Vraag:
Kan ik 's nachts wifi, gps enz. Op een Android-telefoon uitschakelen?
Joe Shaw
2010-07-15 09:23:24 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik zou graag willen dat mijn Android-telefoon sommige functies 's nachts automatisch uitschakelt om de batterij te sparen, en ze' s ochtends weer inschakelt. Onder de dingen die ik zou willen inschakelen, zijn:

  • Schakel wifi uit
  • Schakel de gps uit
  • Gebruik alleen 2G-datanetwerken

Ik heb geen dure inactieve detectie nodig. Ik zou blij zijn met de mogelijkheid om dit te doen van bijvoorbeeld 12.00 uur tot 06.00 uur.

Welke Android-apps zijn geschikt voor dit soort dingen?

Acht antwoorden:
#1
+7
Cry Havok
2011-06-03 20:33:59 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik gebruik Tasker om precies dat te doen, en nog veel (veel) meer. Of het al dan niet kan schakelen tussen 2G en 3G lijkt af te hangen van de handset, wat je niet noemt. Hier is een voorbeeld uit de Tasker Wiki, dat laat zien hoe je de telefoon 's nachts in de vliegtuigmodus zet.

Merk op dat de gps alleen stroom gebruikt als iets er gebruik van maakt, dus draai hem off maakt hoogstwaarschijnlijk geen significant verschil voor de levensduur van uw batterij.

#2
+7
GAThrawn
2010-07-15 17:32:31 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Als je het niet erg vindt om voor een app te betalen, lijkt dit erg op het soort dingen dat Locale voor Android doet. Je kunt het instellen om dingen in of uit te schakelen of uit te voeren apps op uw telefoon wanneer aan bepaalde voorwaarden wordt voldaan, zoals fijne / grove locatie, enz. Er zijn ook nogal wat Locale-plug-ins (waarvan vele gratis) beschikbaar op de markt die het veel extra functionaliteit geven.

Misschien kun je vermelden dat Locale helaas niet meer gratis is ;-)
Goed punt, dat was ik helemaal vergeten. Nu bijgewerkt.
BESTE $ die u ooit zult uitgeven op uw Android-telefoon.
Ik geloof dat Tasker krachtiger en goedkoper is ($ 6 in plaats van $ 11). En Locale die al hun bètatesters afsneed, was niet erg aardig. http://tasker.dinglisch.net/
Je kunt Tasker zeker gebruiken om dit te doen. Het is even wennen aan hun interface, maar er is een fatsoenlijke [wiki] (http://tasker.wikidot.com/) met stapsgewijze voorbeelden voor veel scenario's.
Ik bezit en gebruik Locale. Het is best gaaf; u kunt locatie, tijd, beller, oplader en batterijniveau (of een willekeurige combinatie) gebruiken als criteria voor het aanpassen van bepaalde instellingen. Het gebruikt een aanzienlijke hoeveelheid geheugen en moet altijd actief zijn om die omstandigheden te kunnen controleren. Maar het is het mij zeker waard. Ik hoef in wezen nooit met mijn instellingen te rommelen als ik van huis, naar het werk, om te slapen ... Het kan ** echter niet ** de GPS aanpassen of de telefoon instellen om alleen 2G-datanetwerken te gebruiken (tenzij er plug-ins zijn die ik weet niet over).
#3
+6
rmontagud
2010-07-15 15:07:23 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Misschien kan SweetDreams het werk voor u doen. Volgens een regelset zal het bluetooth, wifi uitschakelen en de beltoonconfiguratie van je keuze selecteren gedurende een bepaald tijdsbestek.

Misschien kunt u een beetje uitleggen wat het doet?
Goed punt, ik ben er mee bezig
#4
+5
Michael 'Opt' Gram
2011-06-03 19:52:55 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik gebruik Llama om soortgelijke dingen volgens een schema te doen, bijv. zet mijn telefoon op stil terwijl ik aan het werk ben tijdens werkuren, zet wifi uit wanneer ik van huis ga, enzovoort.

Je kunt onder andere gebeurtenissen instellen op basis van waar je bent zoals tijd / datum, scherm aan / uit, batterijniveau, etc. Llama leert locaties op basis van de zendmasten die binnen bereik zijn in plaats van je wifi- of gps-locatie, dus het tast je batterij helemaal niet aan. Llama heeft geen root nodig. Ik vind het heel gemakkelijk te gebruiken en nu ik het heb geconfigureerd zoals ik wil, kijk ik er nooit naar, tenzij ik iets wil veranderen.

#5
+4
John
2010-07-15 16:42:15 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik gebruik Timeriffic (gratis) waarmee wifi, gps, beltoon, helderheid enz. wordt in- en uitgeschakeld op basis van tijdschema's.

Helaas "Gebruik alleen 2G-gegevens netwerken "is niet in de opties.

tot nu toe de beste gratis oplossing!
#6
+3
dylan murphy
2011-06-03 17:49:12 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Als je Juicedefender https://market.android.com/details?id=com.latedroid.juicedefender&hl=en gebruikt die een optie heeft voor de nachtmodus met alles waar je het over had en meer, JuiceDefender is sowieso best gaaf. Ten slotte, als je je telefoon hebt geroot, heeft Cyanogenmod http://www.cyanogenmod.com/ ook een nachtmodus.

"Quiet Hours" op CyanogenMod 7 is geweldig, ik hoef me geen zorgen te maken dat een e-mail / sms me 's nachts wakker maakt. De oproepen gaan echter net zo door, dus ik mis geen noodoproep / nachtoproep.
#7
+2
jpsc
2010-07-15 14:53:44 UTC
view on stackexchange narkive permalink

U kunt het zeker doen op basis van uw locatie: http://www.twofortyfouram.com/product.html

Ik heb naar hun ondersteuning gevraagd of u gebruik kunt maken van tijd als een van de overstapcriteria, zou het me verbazen als je dat niet kon. Zelfs als het niet standaard beschikbaar is, is er een plug-insysteem en scripting waarvan ik zeker weet dat het het zou doen.

Ik ben niet de eigenaar van de app, dus ik kan geen commentaar geven op de doeltreffendheid ervan, maar ik goede referenties hebben gezien.

  • bewerken

Reactie van ontwikkelaar

Kan locale worden gemaakt om situaties te wisselen op basis van tijd alleen, zoals 's nachts stil worden, ongeacht de locatie? John

-

Hallo John,

Ja !

Ik bezit en gebruik deze app. Het is best gaaf; u kunt locatie, tijd, beller, oplader en batterijniveau (of een willekeurige combinatie) gebruiken als criteria voor het aanpassen van bepaalde instellingen. Het gebruikt een aanzienlijke hoeveelheid geheugen en moet altijd actief zijn om die omstandigheden te kunnen controleren. Maar het is het mij zeker waard. Ik hoef in wezen nooit met mijn instellingen te rommelen als ik van huis, naar het werk, om te slapen ... Het kan ** echter niet ** de GPS aanpassen of de telefoon instellen om alleen 2G-datanetwerken te gebruiken.
#8
  0
ale
2012-12-14 20:46:05 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Stilte kan je instellingen voor bel-, wifi-, Bluetooth- en vliegtuigmodus automatisch wijzigen over geplande intervallen.

Functies:

  • Eenvoudige, intuïtieve interface met Holo-thema
  • Gebeurtenissen plannen die één keer voorkomen of op bepaalde dagen van de week herhalen
  • Verander je beltoon in de stille, trillende of normale modus
  • Wi-Fi, Bluetooth en vliegtuigmodus in- en uitschakelen
  • Uw instellingen automatisch weer wijzigen wanneer de geplande gebeurtenis eindigt

Er is ook een betaalde versie zonder advertenties.Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 2.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...