Vraag:
Is er een WEP-kraakapplicatie beschikbaar voor Android?
trampster
2010-09-16 03:04:20 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Is er een WEP-kraaktoepassing beschikbaar voor Android?

Zo niet, is WEP-kraken technisch mogelijk met de API's en hardware die beschikbaar zijn op uw gemiddelde Android-telefoon?

Dit is puur een academische vraag, laat ethische argumenten er alstublieft buiten beschouwing.

Vier antwoorden:
#1
+15
fearphage
2010-10-25 22:41:41 UTC
view on stackexchange narkive permalink

De Broadcom bcm4329-chipset in veel Android-telefoons (Nexus One, Evo, G1) waarschijnlijk veel meer) ondersteunt de monitor / promiscuous-modus. Het stuurprogramma moet worden aangepast om de monitormodus in te schakelen.

Hier is de bron van de huidige stuurprogramma's:

vlag monitormodus

methode die de modus instelt

In de tweede link kun je zien dat de vlag van de monitormodus niet eens in de switch-instructie staat, dus deze wordt gewoon genegeerd wanneer deze wordt aangeroepen .

Iemand heeft ook tcpdump aan het werk op een G1, dus het is mogelijk, we moeten echter wat werk verzetten om het functioneel te krijgen.

Een paar meer links over de chipset, stuurprogramma's en wijzigingen eraan:

#2
+12
Rohan Singh
2010-09-16 03:36:44 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Er is niets beschikbaar. Hoewel het theoretisch mogelijk is met de hardware, zou het in de praktijk erg moeilijk zijn om te implementeren en zou het waarschijnlijk een aangepast ROM nodig hebben dat dit ondersteunt.

Zelfs de tools om dit op een desktop te doen (Aircrack, etc. ) vereisen over het algemeen specifieke draadloze chipsets en stuurprogramma's voor het draadloos vastleggen van pakketten.

BEWERKEN:
Er is nu een project waarbij de monitormodus werkt op de Galaxy S2 en de Google Nexus One.
Zie http://bcmon.blogspot.de/

Dus hoe kan ik die tool gebruiken? Welke app heb ik nodig om het uit te voeren? of is het gewoon een add-on zodat je aircrack op de console kunt gebruiken?
#3
+1
Miky Rivers
2010-10-25 20:52:48 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Zoals Rohan zei, je hebt op zijn minst een apparaat nodig met een draadloze kaart die kan worden ingesteld op "monitor" of "promiscuous" -modus, zodat je de pakketten kunt opsnuiven die tussen de clients en servers van het draadloze netwerk worden verzonden.

Dus technisch is het mogelijk, maar in het begin zou het een zeer apparaatspecifieke oplossing zijn

Wilt u uitleggen waarom de promiscuous-modus nodig is? Ik begrijp dat de mogelijkheid om het heen en weer verzonden verkeer tussen clients die de WEP-sleutel kennen te volgen, helpt om (snel) gegevens te verkrijgen, die kunnen worden geanalyseerd om de sleutel te vinden (zonder opgemerkt te worden). Maar waarom kunnen we het wachtwoord niet brute kracht raden en proberen verbinding te maken met het draadloze toegangspunt. Als de server antwoordt met een geldig DHCP-pakket, was het wachtwoord correct en zijn we verbonden met het netwerk.
#4
-4
tjs
2011-09-19 18:22:59 UTC
view on stackexchange narkive permalink

technisch gezien niet. je kunt het echter jailbreaken en er een besturingssysteem op installeren en het zou er net zo uitzien als een normaal besturingssysteem. slechts een kleinere versie. zodra dat is gebeurd, kunt u software zoals aircrack exct installeren. en het zou de pakketten vangen en ze dan kraken .. nu kost dit wat tijd .. overal van 15 minuten tot een paar dagen, allemaal afhankelijk van hun encryptieset. maar de gemiddelde wifi duurt niet langer dan 30 minuten .. tops. dus ja, in theorie is het "mogelijk", maar het hangt allemaal af van hoeveel werk je erin wilt steken om het te krijgen. er is NOG geen "app" .. ik weet niet zeker of iemand software zoals aircrack converteert van een besturingssysteem naar app-compatibel .. hoewel ik zeker weet dat er ergens iemand is.Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 2.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...