Vraag:
Hoe kan ik voorkomen dat applicaties worden uitgevoerd bij het opstarten?
Aaronaught
2010-09-14 01:38:19 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Mogelijk duplicaat:
Hoe kan ik voorkomen dat applicaties en services worden uitgevoerd?

Ik heb enkele applicaties geïnstalleerd die ik het meest leuk vind, behalve dat ze allemaal besloten dat ze te belangrijk waren om niet automatisch te starten. Geen van hen geeft me een optie binnen de applicatie om de auto-start "feature" uit te schakelen.

Kan ik voorkomen dat deze applicaties automatisch starten? En zo ja, hoe?

Opmerking: mijn telefoon is niet geroot, dus ik ben vooral geïnteresseerd in oplossingen waarvoor geen een geroot apparaat nodig is, maar alle antwoorden zijn welkom, zelfs als ze het apparaat moeten rooten, aangezien ik dit uiteindelijk kan doen.

Merk ook op: ik zou liever niet spelen met onhandige auto-kill-functies in task-killer programma's, omdat ik heb gemerkt dat ze ongelooflijk onbetrouwbaar zijn op mijn telefoon (Motorola Milestone / Droid).

Dat is heel normaal voor Android. Android beheert actieve applicaties door intenties af te vuren. Meestal hoeft u apps die automatisch worden uitgevoerd niet te controleren / doden, Android beheert bronnen slim en zal applicaties doden * en weer tot leven wekken * om zoveel services te bieden als nodig is gezien de geheugenbeperking. Als een bepaalde app echter storend gedrag vertoont (bijv. De hele tijd gps / wifi inschakelen en de batterij leegzuigen), verwijder ze dan gewoon.
Je zou de apps kunnen doden nadat ze zijn gestart, maar is in tegenspraak met de vereisten van je vraag. Creëren deze apps echt zoveel overhead? Als dat zo is, zou ik op zoek zijn naar alternatieve apps die niet automatisch starten.
Het is niet echt een overheadprobleem, meer een kwestie van buggy; ze lijken interactief prima te werken, maar ik heb gezien dat ze op onverklaarbare wijze enorme hoeveelheden CPU en dus batterij op de achtergrond opeten. En dan zijn er apps zoals Google Finance die gewoon helemaal niet automatisch opstarten. Ik zoek natuurlijk wel naar alternatieven, maar zoals je zeker weet, is het niet altijd even gemakkelijk om een ​​perfecte match te vinden.
Ik vond [Android Assistant] (https://market.android.com/details?id=com.advancedprocessmanager&feature=search_result) tot op zekere hoogte nuttig, aangezien het niet echt een 'preventer' is, maar eerder een 'killer' (na een taken starten) en er zijn ook enkele applicaties / services waarmee het niet kan omgaan en het vraagt ​​de gebruiker om ze geforceerd handmatig te sluiten.
Samengevoegd http://android.stackexchange.com/questions/2258/apps-automatically-starting#question in deze vraag
Gerelateerd: [Autostart uitschakelen bij opstarten] (https://android.stackexchange.com/a/209345/218526).
Acht antwoorden:
#1
+15
Bryan Denny
2010-10-19 21:20:24 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Alsjeblieft, alsjeblieft, zet de taakmoordenaar neer.

Het is niet nodig. Het besturingssysteem weet prima hoe het met applicaties moet omgaan en hoe het moet worden beëindigd. Anders ga je prestaties / batterij verspillen, want als je een taak beëindigt, wordt deze weer opnieuw uitgezet. En als je een taak hebt gedood die naar schijf (of een database) werd geschreven, dan zou je mogelijk corruptie kunnen creëren.

De enige keer dat je ooit, ooit, ooit een taak is als het duidelijk wild wordt of vastloopt (en meestal krijg je als dit gebeurt het scherm Force Close. Zo niet, ga dan naar Instellingen -> Toepassingen -> zoek je app en dood de taak daar).

Eerlijk gezegd kan het me geen moer schelen (bijvoorbeeld) de corruptie van Maps wanneer het automatisch wordt uitgevoerd na het opnieuw opstarten zonder het ooit aan te raken. Het hoeft geen gegevens op te slaan. Wat doet het eigenlijk om naar de schijf te schrijven? En inderdaad, ik zou geen taakmoordenaar uitvoeren die automatisch wordt uitgevoerd (dat zou eigenlijk ironisch zijn).
#2
+15
Martin
2011-11-29 01:44:53 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Er zijn enkele apps die beweren deze functionaliteit te bieden. Het zijn echter in feite taakmoordenaars onder de motorkap. Dit betekent dat ze de app laten laden en vervolgens doden. Dit betekent dat er extra batterijvermogen wordt gebruikt om de app te doden, en dan zal deze waarschijnlijk later opnieuw worden geladen bij een gebeurtenis-trigger, om vervolgens weer te worden uitgeschakeld.

Eerlijk gezegd, als u deze apps gebruikt en ze niet wilt verwijderen, kunt u ze het beste gewoon laten laden. Ze zullen een beetje geheugen gebruiken, zolang er maar een is die niet wordt gebruikt. Zodra iets het geheugen nodig heeft, zal het systeem de app doden - en geloof me, het Android-systeem heeft een beter idee van welke taken te doden dan welke domme taakmoordenaar dan ook.

Er is een goede beschrijving waarom taakmoordenaars hier een slecht idee zijn: http://forum.xda-developers.com/showthread.php?p=6426198#post6426198

Anders is er geen manier om dit te doen op een niet-gewortelde telefoon, tenzij de app specifiek een optie geeft om automatisch opstarten uit te schakelen. Op een geroote telefoon zijn er echter een reeks apps die de manier waarop uitzendintenties aan apps worden geleverd daadwerkelijk kunnen veranderen, wat betekent dat preventief kan worden voorkomen dat ze starten.

Om eerlijk te zijn, ik moeite om een ​​reden te bedenken waarom een ​​app mogelijk een service wil laden bij het opstarten, die niet kan worden bereikt door alleen een luisteraar van een uitzending te registreren. Services moeten doorgaans worden gebruikt voor achtergrondtaken met een beperkte levensduur. Sommige apps laden een service bij het opstarten om enige verwerking uit te voeren, maar zullen deze meestal sluiten zodra die verwerking is voltooid.

Echter, niet alle ontwikkelaars begrijpen de regels. Ik zou liever een slecht geschreven app verwijderen die dit soort bronnen verbruikt.

Dit zijn goede punten, en taakmoordenaars zullen waarschijnlijk uiteindelijk uitsterven naarmate de nieuwe apparaten verwerkingskracht en geheugen krijgen. Toch wordt mijn vraag niet zozeer geboren uit een anale vasthoudende bezorgdheid dat de apps middelen verspillen, het is geboren uit * observatie * van apps die te handig zijn om volledig te verwijderen, maar * duidelijk buggy * in hun implementatie - om het punt om mijn telefoon letterlijk in een mini-kachel te veranderen.
Begrepen. Hoewel de task killer-benadering zeker zal werken voor apps die ALLEEN reageren op het opstarten van een telefoon, zullen sommige apps ook reageren op andere gebeurtenissen (bijvoorbeeld locatiewijzigingen, aankomst per sms, e-mail, inkomende oproepen, app installeren / verwijderen, enz.). Voor die apps zal de taakmoordenaar de app voortdurend opnieuw sluiten telkens wanneer deze wordt geladen. In dit geval kan het een handig hulpmiddel zijn, maar houd het gewoon in de gaten.
'Natuurlijk zou ik de vraag niet hebben gesteld als ik tevreden was met taakmoordenaars - maar er moet worden vermeld dat we het specifiek hebben over * startup * -apps, wat betekent dat het niet de bedoeling is om te voorkomen dat de apps helemaal worden uitgevoerd (anders ze zouden worden verwijderd), alleen om betere controle te hebben over wanneer ze worden uitgevoerd.
Ik heb mijn antwoord bijgewerkt, hopelijk ter verduidelijking. Ik zag zojuist veel taakmoordenaars worden aanbevolen in andere antwoorden, wetende dat dit niet was waar je om vroeg. Ik ben vrij bekend met de Android-bron en wilde daar eigenlijk zeggen dat, tenzij je telefoon is geroot, alle oplossingen erop vertrouwen dat de taak wordt beëindigd zodra deze is gestart.
Kun je me uitleggen over de "reeks apps die in staat zijn om de manier waarop uitzendintenties worden geleverd aan apps daadwerkelijk te veranderen"? Vertel me er drie, alstublieft. En misschien wat trefwoorden om naar de rest te zoeken. Voeg hun verschillen toe als je het weet.
#3
+8
Lie Ryan
2010-10-20 06:15:10 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Android is een besturingssysteem dat speciaal is ontworpen voor omgevingen met beperkte bronnen. Android beheert bronnen op een intelligente manier en zal applicaties doden wanneer andere applicaties geheugen nodig hebben, en ze later weer tot leven wekken om de service te herstellen. In tegenstelling tot sommige andere telefoons, die basale smartphonefunctionaliteit opofferen, zoals multitasking, door slechts één actieve applicatie tegelijk toe te staan).

Wat betreft hoe Android bepaalt hoe apps weer tot leven kunnen worden gewekt, wordt dit voornamelijk bepaald door Intents. Toepassingen kunnen zich registreren om door het besturingssysteem op de hoogte te worden gesteld wanneer zich bepaalde gebeurtenissen voordoen, bijv. de telefoon start op, je voert een bepaalde locatie in, de wifi wordt ingeschakeld, enz. Bij het afhandelen van meldingen (intenties) kan de applicatie (of delen ervan) weer tot leven komen. In zekere zin draaien in Android conceptueel alle geïnstalleerde applicaties altijd en heb je conceptueel oneindig veel geheugen. Het besturingssysteem zal applicaties doden en weer tot leven wekken als dat nodig is om deze illusie in stand te houden.

Wat haat ik waardeloze antwoorden ... Of eigenlijk helemaal geen antwoorden! Het besturingssysteem zal geen enkele illusie behouden, maar de telefoon traag maken, omdat eindeloze apps de hele tijd in het geheugen hangen en het besturingssysteem blijft doden en starten. - In deze vraag wordt gevraagd hoe u kunt voorkomen dat apps worden uitgevoerd.
#4
+7
ale
2010-10-19 20:52:51 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Je wilt of hoeft niet echt een taakmoordenaar te runnen. Zie: Moet ik echt een taakbeheerder installeren?

Apps op Android gedragen zich behoorlijk braaf. Als een app automatisch wordt gestart, is dat omdat het moet. Goed ontworpen apps die al dan niet echt automatisch moeten worden uitgevoerd, hebben een optie in hun instellingen om dat in of uit te schakelen.

Merk op dat in tegenstelling tot uw pc, extra RAM de prestaties niet verbetert, dus veel. Het is beter dat uw vaak gebruikte apps al in het RAM-geheugen staan ​​wanneer u ze start, zodat ze niet hoeven te worden geladen. Draaien met weinig tot geen vrij RAM-geheugen is een goede zaak op Android, en het besturingssysteem doet goed werk door dingen te doden die het niet meer nodig heeft.

hmm het voorbeeld van een applicatie die automatisch start zijn instant messaging-clients, waardoor ik online ga als ik dat niet wil, en synchroniseer clients waarvan ik vermoed dat de batterij veel leegloopt.
bedankt voor de info dat kleine beschikbare RAM een goede zaak is, +1 :)
Met elke app die ik heb gezien en voor u wordt gesynchroniseerd, kunt u de frequentie van de synchronisatie wijzigen. Als u het minder vaak doet, raakt de batterij iets minder leeg.
#5
+3
joweiser
2011-12-09 04:58:18 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik zou de applicatie Autostarts aanbevelen.

Wat het doet (onder verwijzing naar de Market-beschrijving):

Houd de controle over uw telefoon: kijk wat applicaties achter je rug doen.

Laat zien welke apps worden uitgevoerd bij het opstarten van de telefoon en welke andere gebeurtenissen op de achtergrond worden geactiveerd. Root-gebruikers kunnen ongewenste autostarts uitschakelen en het opstarten van hun telefoon versnellen.

#6
+1
Irfan
2011-11-26 17:40:29 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Hoewel het geen speciale app voor dit doel is, heeft de gratis app System Tuner de functie om 'startup-apps' uit te schakelen.

Je kunt die optie vinden door door de lijst te scrollen knoppen hieronder in de app en selecteer 'Apps' en kies vervolgens het tabblad 'startups'.

Dit lijkt de dingen veel beter uit te voeren dan andere startup-managers.

Ik ben niet zeker of het precies zo werkt als een auto task killer of dat het expliciet root vereist (andere functies van de systeemtuner kunnen degene zijn die eigenlijk root eisen)

#7
+1
Riyaz Mohammed Ibrahim
2011-12-02 13:40:20 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik betwijfel of je dit kunt oplossen zonder de telefoon te rooten. Maar als u klaar bent om te rooten, kunt u Autorun Manager proberen.

Deze zien er veelbelovend uit, in het bijzonder de tweede, voor zover het expliciet ander gedrag beschrijft voor root en controle over * alle * triggerende gebeurtenissen (niet alleen het starten van het systeem). Ik zal het binnenkort proberen.
#8
-1
Ravi Vyas
2010-09-14 18:02:39 UTC
view on stackexchange narkive permalink

U kunt applicaties zoals " Startup Cleaner" of andere vergelijkbare applicaties

gebruiken
Lijkt slechts een auto-killer voor taken te zijn; kunt u dit bevestigen of ontkennen?
Eigenlijk geloof ik van wel. :-(
+1 voor het verstrekken van links naar tools die op zijn minst een kans bieden om te bereiken wat ik zocht.


Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 2.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...