, zoals Qik, MediaHub en ATT Navigator, verspillen zinloos bronnen en er is geen manier om ze te verwijderen zonder te rooten. :(
#4
+4
Sweetperceptions
2010-07-31 15:17:59 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Er is ook een app met de naam Startup Cleaner. Ik vond het handig om te voorkomen dat sommige apps starten.

Zonder link en zonder pakketnaam is het onmogelijk om te zeggen waar dit antwoord naar verwijst.
#5
+2
Chadit
2010-07-31 17:11:01 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Om bloatware te verwijderen, heb je de telefoon geroot en titanium back-up geïnstalleerd.

#6
+2
Sam Dunlap
2012-08-05 22:26:32 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Met de Samsung Galaxy SIII met Android 4 (en meestal beginnend met Ice Cream Sandwich), is het mogelijk om (sommige) vooraf geïnstalleerde systeem-apps uit te schakelen zonder de telefoon te rooten. Ik ga het nog steeds rooten, denk ik; fabrieks-apps die mij worden opgelegd en die niet kunnen worden uitgeschakeld of verwijderd, maken me eerlijk gezegd bang. Als er niets anders is, is het gewoon ... onbeleefd.

screen shot

Een van de kenmerken van Ice Cream Sandwich is de mogelijkheid om systeem-apps uit te schakelen, niet alleen de SGS3.
@Al-Everett Maar niet allemaal. En degenen die u niet kunt uitschakelen zijn ..._ betreffende_ (?). _Disconcerting_ is misschien het woord dat ik zoek. Sommige van degenen die u niet kunt uitschakelen, zijn schijnbaar te onschadelijk om ** geen ** reden tot bezorgdheid te zijn, als dat logisch is ...
Welke kun je niet uitschakelen? Ik heb alle VZW-bloatware op mijn Galaxy Nexus kunnen uitschakelen.
Nou, ik weet niet zeker welke apps nodig zijn of zelfs waarvoor sommige worden gebruikt, maar degene die ik niet kan uitschakelen zijn: AllShare Cast, AllShare Service, Android-systeem, Application Installer, ** AvrcpServiceSamsung **, Bluetooth-share, Bluetooth Test, rekenmachine, camera, ** certificaatinstallatieprogramma **, klok, com.android.backupconfirm, com.android.sharedstoragebackup, com.samsung.app.playreadyui, com.sec.android, app.wfdbroker, com.sec.android .killbackground, ** CSC **, DataCreate, Dialer Storage, ** DSMForwarding **, ** DSMLawmo **, ** DttSupport **, E-mail, ** Enterprise SysScope Service ** (meer komt ...)
** Enterprise VPN-services **, Fout, ** Fabrieksmodus **, ** Fabriekstest **, FM-radio, FWUpgrade, Google Backup Transport, HTML-viewer, ** INDIServiceManager **, internet, sleutelhanger, kiezen via Wi -Fi, LCDtest, Licentie-instellingen, Live wallpaper-kiezer, ** MAPServiceSamsung **, Mobile Print, ** Mobile Tracker **, Meer services, MTP-applicatie, Muziekspeler, Apparaten in de buurt, ** Nfc-service **, ** NFC Test **, ** OMACP **, ** OmaDrmPopup **, Package Access Helper, Package installer, ** Perso **, Phone, PhoneUtil, PickupTutorial, PopupuiReceiver, Preconfig, ** Samsung-toetsenbord **, ** SamsungAppsUNA2 * * (meer komen ...)
** SASlideShow **, ** SecPhone **, ** SecSetupWizard **, Beveiligingsopslag, Zelftestmodus, ** Servicemodus **, Instellingen, Opslaginstellingen, ** ShareShotService **, SIM Toolkit, ** SmartCardService * *, Software-update (x2, v2.2.7 kan uitschakelen, v3_1207_2_1 niet), ** SysScope **, System UI, Task Manager, TestService, ** TMServerApp **, TouchWiz home, ** TwDVFSApp **, ** USB-instellingen **, videospeler, spraakrecorder, ** VpnDialogs **, ** WlanTest **, ** wssyncmlnps **. De andere helft kan ik uitschakelen. De services die ik heb geprobeerd ** vet ** te maken, alarmeren me, maar ik heb gewoon geen tijd om erachter te komen welke expliciet nodig zijn.
Haat je dat niet gewoon? grrrrr. Trouwens, hoe "bevriest" je apps in ICS (Galaxy S3)?
@trusktr Ik hoop dat je het antwoord al hebt gekregen, maar voor ICS zou je je telefoon moeten rooten volgens het bovenstaande - al die apps konden niet worden bevroren zonder root-toegang. Met JB zijn er nog steeds enkele die je niet kunt uitschakelen, die geen vitale systeem-apps lijken te zijn; maar de overgrote meerderheid kun je eenvoudig deactiveren via Instellingen> Apps.
#7
+2
Izzy
2012-08-06 01:06:05 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Beginnend met ICS (Android 4.0), kun je bloatware die je niet nodig hebt gewoon "bevriezen". Dit betekent dat u ze 'niet beschikbaar' (of liever 'niet-uitvoerbaar') maakt op uw apparaat - waardoor ze onzichtbaar worden in het opstartprogramma, en verhindert dat ze op enigerlei wijze worden gestart - terwijl u ze kunt 'bevriezen' elke keer dat je de behoefte voelt. Geen root meer nodig.

Als je ICS nog niet gebruikt, kun je dat niet echt stoppen zonder je apparaat te rooten. Dan heb je de keuze om de rotzooi te bevriezen of zelfs helemaal te verwijderen, b.v. met de uitstekende Titanium Backup - die je als "neveneffect" ( lol ) de mogelijkheid geeft om volledige back-ups te maken van alle apps en hun instellingen, en dat zelfs gepland. En voor cloudliefhebbers heeft TB ook ondersteuning voor Dropbox ingebouwd ...

Andere niet-rootoplossingen zijn maar halfslachtig: zonder root kun je de vooraf geladen bloat niet verwijderen, en jij kan niet voorkomen dat het autmatisch wordt gestart (ja, sommige apps beloven dat ze dat kunnen - maar ze schieten ze gewoon zodra ze beginnen, dus in sommige gevallen beginnen ze opnieuw en worden ze opnieuw neergeschoten en ... dat wil je niet . De enige fatsoenlijke oplossing in deze groep die ik ken, is misschien Autorun Manager die, in niet-rootmodus, dergelijke "herstarters" detecteert en ze vervolgens negeert. In root-modus laat het ook toe om luisteraars uit te schakelen om echt te voorkomen dat apps automatisch worden gestart - wat handig kan zijn als u de app voor zeldzaam gebruik wilt houden, maar niet wilt dat deze automatisch wordt uitgevoerd).

BEWERKEN: pas op dat het rooten van het apparaat uw garantie ongeldig kan maken - en systeem-apps kan verwijderen (waarbij soms al de / system -partitie wordt gewijzigd, wat ook wordt gedaan door " rooten "aangezien het de su en superuser.apk daar moet plaatsen) zou toekomstige" officiële OTA-updates "kunnen voorkomen, aangezien deze vaak de CRC-som van het -systeem controleren partitie - die niet meer overeenkomt na het wijzigen van de inhoud. Dit alles geldt natuurlijk niet voor het "bevriezen" van apps - althans niet voor de officiële ICS-variant ervan.

Goed antwoord, maar u moet zich er ook van bewust zijn dat het verwijderen van stock-apps voorkomt dat u toekomstige OS-updates van uw provider kunt installeren.
Die op mijn HTC Buzz brak al meteen na het rooten - aangezien de achtergrond daarvan de gewijzigde CRC van de `/ system` partitie is (die het updateproces controleert). Maar je hebt gelijk, ik zal dit toevoegen.
#8
+1
Andrew Heath
2012-08-17 18:34:42 UTC
view on stackexchange narkive permalink

U kunt ook een App Manager overwegen, zoals Advanced Task Manager, waarmee u actieve apps kunt stoppen. Ook handig als je een aantal apps hebt geopend en deze op de achtergrond open blijven staan. Selecteer gewoon en druk op 'kill'.

#9
  0
Lie Ryan
2011-10-21 08:27:46 UTC
view on stackexchange narkive permalink

De meeste apps die op de achtergrond worden uitgevoerd, moeten een instelling hebben om achtergrondupdates of iets dergelijks uit te schakelen. Als dat niet het geval is, verwijdert u ze gewoon en zoekt u een alternatieve app die meer acceptabel is. Als alternatief kunt u de ontwikkelaar meestal vragen; als de apps goed zijn, zouden ze een goed ontwikkelingsteam hebben dat naar hun gebruikers luistert.

Anders denk ik niet dat er een manier is om te voorkomen dat apps worden gestart. Er zijn verschillende taakkiller-apps waarmee u apps kunt doden als ze worden gestart; maar zonder aangepaste ROM's te rooten of te installeren, weet ik niet of het mogelijk is om te voorkomen dat ze überhaupt starten en toch de app kunnen gebruiken wanneer dat nodig is.

Helaas kan ik de vooraf geladen apps niet verwijderen! :( Maar toch bedankt. :)
#10
  0
P.T.
2011-10-21 08:50:18 UTC
view on stackexchange narkive permalink

U moet ze verwijderen.

Android-apps kunnen zich registreren bij het onderliggende Android-systeem om bepaalde gebeurtenissen en serviceverzoeken te ontvangen, en het systeem weet dat de app moet worden opgestart als die gebeurtenissen of serviceverzoeken kom binnen.

In tegenstelling tot een standaard desktop, draaien apps op Android vaak helemaal niet (ze worden geblokkeerd totdat er een gebeurtenis of update plaatsvindt ... of om de status van het netwerk te vernieuwen). Over het algemeen zijn Android-apps veel eenvoudiger te onderbreken en te hervatten dan desktop-apps, dus het systeem kan ze zonder veel complicaties verwisselen als de CPU of het geheugen nodig zijn voor een andere app. Dus behalve een overzichtelijke lijst van actieve apps, is er niet veel te winnen door apps te doden.

Dat gezegd hebbende, als een specifieke app zich slecht gedraagt ​​en te veel CPU gebruikt voor de waarde die u nodig heeft haal eruit, verwijder het vervolgens en / of vraag de ontwikkelaar om hun slecht gedragende app te repareren. Maar echt, als de app niet wordt weergegeven op de meter voor 'batterijgebruik', hoeft u zich nergens zorgen over te maken.

Zie deze vraag voor enkele antwoorden voor meer specifieke apps.

Helaas kan ik sommige van de vooraf geladen apps niet verwijderen. Ik gebruik Qik, MediaHub of ATT Navigator helemaal niet, maar ze verschijnen nog steeds in de lijst met actieve apps. Dat lijkt een complete verspilling van middelen als ik die apps helemaal niet gebruik.
Houd er ook rekening mee dat het verwijderen van stock-apps voorkomt dat u toekomstige OS-updates van uw provider kunt installeren. Het is veel beter om ze te 'bevriezen', a la TiBU.


Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 2.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...