Vraag:
Hoe stel ik mijn wifi-router in voor mijn Android-apparaat?
Ivo Flipse
2010-07-26 09:59:23 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik heb een draadloos netwerk opgezet met een Sweex LC000070 router, WEP-encryptie en hoewel mijn HTC Hero verbinding kan maken met het netwerk, lijkt internet niet te werken.

Is er een instelling op de router die ik moet wijzigen om Android-apparaten te kunnen verbinden?

Oké, dat is vreemd, ik heb de firmware van mijn router bijgewerkt en veranderd van WEP naar WPA en nu werkt het ...
Vier antwoorden:
#1
+7
GalacticCowboy
2010-07-27 01:53:42 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Blijkbaar is WEP-ondersteuning grondig verbroken in Android 2.0.1 en hoger.

http://answerguy.com/2009/12/11/android-2-0-1-update -breaks-droid-wi-fi-wep-encryptie /

http://www.droidforums.net/forum/droid-general-discussions/1253-wifi-problem .html (bevat ook een mogelijke oplossing voor WEP door de routerfirewall uit / in te schakelen, hoewel ik het niet heb geprobeerd en ik ga niet ...)

http: //www.draconos.com/blog/2009/11/19/wifi-on-the-droid

http://www.611connect.com/howto/merben_how -to-enable-wi-fi-on-the-motorola-droid (opmerkingen) (suggereert ook dat, als je aanvankelijk upgradet naar WPA om het te laten werken, je later terug kunt gaan naar WEP en het zal doorgaan aan het werk ...)

http://www.google.com/support/forum/p/android/thread?tid=130d8d289ec5c8f2&hl=nl

Dat gezegd hebbende, WPA is sowieso een betere keuze.

Het is goed om te weten dat WEP onzin is
#2
+1
Mark Porter
2010-07-31 21:55:49 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Dit soort dingen is echt een probleem met niet-computertoestellen. Upgraden naar WPA (vooral WPA2) zal de telefoon repareren, maar kan andere apparaten kapot maken (oude laptops, TiVo's enz.). Een andere oplossing is om de codering op te geven, vooral omdat WEP niet echt codering is. Bijna alle routers ondersteunen MAC-filtering, en de meeste ondersteunen "alleen internet" -verbindingen. Op deze manier kunt u elk apparaat op uw draadloze netwerk plaatsen waarvan u weet, en beleefde mensen laten weten dat ze geen verbinding moeten maken. Hackers en klootzakken (niet altijd dezelfde mensen) kunnen MAC-adressen nog steeds vervalsen, maar dat is waar "alleen internet" voor is: u stelt uw lokale netwerk niet draadloos bloot.

Het is duidelijk dat deze configuratie niet voor iedereen zal werken, maar het heeft in het verleden voor mij gewerkt, en ik zou het misschien nog een keer doen als ik nog een apparaat krijg dat niet met WPA2 kan praten

#3
  0
hackus
2013-10-09 23:45:55 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik heb hetzelfde probleem gehad met mijn droid 2.3.6. Het maakte vroeger verbinding met wifi, maar kon niet op internet surfen totdat ik het volgende uitschakelde:

Ouderlijk toezicht

vanaf mijn wifi-router.

Ik hoop dat dit iemand zal helpen.

#4
  0
user43495
2013-10-20 13:04:58 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Toen ik mijn tablet voor het eerst kocht, kreeg ik ook met hetzelfde probleem te maken. Ik heb de wifi-instellingen een beetje aangepast en het werkte. Dit is wat ik deed:

Klik op het geavanceerde selectievakje onder je wifi-netwerknaam en klik op "statische ip". Uw probleem zal worden opgelost.

U kunt ook WPA2-persoonlijke codering of helemaal geen codering proberen.Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 2.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...