Vraag:
Wat kan ik doen om de levensduur van de batterij op mijn Android-apparaat te verlengen?
Bryan Denny
2010-09-14 09:23:33 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Enkele van de grootste stroomafnemers : gps, wifi en bluetooth.

In het algemeen is het het beste om deze services uit te schakelen, tenzij u ze gebruikt. GPS wordt echter alleen gebruikt wanneer een toepassing erom vraagt, dus u kunt het technisch gezien altijd aan laten staan.

Enkele andere tips :

 • Verlaag de helderheid van het scherm.
 • Schakel 3G uit (als je een telefoon hebt waarmee je kunt schakelen tussen 3G en 2G).
 • Schakel automatische gegevenssynchronisatie uit of:
 • Stel uw apps in om met langere intervallen te synchroniseren of gebruik geen apps / widgets die wel vaak worden gesynchroniseerd.
 • Schakel onnodige trillingen of haptische feedback uit
 • Schakel de achtergrondverlichting van het toetsenbord uit
 • Vermijd het gebruik van de luidsprekers, meld je aan voor het gebruik van een koptelefoon
 • Verlaag de CPU (geroote gebruikers)
 • Schakel de gegevens volledig uit (met een app zoals APNDroid)
 • Gebruik geen taakmoordenaars om processen automatisch af te breken. Ze zullen gewoon respawnen. Verwijder ongewenste apps.
 • Gebruik applicaties zoals Locale of Tasker om de wifi / GPS / Bluetooth / Sreen-helderheid / enz. Van je telefoon te regelen. instellingen automatisch met profielen die onder bepaalde voorwaarden worden geactiveerd.
 • Stel uw schermtime-out in op een kort tijdsinterval. Gebruik vervolgens Screebl om uw telefoonscherm ingeschakeld te houden wanneer de telefoon alleen onder bepaalde hoeken wordt vastgehouden.
Ik heb ergens gelezen dat als je APNDroid gebruikt, de telefoon daadwerkelijk meer batterij zal verbruiken omdat hij constant probeert verbinding te maken met de nep-APN. Ik weet echter niet hoe nauwkeurig deze verklaring is.
Wees niet bang voor de suggestie van @Bry om te onderklokken. Het beste deel van onderklokken (d.w.z. met SetCPU) is om profielen aan te maken voor wanneer je 250 MHz wilt en wanneer je 800 MHz wilt.
Sommige van deze suggesties, zoals het uitschakelen van haptische feedback, kunnen de levensduur van de batterij inderdaad enigszins verlengen ... Maar tenzij er andere harde gegevens zijn, zou u waarschijnlijk meer batterij gebruiken door de instellingen te doorzoeken om de optie te vinden dan het zou besparen in een relevante hoeveelheid van tijd...
OSmonitors en taakbeheerders verwijderen is goed! Ik maakte me zorgen toen ik mijn telefoon voor het eerst kreeg, hij was niet snel genoeg, dus heb ik al die rotzooi geïnstalleerd. Ik heb ze zojuist allemaal verwijderd (zoals 5 apps) en het is sneller en meer batterijconversatie dan ooit!
Fantastisch antwoord. Ik heb het dit weekend gebruikt en mijn normale batterijduur met 400% + verbeterd.
Wat vind je leuker? Locale of Tasker? of gebruik je beide?
@Jordan Ik gebruik beide. Ik gebruik locale voor het instellen van algemene schema's / profielen zoals werk, thuis, enz. Ik gebruik Tasker voor zeer specifieke taken, zoals het aansluiten van mijn koptelefoon en het presenteren van een menu met muziekapps om te starten. Tasker kan het eerste ook doen, maar ik vind het gemakkelijker om de locale daarvoor in te stellen.
@Bryan, Wacht even - heb je ze verwisseld - je laatste zin, bedoelde je "Locale kan het eerste ook doen, maar Tasker is daar gemakkelijker voor in te stellen"
@Jordan Ik heb ze niet door elkaar gehaald, maar laat me mezelf beter uitleggen: Tasker kan precies hetzelfde doen als Locale, maar Tasker is zeer configureerbaar en kan voor een beginner ontmoedigend zijn om te gebruiken. Het is een zeer scriptachtige / programmatische app. Locale is heel eenvoudig en gemakkelijk te gebruiken. U kunt dezelfde soort schema's maken die Locale gebruikt met Tasker, het kost alleen wat extra werk om het te doen. Als je op zoek bent naar eenvoud, ga dan voor Locale. Als je op zoek bent naar iets dat zeer configureerbaar is, ga dan met Tasker. Of beide, afhankelijk van uw behoeften :)
Onthoud ook: lokale plug-ins werken in Tasker.
Ik heb het advies in je post opgevolgd en mijn Sidekick 4G gaat een hele dag mee bij normaal gebruik en ongeveer 32-36 uur bij minimaal gebruik en stand-by. Het enige dat ik niet heb gedaan, is mijn CPU onderklokken. Waar ik nieuwsgierig naar was, is: hoe verkort het gebruik van de luidspreker van je telefoon de levensduur van de batterij in tegenstelling tot het gebruik van een koptelefoon?
@disassembler Ik geloof dat de logica is dat het niet alleen een signaal naar een audio-uitgang stuurt, maar ook via de luidsprekers. De luidsprekers (afhankelijk van hun volume) hebben mogelijk versterking nodig (meer stroom) dan koptelefoons niet nodig hebben. Ik kan geen goede bron vinden om het te ondersteunen, maar het lijkt de algemene consensus te zijn. Maar eerlijk gezegd zul je niet veel verschil tussen de twee zien. Onderklokken bespaart u veel meer batterijduur.
Hoe schakel ik AutoSync uit?
Ik hou ook van [MacroDroid] (http://www.appbrain.com/app/macrodroid-device-automation/com.arlosoft.macrodroid).Het is een gratis automatiseringsapp.
22 antwoorden:
th3dude
2010-07-15 00:27:05 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Wat kan ik doen om de levensduur van de batterij op mijn Droid te verbeteren? De levensduur van de batterij lijkt vreselijk. Minder dan 15 uur bij normaal gebruik.

Het lijkt erop dat de vraag nu is vergrendeld, maar ik kan niet geloven dat niemand het effect van het wisselen van drager heeft gesuggereerd. Toen ik met dezelfde ontgrendelde telefoon overschakelde naar een andere provider met een veel slechtere ontvangst, merkte ik dat mijn batterij veel sneller leegliep dan voorheen. Als u zich tijdelijk in een gebied met een zwakke ontvangst bevindt, bespaart het overschakelen naar de vliegtuigmodus u ook veel. Ik heb gemerkt dat de batterij snel leegloopt als ik aan het meer in Chicago ben.
15 uur klinkt me goed ...
Ik krijg 6 uur, met 2 batterijen ... (3 jaar Samsung Galaxy Note)
tektor
2010-07-15 05:21:53 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik heb hier een tijdje mee gespeeld nadat ik mijn Droid had aangeschaft en ontdekte dat er een paar eenvoudige dingen zijn die je kunt doen die een groot verschil maken. Er is ook veel verkeerde informatie beschikbaar, dus u moet wat testen doen. Ik krijg 20 uur regelmatig gebruik of 16 uur intensief gebruik.

Merk op dat dit mijn resultaten zijn op een Motorola Droid met OS 2.1. Uw resultaten kunnen variëren, vooral als u een andere OS-versie gebruikt!

 • Gebruik geen Live Wallpapers. Ze zijn cool, maar ze eten de batterij.
 • Gebruik geen Sense UI. Dat is de thuisapp van HTC. Nogmaals, het is mooi, maar niet vriendelijk voor de batterij.
 • Geef de voorkeur aan de terugknop boven de startknop. Met de terugknop kunnen apps beslissen of ze op de achtergrond willen draaien. Op het startscherm blijven apps vaak actief als dat niet nodig is.
 • Gebruik geen app-killers! Je hebt ze niet nodig als je de terugknop gebruikt, en je zult andere apps verlammen vanwege niet voor de hand liggende afhankelijkheden tussen apps.
 • Gebruik wifi wanneer je toegang hebt tot een netwerk omdat het minder gebruikt batterij dan 3G. (Kortere afstand, lager stroomverbruik.) Schakel wifi uit wanneer u geen toegang heeft tot een netwerk, anders blijft het zoeken naar een wifi-netwerk dat het kan gebruiken (waardoor de batterij leegloopt).
 • Verlaag de frequentie bij welke apps hun inhoud vernieuwen. Veelvoorkomende overtreders zijn clients voor sociale media (Twitter, Facebook, enz.), E-mail en nieuws- of weer-apps.
 • Bekijk ten slotte uw batterijgebruik onder Instellingen -> Over telefoon -> Batterij -> Batterijgebruik. Dit laat zien wat de batterij heeft gebruikt sinds deze voor het laatst is opgeladen. (Er wordt dus niets weergegeven tijdens het opladen!) Als er iets onverwachts de batterij gebruikt, overweeg dan om deze te vervangen door een andere app of service.

Veel succes en geniet van je Android-telefoon!

hoe schakel je de Sense UI uit op een HTC-telefoon?
@Warren P, u kunt Launcher Pro of ADW.Launcher van de markt downloaden en op Home drukken. * Zou * u moeten vragen om te kiezen welke u wilt gebruiken. Ik weet dat op sommige HTC-telefoons je Sense niet mag gebruiken. Voor hen zou je een beetje krachtiger moeten worden en een aangepast ROM moeten installeren. Of root het op zijn minst en doe wat bedrog.
Live achtergronden maken eigenlijk niet zoveel verschil. Ze zijn alleen actief als uw scherm is ingeschakeld en er geen app actief is.
@Warrn P, dat zou je als vraag moeten stellen ;-)
dus gebruik je telefoon niet?
AiliygxbmeCMT it depends though, some phones have problems with getting turned on in the pockets due to poor physical button positions, and so the live wallpaper shows up on the lock screen. Although, if that's the case, I guess live wallpaper is the least of your worries.
U dient Wifi zo in te stellen dat deze alleen ingeschakeld blijft als deze is aangesloten. Standaard is dit niet het geval. Hierdoor liep mijn telefoon 's nachts leeg.
Dit is de eerste keer dat ik ooit heb gehoord dat WiFi ** minder ** batterij gebruikt dan 3G of GPRS in het algemeen! Het lijkt erop dat ik sliep tijdens een elektronische revolutie. Ik heb altijd geleerd dat (meestal) betaalde 3G vaak duurder is dan (meestal) gratis wifi, maar dat het veel minder energie verbruikt. Daarom gebruik ik (en veel van mijn vrienden) GPRS thuis, ook al hebben we daar gratis wifi. Mijn Google Nexus moet ook van die revolutie uitgeslapen hebben, want hij weet er niets van en draait veel langer op GPRS dan wanneer wifi is ingeschakeld!
Plus: een beetje off-topic, maar nog steeds een argument: mijn Apple iPad Mini (die ik alleen thuis gebruik) heeft ook geslapen over die revolutie, omdat hij op GPRS alleen (met LTE!) Tot wel twee keer langer kan lopen dan wanneer Ik voer het uit op een wifi-verbinding.
Ik zou eigen voorraadfirmware volledig verwijderen en open-source CyanogenMod installeren. Het is vriendelijk met de batterij uit de doos.
Wifi kost minder batterij, zie: http://android.stackexchange.com/questions/23959/is-there-any-study-on-how-which-services-sensors-consume-the-battery
cofiem
2010-09-14 10:24:27 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Android wordt geleverd met een widget om eenvoudig de meest voorkomende stroomafvoeren in en uit te schakelen.

Om het op het startscherm te krijgen:

 1. druk lang op een leeg gebied van het startscherm
 2. selecteer 'Android-widgets'
 3. selecteer 'power control' (het neemt een hele rij in beslag)

Hiermee kunt u bluetooth, wifi, gps, automatische aync en schermhelderheid in- / uitschakelen.

Via de meldingenbalk kunnen wifi, bluetooth en gps worden in- en uitgeschakeld.

Ik heb dit op hetzelfde scherm (en heb het constant gebruikt sinds ik de telefoon kreeg) met mijn kaarten / locatie-apps en het is geweldig om direct op de GPS te kunnen en een app te starten terwijl ik bespaar op het leeglopen van de GPS-batterij.
Izzy
2012-08-17 00:23:59 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Er zijn zoveel dingen die je kunt doen, ik wil hier niet herhalen: slechte apps verwijderen, de helderheid van je dis ... ahem, zei: niet herhalen, oké. Maar als je nadenkt over wat je zou kunnen uitschakelen / uitschakelen en welk effect het heeft: er is een leuke tafel te vinden op de Duitse technologiesite Heise, getiteld Energiesparplan ( Google Translate-versie hier). Ze hebben een Motorola Droid enigszins aangepast om nauwkeurige gegevens over het energieverbruik te kunnen krijgen - en eindigden met een mooie tabel als deze, die al het "basisverbruik" aftrekt en dus de gegevens voor elke component / actie geeft.

In juli 2012 maakte dezelfde uitgever opnieuw iets soortgelijks met zijn artikel Durchhaltetraining (Google translate: Wacht even! - dit artikel is online beschikbaar, maar tegen betaling), dit keer met behulp van de recentere Samsung Galaxy S3; dezelfde voor de Samsung Galaxy S6 in januari 2016 1 - dus Ik voeg hier hun waarden toe:

 ┌─────────────────┬─────────────── ─────┬──────────┬───────────┐ | Actie | Motorola Droid | Galaxy S3 | Galaxy S6 | ├─────────────────┼─────────────────────┼─────── ────┤───────────┤ | Video-opname | 1557 mW | 1683 mW | 2277 mW² || UMTS-upload | 1410 mW | 1033 mW | 908 mW || UMTS downloaden | 1349 mW | 1074 mW | 1138 mW || EGDE-upload | 1179 mW | | || Wifi downloaden | 1158 mW | 549 mW | 1138 mW || Video afspelen * 1 | 1135 mW | 597 mW | 395 mW² || UMTS-oproep | 983 mW | 637 mW | 362 mW || Camera * 1 | 934 mW | 1460 mW | 2335 mW || EGDE downloaden | 853 mW | | 635 mW || BT ontvangen | 751 mW | 487 mW | || Weergave (max) | 730 mW | 1568 mW | 1227 mW || GPS zoeken | 550 mW | 263 mW | 191 mW |
| GSM-oproep | 511 mW | 297 mW | 310 mW || BT verzenden | 487 mW | 454 mW | || Wifi uploaden | 479 mW | 488 mW | 987 mW || Weergave (min) | 310 mW | 567 mW | 260 mW || MP3 afspelen | 160 mW | 153 mW | 140 mW || UMTS stand-by | 18,3 mW | 10,9 mW | 16,2 mW || GSM / EDGE stand-by | 11,6 mW | 9,5 mW | 15 mW || Wifi Stdby 2.4 | 7,8 mW | 9,3 mW | 18 mW || Wifi Stby 5 GHz | - | 14,6 mW | 20 mW || BT Stand-by | 2,8 mW | 1,8 mW | 2,9 mW || GPS-standby | 0,4 mW | 0,7 mW | 0,2 mW || NFC stand-by | - | 4 mW | 0,1 µW || Wifi-kabel * 2 | | 372 mW | 542 mW³ || Wifi-verbinding DL * 3 | | 1254 mW | 1871 mW³ | └─────────────────┴─────────────────────┴─────── ────┴───────────┘ 

* 1 volledig scherm, al minus de weergave
* 2 Tether actief met 1 gebruiker
* 3 downloaden van notebook via Wifi Tether

Als extra referentie, de basislijn: Vliegtuigmodus: 6,4 / 6,4 / 10,7 mW.

Aanbeveling voor koude dagen om warme vingers te krijgen: apparaat met beide handen, sluit u de oplader aan. Stream nu een HD-video van YouTube via 3G / LTE, speel deze op ware grootte af en maak op de achtergrond een video-opname die parallel wordt geüpload via 3G / LTE. VOORZICHTIG !!! Draag handschoenen ... # -)


1: berekeningen gebruikten een andere basis bij deze derde run, dus Ik heb de waarden hier 'rebased' zodat ze overeenkomen met
2: full HD
3: met LTE

Voor de tweede: alle glorie gaat naar de Zuul :)
Iedereen begroet de fout ... misschien Zulu Warrior ... _o /
CodeSavvyGeek
2010-07-20 07:24:05 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Meestal merk ik dat het scherm de meeste batterij verbruikt. Het verlagen van de helderheid verbetert de levensduur van de batterij aanzienlijk.

Mark Porter
2010-07-31 21:38:32 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Overweeg JuiceDefender. Deze app schakelt uw dataservices uit wanneer het scherm van de telefoon is uitgeschakeld en schakelt ze vervolgens elke 15 minuten gedurende 3 minuten weer in (dit is configureerbaar). Door al uw apps in één keer volgens een schema te synchroniseren, voorkomt u veel geselen op uw radio's. Het kan ook voorkomen dat de wifi naar hotspots zoekt wanneer u niet in de buurt bent van opgeslagen hotspots. Pas ook op voor taakmoordenaars, aangezien ze altijd actief zijn en apps monitoren, ze kunnen uiteindelijk meer afvoer veroorzaken dan de apps zelf.

alt text

Persoonlijk geef ik de voorkeur aan de Green Power [gratis versie] die geweldig is voor WiFi + data + synchronisatie (en meer geavanceerde functionaliteit, die Pro-versie is). Ook is 2x batterijbesparing het beste als u synchronisatie + mobiele data + geen wifi gebruikt. Er is ook Batterij XL waar ik iets goeds over heb gehoord, maar het nog moet proberen.
Android zorgt ervoor dat uw apps al in één keer volgens een schema worden gesynchroniseerd, door te kiezen wanneer "alarmen" (de functie die apps gebruiken om volgens een schema te draaien) plaatsvinden, zodat de CPU gedurende de minimale tijd wakker is. Het lijkt erop dat deze app slecht zou werken met wat al in het besturingssysteem is ingebouwd.
CrayFishUK
2010-07-22 21:51:26 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik draai Tasker op mijn HTC en het heeft een merkbaar verschil gemaakt zonder dat ik aan energiebeheer hoefde te denken. Het is een soort scripttool voor de telefoon - stel een voorwaarde in en wat je als resultaat wilt laten gebeuren.

De mijne is ingesteld om mobiel internet uit te schakelen wanneer verbonden via wifi ( en vice versa), schakel Bluetooth alleen in als ik in de auto zit, schakel wifi uit als ik het huis of werk verlaat (en vergeet het!) en dim het scherm in het donker.

Ik heb het ook automatisch gps in- / uitschakelen wanneer ingestelde apps actief zijn.

Het is een set-and-forget-app en stelt u in staat om veel van het goede advies over andere bovenstaande antwoorden te automatiseren. Nadeel is dat het niet gratis is; maar goedkoop. YMMV, maar ik ben een gelukkige gebruiker.

Volgens het [antwoord] (http://android.stackexchange.com/questions/266/battery-conservation/269#269) hier, wordt GPS alleen gebruikt als de app erom vraagt, dus in- en uitschakelen zou niet moeten ' t energie besparen
GPS in stand-by is niets om je zorgen over te maken (0,4 mW op een Motorola Droid - vergeleken met ~ 700 mW voor het scherm en zelfs meer voor UMTS-data xfer). Maar het probleem is: als het is ingeschakeld en in stand-by staat, zullen sommige apps * het * gebruiken, en de meeste alleen voor advertenties (terwijl het niet beschikbaar is, zullen ze er geen moeite mee hebben). En * dat is * wat dan wat stroom verbruikt (~ 500 mW).
Android 5.0 schakelt 3G automatisch uit terwijl u verbonden bent via wifi
Henry
2010-09-22 02:37:07 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik heb één ding ontdekt dat mijn batterijduur absoluut heeft gedood :
Het Wi-Fi-slaapbeleid instellen op Wanneer het scherm wordt uitgeschakeld . ← Doe dit niet!

Zorg ervoor dat het is ingesteld op Nooit slapen, anders schakelt het de Wi-Fi-radio aan / uit elke keer dat het iets moet synchroniseren.

Op mijn Samsung Galaxy S Captivate is dit te vinden onder: Instellingen Draadloos en netwerk Wi-Fi-instellingen MenuKey:Geavanceerd

Tenzij u nooit met grote tussenpozen synchroniseert of synchroniseert. Ook op ICS duurt het ongeveer 10 minuten voordat dit van kracht wordt, IIRC.
Pace
2010-09-14 15:36:08 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Om toe te voegen aan deze geweldige suggesties;

 • Gebruik geen live achtergronden.
 • Gebruik een donkere achtergrond als je AMOLED hebt.

Goede gids hier met deze punten en meer; Gids voor batterijbesparing van Android

Verrassend genoeg heb ik eigenlijk berichten gezien waar de roze-achtige achtergrond de meeste stroom bespaart.
Nogmaals, het uitschakelen van live-achtergronden heeft zo'n kleine impact op de batterijbesparing dat het niet de moeite waard is om te vermelden. Voor elke suggestie moet op zijn minst een kleine hoeveelheid onderzoek worden gedaan met zoiets als JuicePlotter. Anders brengt het mensen gewoon in verwarring en moedigt het hen aan om handige functies zonder reden uit te schakelen.
De link is verbroken.
@muntoo, Ik heb de link gerepareerd.
Rich Seller
2010-07-28 16:30:44 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Als je een OLED-scherm hebt (ik weet dat de Droid dat niet doet), kun je aanzienlijke besparingen behalen door aan te passen wat wordt weergegeven. Jeff Sharkey heeft onlangs een blogbericht gepost waarin hij zijn experimenten met schermkleur en het effect op het batterijgebruik beschrijft.

Filteren om alleen rode pixels weer te geven, vereist slechts 35% van de originele basislijn OLED-paneelstroom, gemiddeld. Als we de basisstroom weer toevoegen, is het beste geval over het algemeen ongeveer 42% van de oorspronkelijke systeemstroom, waardoor de levensduur van de batterij effectief wordt verdubbeld. Ook het weergeven van alleen rode pixels fungeert ook als een geweldige nachtzichtmodus, perfect voor astronomie . :)

Dus een donkere en / of roodachtige achtergrond kan veel energie besparen.

dus zou ZWART niet de minste output zijn, voor OLED? :-)
Inderdaad, ik beschouw zwart als een subset van donker
Drake
2010-09-22 14:33:16 UTC
view on stackexchange narkive permalink

SetCPU is een geweldige kleine software die gratis beschikbaar is op XDA-forums en op de markt voor $ 1,99.

Het maakt het mogelijk om verschillende CPU-profielen in verschillende omstandigheden in te stellen.

Ik heb de volgende profielen ingesteld en het batterijgebruik is veel gedaald:

 • Standaardmodus is conservatief met maximale snelheid ingesteld op 768 Mhz (ik heb Snapdragon 1Ghz CPU).
 • Laat de CPU op maximale snelheid en prestatie -profiel werken wanneer de telefoon wordt opgeladen via USB.
 • Stel de CPU in om te laten vallen tot 500 Mhz en powersave profiel wanneer het scherm is uitgeschakeld.

Er zijn veel andere mogelijkheden. Het enige nadeel is dat het root-toegang vereist.

Ik wist niet dat je profielen kon maken met SetCPU. Je hebt me eraan verkocht.
hoe verschilt dit van de automatische beperking die Android biedt? (Ik zie bijvoorbeeld vanuit de System Panel-app dat de CPU-frequentie [niet alleen%] overal heen lijkt te springen, afhankelijk van hoeveel er gebeurt)
goldsz
2010-07-15 04:44:15 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Helaas lijkt de batterijduur op Android-apparaten slechter te zijn dan bij andere vergelijkbare telefoons (iPhone en Blackberry). Dit is uit persoonlijke, anekdotische ervaring.

Dingen om te doen zijn om uw update frequentie-instellingen-> accounts & sync te controleren. U kunt uw updatefrequenties verlagen.

Houd bovendien blue tooth of wifi uit als u ze niet nodig heeft. U kunt widgets voor uw startscherm vinden waarmee u deze snel kunt schakelen.

Ook instellingen-> Over telefoon -> Batterij -> Batterijgebruik kunnen u ongebruikelijke zware slagmannen op uw batterij laten zien.

U kunt ook toepassingen op de markt vinden, zoals "reserveonderdelen" die u meer gedetailleerde informatie over het batterijgebruik geven.

Sommige mensen hebben gemeld dat applicaties zoals "Advanced Task Killer" kunnen worden gebruikt om periodiek actieve applicaties af te sluiten als u merkt dat uw telefoonleverancier vervelende applicaties heeft geïnstalleerd die u periodiek wilt uitschakelen. Op mijn huidige telefoon heb ik echter ontdekt dat Advanced Task Killer gewoon onnodig batterijvermogen gebruikte en me niet echt hielp.

mfg
2010-09-14 18:28:01 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Gebruik Google Voice niet voor tekstberichten op de manier waarop u het standaard zou moeten gebruiken.

Als u GV instelt om uw sms-meldingen als e-mail te pushen (in plaats van de Voice-app te behouden en constant te peilen), en vervolgens al uw antwoorden via e-mail doet, wordt het gebruik van GV geminimaliseerd, waardoor de batterij wordt bespaard , en houdt uw sms'jes gratis.

Simon
2013-12-23 22:01:17 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Als je een Nexus 5 hebt, zou de volgende YouTube-video met de titel "Nexus 5 Top 10 tips voor batterijbesparing" nuttig en hoogtepunten moeten zijn:

 • Trillen uitschakelen Toetsaanslag
 • Automatische helderheid uitschakelen
 • GPS instellen op batterijbesparing
 • Het standaard opstartprogramma gebruiken
 • Draaien NFC uit
 • Gebruik apps zoals Tasker voor automatisering
 • Minimaliseer het gebruik van widgets &-schermen
 • Gebruik een aangepaste kernel ( vereist root )
 • Gebruik ART runtime
 • Schakel "OK Google" uit

Houd er rekening mee dat hoewel de video de Nexus 5 belicht, deze natuurlijk ook van toepassing zal zijn op een hele reeks andere Android-apparaten.

Zie ook deze handleiding voor een meer uitgebreide blik getiteld 'Hoe u de batterijduur van uw Android kunt verlengen', gepubliceerd op 15 april 2013 voor Android Authority.

Dmitriy Likhten
2010-09-15 19:53:01 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Zet bij 4G-telefoons de 4g-antenne uit totdat je hem gebruikt. En als er geen 4g-plek wordt gevonden, schakelt u deze uit. 4G-antenne is de duurste qua vermogen antenne die er is. En tenzij je naar video's kijkt, raadt zelfs HTC aan om het uit te schakelen.

De volgorde van het energieverbruik 4G> 3G> Wifi> 2G> Bluetooth komt ongeveer overeen met het bereik en de snelheid van elke antenne.
Gdalya
2011-09-22 18:06:00 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Als je hoofdstroomverbruik het scherm is, kun je een magnetische hoes proberen (of een magneet toevoegen aan je bestaande hoes) + Holster Snooze om je scherm automatisch uit te schakelen wanneer je je telefoon opbergt.

Izzy
2013-12-09 02:22:55 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Als u root-toegang op uw apparaat heeft, is het zeker de moeite waard om Greenify te bekijken. Deze app zorgt ervoor dat de processen die permanent op de achtergrond worden uitgevoerd en uw apparaat onnodig wakker maakt: zodra u uw scherm uitschakelt, Greenify 'winterslaap' apps die u hebt geselecteerd om te worden afgehandeld, zodat ze niet langer kunnen maak je apparaat wakker om "iets onnodig te doen". Ze worden "opnieuw geanimeerd" zodra u uw scherm weer inschakelt.

Pramod Karandikar
2014-07-15 17:57:52 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Gewoon toevoegen aan wat mensen hebben voorgesteld voor onderklokken: u kunt een profiel maken voor een onderklokfrequentie en dat profiel alleen inschakelen wanneer de telefoon is vergrendeld. Dit zorgt ervoor dat uw telefoon goed presteert wanneer deze is ontgrendeld, maar bespaart de batterij wanneer deze is vergrendeld.

neves
2015-06-17 01:14:49 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Schakel altijd bewakingsapps uit, zoals de fitnesstoepassingen. Google Fit heeft een High Precision-modus die meer batterij verbruikt.

Schakel ook "Ok Google" uit: Configuratie → Idioom en tekst → Google spraakdictatie → Ok Google-detectie → Schakel alles uit, of in ieder geval de " vanuit elk scherm "config.

Schakel elke andere monitoring-app uit die u maar kunt bedenken.

Lucky
2015-10-06 14:00:29 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Zoals niemand dit heeft gezegd, dus als alle andere oplossingen de levensduur van de batterij niet hebben verlengd, is een fabrieksreset uw laatste keuze. Op basis van deze vraag heeft de gebruiker gezegd dat hij geweldige batterijprestaties had na het terugzetten van de fabrieksinstellingen van het apparaat.

Opmerking : fabrieksinstellingen zonder Als u een back-up van uw gegevens maakt, verliest u gegevens. Maak dus een back-up van alle gegevens (contacten, sms, app-gegevens enz.) Voordat u de fabrieksinstellingen terugzet en lees ook dit antwoord

eug
2012-10-29 15:57:00 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Probeer CPU-intensieve taken uit te voeren, zoals het downloaden van dingen, het installeren van updates, het bekijken van video's, enz. terwijl u bent aangesloten op een oplader. Dit vermindert de slijtage van uw batterij, zodat deze langer goed blijft presteren.

Op alle telefoons die ik ken, levert de batterij nog steeds de stroom terwijl de telefoon is aangesloten; als er een zijn die de batterij omzeilen, zijn ze een zeldzame uitzondering. Tegelijkertijd opladen met een hoog stroomverbruik is een geweldige manier om uw batterij op te warmen en de prestaties aanzienlijk te verminderen. Voor een optimale levensduur van de batterij mag de telefoon alleen worden opgeladen als deze is uitgeschakeld.
@MatthewRead: Je hebt het zeker mis. De stroom loopt van de positieve naar de negatieve accupool of vice versa - beide zijn tegelijkertijd onmogelijk. Wanneer de batterij wordt opgeladen, wordt er energie aan geleverd en levert deze nergens stroom op. Het is mogelijk om door te gaan met het ontladen van de batterij terwijl deze is aangesloten - in dit geval levert de externe bron zoveel stroom als de huidige limiet toestaat en levert de batterij het verschil. Dit zou minder belastend zijn voor de batterij dan een losgekoppeld gebruik. Wat u waarschijnlijk waarneemt is (vervolg)
een hoge stroombron die de batterij kan opladen, zelfs wanneer de telefoon veel stroom verbruikt. In dat geval krijgen de spanningsregelaarchips te maken met de som van de gebruikte stroom en de laadstroom, en kan dat regelcircuit heet worden. Als de batterij dicht bij de regelaar wordt geplaatst, kan de batterij ook heet worden door warmtegeleiding en tijdelijk of permanent verslechteren. Dus uw aanbeveling is goed - opladen terwijl de telefoon is uitgeschakeld beschermt de batterij - maar uw uitleg "de batterij levert nog steeds de stroom" was totaal verkeerd.
En in een systeem met een beter thermisch ontwerp, zal de batterij niet worden verwarmd door de regelaar, en dan is het correct - het leveren van de stroomvraag van de externe bron zal het aantal laad- / ontlaadcycli verminderen en slijtage verminderen. Aan de andere kant, als de telefoon varieert tussen een energieniveau dat duurzaam is van de externe bron en een niveau dat versterking van de batterij vereist, zal de batterij tussen de oplaadbeurten slechts een klein beetje worden ontladen, wat in sommige batterijtechnologieën 'geheugen' creëert en ze vernietigt . Maar voor de meeste moderne batterijen is volledige ontlading het probleem.
@Ben Hmm. Als de batterij geen stroom levert wanneer de telefoon is aangesloten, zou u de batterij dan niet kunnen verwijderen terwijl deze is aangesloten? Elk apparaat dat ik heb gehad, lijdt in dit geval onmiddellijk aan stroomuitval.
@MatthewRead: Naast de krachtige accuklemmen zijn er contacten voor besturing en bewaking. Er is ook een verschil tussen de batterij zelf (dat is waar u zich zorgen over maakt) en de batterijmodule - het is heel goed mogelijk dat de batterijmodule het circuit voltooit. Maar dat is niet zo. Ik heb het net geprobeerd met mijn Galaxy Note 2. Trek aan de batterij terwijl de telefoon aan staat, deze gaat onmiddellijk "uit" en kan niet meer worden ingeschakeld. Plaats de batterij weer terug, toont oplaadscherm. Telefoon nog steeds soft-off, verwijder batterij, wisselt naar batterij ontbreekt scherm.
Een aanzienlijk deel van de telefoon is ingeschakeld (inclusief het scherm en de processor) en deze probeert te communiceren met de batterij en actie te ondernemen op basis van die storing.
@MatthewRead Om u te laten weten dat een lenovo-laptop die ik heb niet wordt uitgeschakeld, zelfs niet als ik de batterij verwijder. Het loopt van de gelijkstroom van de oplader. Er zijn dus mogelijk apparaten zoals deze.
@BenVoigt Iedereen heeft niet altijd toegang tot een oplader / powerbanks. Sommige mensen moeten hun batterij uitschuiven tijdens het trekken of reizen voor dagen enz. En de meeste mensen laden niet op terwijl ze de telefoon gebruiken. Zelfs het stroomback-upapparaat gaat twee / drie keer mee. Misschien zou je kunnen zeggen dat ze CPU-intensieve taken kunnen vermijden om de levensduur van de batterij te verlengen.
neves
2015-06-17 01:07:35 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Dit is radicaal maar erg handig als je je in een afgelegen regio zonder mobiel netwerk bevindt of in een druk evenement waar de netwerkcapaciteit niet genoeg is voor iedereen: zet je chips uit.

Ga naar Configuratie → SIM-kaarten → vink al uw kaarten uit.

Als u een telefoon met meerdere chips heeft, schakelt u een van uw secundaire chip uit, zodat deze zal helpen.Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 2.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...