Vraag:
Hoe kan ik shell-opdrachten gebruiken en communiceren met het Linux-systeem eronder?
Jonas
2010-09-14 12:31:09 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Android is gebaseerd op Linux en heeft daaronder een Linux-kernel. Is er een manier waarop ik shell-opdrachten kan gebruiken en rechtstreeks kan communiceren met het Linux-systeem? Bijv. Een shell-app die toegang heeft tot het Linux-systeem?

Vier antwoorden:
#1
+14
Pace
2010-09-14 12:37:50 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ja, dat is er,

Bekijk de applicatie Better Terminal of Android Terminal Emulator beide worden ondersteund vanaf 1.5

Vergeet niet dat, zoals TheCottonSilk in hun antwoord opmerkte, je busybox nodig hebt om toegang te krijgen tot de meeste gebruikelijke Linux-commando's!
#2
+11
n3rd
2011-06-28 18:54:47 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Als je een draadloos netwerk hebt ingesteld, kan ik je aanraden om verbinding te maken via SSH. Hiermee hebt u binnen enkele minuten toegang tot uw Android en kunt u deze volledig beheren. Voor Linux- of Putty-gebruikers is er geen verschil met een standaardterminal die SSH gebruikt naast enkele specifieke Android-opdrachten. Bovendien ondersteunen sommige bestandsbeheerders, zoals Nautilus, het SSH-protocol, zodat u de flexibiliteit van een shell hebt en bovendien het comfort voor bestandsbewerkingen met behulp van een grafische bestandsbeheerder. Ik vond SSH zo leuk dat ik een kleine how-to voor Android heb geschreven ( in het Duits). Ik weet het, het is misschien niet volledig van toepassing op uw vraag, maar kan worden overwogen tijdens het werken met een extra computer en een Android-telefoon.

enter image description here

Een eenvoudig te gebruiken SSH-server is SSH Droid, verkrijgbaar op de Google-markt.

Bedoel je het opzetten van een SSH-server op de telefoon? Dat is misschien meer moeite dan het waard is.
Ik heb SSHDroid in een mum van tijd geïnstalleerd en het is zeker minder ingewikkeld dan het opzetten van de Android SDK / ADB-shell (check mijn tut). Als u ervaring heeft met SSH, zult u het op prijs stellen om toegang te krijgen tot de telefoon.
Huh, ik had geen idee. Ik zou je tutorial lezen, maar ik ken geen Duits :-).
Ik ga in de nabije toekomst een Engelse vertaling toevoegen.
Hoe werkt het precies? Gaat de SSH-verbinding over de USB-kabel?
Mijn opstelling thuis bestaat uit een router met wifi en een daarop aangesloten computer. Mijn Android-telefoon is ook verbonden met wifi. Vanaf de computer heb je eenvoudig toegang tot de telefoon door "ssh [email protected]" te gebruiken, terwijl 192.168.0.100 het IP-adres van mijn telefoon is. Dat is het. Verbinding maken met uw telefoon via USB / Bluetooth, bekijk deze vraag [link] (http://android.stackexchange.com/questions/7274/can-i-connect-to-a-shell-from-a-pc-to- mijn-android-met-bluetooth-of-usb)
#3
+10
TheCottonSilk
2010-12-20 19:15:15 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Onlangs had ik een vergelijkbare eis, en ik vond het hulpprogramma ' busybox'. De terminalemulator-apps zijn handig, maar deze ondersteunen maar heel weinig opdrachten. 'Busybox' gaf me echter toegang tot de meeste algemeen gebruikte Linux-commando's.

Hier is hoe ik het heb gebruikt.

Zelfs als je busybox hebt gebruikt, heb je nog steeds een terminalemulator nodig om busybox daadwerkelijk uit te voeren. Ze zijn complementair.
Ja, heel waar .. daar ben ik het mee eens.
#4
+6
pfctdayelise
2010-12-01 19:13:20 UTC
view on stackexchange narkive permalink

De Scripting Layer voor Android bevat ook een shell.Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 2.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...