Vraag:
Hoe nauwkeurig is de gps in mijn mobiele telefoon?
John
2010-07-15 01:10:58 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik vroeg me af hoe nauwkeurig de gps is in mijn HTC Desire Android in vergelijking met een speciale draagbare gps-eenheid of in een auto-navigatiesysteem?

De reden die ik vraag is dat ik artikelen heb gelezen waarin wordt geklaagd dat de De gps van de iPhone is niet erg nauwkeurig en vroeg zich af of deze op alle mobiele telefoons van toepassing was.

Merk ook op dat apps zoals Google Maps u een (on) nauwkeurigheidscirkel op het scherm geven. Als Google Maps geen erg nauwkeurige locatiebepaling heeft, zal het een blauwe cirkel uitbreiden om het gebied te beslaan waarin u zich zou kunnen bevinden. Als het terugkeert naar slechts een blauwe stip, heeft het een goede oplossing.
Ik denk niet dat de gps van de iPhone minder nauwkeurig is. Ik ben er vrij zeker van dat wat u leest, is dat de Apple Maps-app niet correct is.
Drie antwoorden:
#1
+17
ClashTheBunny
2010-07-15 01:29:25 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik heb een HTC Kaiser (AT&T Tilt) waarop ik Google Maps had geïnstalleerd. Google maps gaf me het aantal satellieten dat het altijd tussen haakjes kon zien. Als ik de interne GPS van mijn telefoon gebruikte, zou ik ongeveer 4 satellieten krijgen, als ik een externe Bluetooth-GPS zou gebruiken, zou ik ongeveer 12 satellieten krijgen. Als ik mijn TomTom gebruik, krijg ik er ongeveer 7. Het aantal satellieten is de grootste deal om een ​​goede locatie te krijgen; hoe meer hoe beter. Ik heb nooit een externe GPS-antenne op mijn HTC Kaiser geprobeerd om te zien of het alleen de antenne was die het probleem was of dat het iets anders was.

Het programma genaamd " GPS-status "beschikbaar in Google Play Store, laat u zien hoe nauwkeurig uw GPS op een bepaald moment is. Het aantal bakken met groene balken erin is het aantal satellieten dat uw telefoon op een bepaald moment kan "horen / zien" en geeft u ook de nauwkeurigheid in meters op het display.

Mijn FreeRunner kon meestal ongeveer 7-12 satellieten zien, afhankelijk van het signaal van de zendmast (het heeft AGPS) en de locatie.
@Broam is dat een gta02? Welke distributie?
#2
+6
Narayanan
2012-08-03 18:53:51 UTC
view on stackexchange narkive permalink

De gps-chip die wordt gebruikt in Android-apparaten (meestal SiRF Star 3/4) is van civiele kwaliteit. Chips van civiele kwaliteit hebben een aantal opzettelijke beperkingen in vergelijking met chips van militaire kwaliteit. De civiele chips hebben enkele opzettelijke fouten die " Selectieve beschikbaarheid" worden genoemd.

Dus of het nu een Android of iPhone of Bluetooth GPS-ontvanger is of een speciale eenheid die in de hand kan worden gehouden of die in de auto valt onder de civiele categorie die niet nauwkeuriger kan zijn dan 20 meter onder de best mogelijke satellietvergrendeling (natuurlijk kan het met AGPS worden verbeterd). Raadpleeg het Wikipedia artikel waarin staat "... verbetering van de precisie van civiele gps van 100 meter (330 ft) tot 20 meter (66 ft).

iPhone gebruikt BroadCOM's BCM4750-chip en Android-telefoons (Samsung Galaxy S2) gebruiken SiRF Star 4.

Interessant genoeg beweert een webpagina "De gepubliceerde steady-state positienauwkeurigheid van de BCM4750 is 2 meter.", wat naar mijn mening niet correct kon zijn. In deze onderzoekspublicatie wordt gezegd dat "iPhone 4 een offset vertoont (van ongeveer 20 meter)", wat meer wetenschappelijk lijkt en correleert met de Wikipedia-pagina.

Maar , al deze gesprekken gaan alleen over hardware-aspecten. Het is de software die de invoer van de chip leest, verwerkt en weergeeft. Als het niet goed werk levert, nou, het bederft nog steeds de show.

Dus, eindelijk zou mijn antwoord opnieuw een vraag zijn: "Als al deze civiele GPS-apparaten niet meer dan 20 meter nauwkeurig kunnen zijn , betekent het iets om te zeggen dat X goed is en Y slecht? ;-) "

Update Dankzij @Ropo stel ik vast dat selectieve beschikbaarheid is inderdaad verwijderd. Hier is de officiële verklaring, die zegt:

Selectieve beschikbaarheid (SA) was een opzettelijke verslechtering van openbare GPS-signalen geïmplementeerd om redenen van nationale veiligheid.

In mei 2000 stopte de Amerikaanse regering op aanwijzing van president Bill Clinton het gebruik van selectieve beschikbaarheid om GPS sneller laten reageren op civiele en commerciële gebruikers over de hele wereld.

De Verenigde Staten zijn niet van plan om ooit nog selectieve beschikbaarheid te gebruiken. In september 2007 kondigde de Amerikaanse regering haar besluit aan om de toekomstige generatie GPS-satellieten, bekend als GPS III, aan te schaffen zonder de SA-functie. Hierdoor wordt de beleidsbeslissing van 2000 permanent gemaakt en wordt een bron van onzekerheid in de GPS-prestaties weggenomen die van belang was voor civiele GPS-gebruikers over de hele wereld.

Bekijk alstublieft een vraag ook bij StackOverflow.

Leuk, bedankt dat je me naar dit antwoord hebt geleid! +1
Om maar te zeggen dat Selective Availability in 2000 is verwijderd.
#3
-1
Broam
2010-08-09 21:36:45 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Assisted GPS (AGPS) -chips die u in de meeste mobiele telefoons aantreft, hebben enige hulp van het mobiele telefoonnetwerk (de torens) nodig om een ​​eerste oplossing te vinden. Hoe nauwkeurig ze ook zijn, ze zullen niet goed werken zonder een zendmast binnen bereik in vergelijking met een zelfstandige GPS-chipset.

Assisted-GPS is een volledig zelfstandige GPS-chipset; het vereist niet dat het mobiele netwerk een eerste reparatie krijgt (hoewel het bestaan ​​van een mobiel netwerk zal worden gebruikt om de tijd tot de eerste reparatie te verbeteren).


Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 2.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...