Vraag:
Is er een manier om wifi-tethering in te schakelen zonder root-toegang?
Quandary
2010-09-14 08:55:04 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Is er een manier voor wifi-tethering zonder root-toegang.

Ik bedoel vóór Froyo.

Ik heb HTC Hero 2.1, en eerlijk gezegd wil ik geen rooten om veiligheidsredenen.

Wil iemand uitweiden of er echt veiligheidsredenen zijn om niet te rooten?
Zeven antwoorden:
Bryan Denny
2010-09-14 09:03:09 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik ken geen enkele manier om wifi-tethering te doen zonder root (vóór 2.2). U kunt echter bluetooth of een USB-kabel gebruiken met PDANet waarvoor geen root vereist is.

Ik heb geen Bluetooth (en wil het ook niet). En helaas is de USB-kabel aan het verslijten.
micro-USB-kabels zijn goedkoop om te kopen: http://www.amazon.com/s/ref=nb_sb_noss?url=search-alias%3Daps&field-keywords=micro+usb+cable
Ja, zie je, hier in Zwitserland is de goedkoopste USB-kabel die je kunt krijgen 10 $. Hoewel je het voor 1 - 2 $ op Amazon kunt kopen (en voor 5 $ geleverd kunt krijgen), houd ik rekening met de 60 $ douaneverwerkingskosten. En afgezien daarvan is het enorm vervelend om de kabel te moeten aansluiten en loskoppelen (en meenemen).
Update: heb Bluetooth op mijn laptop laten werken door de driver zelf te patchen. Maar de kwaliteit is slecht. PDAnet Bluetooth maakt veel sneller verbinding dan USB-verbinding, maar wordt vaak verbroken.
@Bryan Denny: Helaas geen oplossing, want ik heb nu geen admin-toegang meer op de Windows-machine (bedrijfslaptop).
Quandary
2011-12-25 00:34:55 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Hier is het ultieme antwoord:

Installeer eerst op uw telefoon een terminal-emulator van Android Market en voer vervolgens

 cat / proc uit / cpuinfo 


die u de gedetailleerde processorinformatie van uw telefoon laat zien (ARM5 in mijn geval).

Daarna moet u een ARM5 cross-compiler-omgeving op je Linux-box (download Ubuntu en VirtualBox als je een Windows / Mac-freak bent en geen Linux-box hebt), om native code voor je telefoon te compileren.

U doet dit om een ​​privilege-escalatie-aanval OP UW TELEFOON te kunnen starten.

Vervolgens moet u een privilege-escalatie-aanval voor ARM5 (HTC Hero microprocessor) cross-compileren. Gebruik daarvoor de RageAgainstTheCage-aanval van Sebastian Krahmer van Suse Linux Berlin (alleen in binair), hier reverse-engineered:
http://pastebin.com/fXsGij3N

Een voorgecompileerde versie is hier beschikbaar http://cmw.22aaf3.com/common/rageagainstthecage-arm5.zip

Download de Android SDK-starterkit van Google .
Installeer de juiste Android Platform SDK (versie 2.1 voor mij).
http://developer.android.com/sdk/index.html

Download dan het superuser (su) -pakket:
http://cmw.22aaf3.com/common/su-2.3.6.2-efgh.zip

Zet alles, het superuser-pakket, het su-programma en de RageAgainstTheCage-exploit in dezelfde map als adb (een programma om verbinding te maken met je Android-telefoon vanaf de Android SDK). Je moet USB-debugging inschakelen en het delen van internet uitschakelen .

Vervolgens verzend je het bestand rageagainstthecage.bin naar de map / data / local / tmp op je telefoon (in eerste instantie heb je als normale gebruiker alleen schrijftoegang tot de s dcard en de tijdelijke map, maar dit is voldoende)

 adb push rageagainstthecage.bin / data / local / tmp / 

Dan kun je start een shell op je telefoon:

 adb shell 

En verander het eigendom op rageagainstthecage.bin naar alle

 chmod 755 /data/local/tmp/rageagainstthecage.bin 

Vervolgens start je rageagainstthecage op je telefoon als normale gebruiker

 / data / local / tmp / rageagainstthecage 

Wanneer de exploit voorbij is, zou je adb-verbinding moeten worden beëindigd.

Als het niet typt

 exitadb kill-serveradb start-server 

Maak nu opnieuw verbinding met je telefoon:

 adb shell 

ADB-shell draait nu met geëscaleerde rechten (root) Dus koppel nu het bestandssysteem opnieuw zodat je naar de systeempartitie kunt schrijven.

 mount -o remount, rw -t yaffs2 / dev / block / mtdblock3 / systemexit 

Push nu su en superuser naar je telefoon (onthoud dat je nu schrijftoegang hebt)

 adb push su / system / xbin / adb push Superuser.apk / system / app / 

En verander dan het eigendom op su in all

 adb shell chmod 4755 / system / xbin / su 

Download en installeer vervolgens een van al die gratis tether-apps waarvoor je dat nodig hebt root je telefoon. start superuser.

Start nu je tether-app. er verschijnt een pop-up waarin je wordt gevraagd of je deze app root-toegang wilt verlenen. zeg ja, en controleer onthoud.

Schakel nu je telefoon uit en start opnieuw. Wanneer het opnieuw is opgestart, is alles weer normaal, geen root-privileges meer. Maar su is er nog steeds en kan voor iedereen worden uitgevoerd. Dus als je bent ingelogd, start je de wifi-tether-app. je hebt aangevinkt onthoud in de superuser-app, het zal su gebruiken om deze applicatie naar root te schakelen, wat betekent dat het nu goed werkt, met alleen de tether-app met root-privileges :)

Maak vervolgens verbinding met je Linux box naar je gloednieuwe werkende Android WIFI-hotspot. Als u zeker weet dat het werkt, vergeet dan niet om toegangsbeperkingen voor de hotspot in te stellen.

Tussen haakjes, als u uw geëscaleerde privileges gebruikt om enkele apk-pakketten te exporteren voor reverse-engineering, zult u merken die android mist het cp-commando.

Je kunt die beperking omzeilen door in plaats daarvan cat (copy-cat) te gebruiken:

 cat /data/app/superuser.apk >> /sdcard/Downloads/superuser.apk 

;-)

Barfieldmv
2010-09-17 18:22:09 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Mijn Samsung Galaxy S (Android 2.1) had vanaf het begin een ingebouwde tethering-optie. Instellingen-> wifi-Mobile AP en ik hoefde alleen een selectievakje in te schakelen om het te laten werken. En het werkt geweldig. (hier niet op slot t-mobile / netherlands)

Ik kan de naam van de applicatie echter niet vinden.

Die applicatie heet Android 2.2+.
Ja, maar het is vergrendeld door de provider en je moet geld betalen om het per maand te ontgrendelen. Sprint wil 30 dollar per maand.
Ik ben geen Sprint-gebruiker, ik ben een Orange-gebruiker ;-)) Maar ik heb nog geen 2.2.
Helaas werkt dit niet op de Samsung Galaxy S Captivate via AT&T hier in de VS.
mijn melkwegstelsel is 2.1 en deze methode werkt ook voor mij
joevartuli
2010-09-17 03:09:43 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Easy tether is een geweldige app waarmee wifi-tethering mogelijk is. http://www.androidzoom.com/android_applications/communication/easytether-lite_eoqh.html

Ik dacht dat het gewoon usb-tethering was ...
@colithium: het is ...
Hij noemde wifi-tethering.
@colithium: Maar dat doet het zeker niet.
Daarom zei ik ... De vraagsteller vroeg om een ​​wifi-tethering-oplossing. Easy Tether is een tetheroplossing voor alleen USB. Geeft het probleem aan met dit antwoord. Ik ben in de war
colithium
2010-09-17 00:12:08 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Dit antwoord zal u niet bevallen, maar uw provider kan de service leveren als u bereid bent er extra voor te betalen. Sprint bood een wifi-hotspot-functie aan voor $ 30 / maand op de Evo pre 2.2. Belachelijk, ja. Maar misschien wel uw enige optie.

Ik heb 2.1 niet 2.2. En ja, belachelijk, maar hey, Linux is FOSS, compileer gewoon je eigen en dat wifi-dingetje is ontgrendeld. Ik veronderstel dat daarom Motarola de bootloader digitaal ondertekent en voorkomt dat een niet-Motarola ROM wordt uitgevoerd ...
Ik denk dat xda daar omheen is gekomen. Maar wifi-tethering was mogelijk op 2.1 met Sprint. Gewoon om duidelijk te zijn.
Weet u zeker dat het 2.1 was? Zo ja, interessant.
Positief. Ik weet zeker dat je persberichten kunt vinden waarin 2.1 de lanceringsversie en de draadloze hotspot-functie is. Sprint heeft de ingebouwde functie van 2.2 uitgeschakeld en wil natuurlijk nog steeds dat je ze betaalt.
Dmitriy Likhten
2010-09-26 09:18:33 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Je kunt onherroepelijk worden, het is een app die je root-toegang geeft zonder je kernel te veranderen / een rom te flashen / je garantie ongeldig te maken, die bij elke opstart te gebruiken (het is automatisch) en dan de superuser-app te downloaden. Dan kun je de Open Tethering-app gebruiken waarvoor root-toegang is vereist.

Dat is de ENIGE gratis manier om wifi-tethering te doen. Anders betaalt u sprint of uw provider de maandelijkse tetheringkosten voor inschakelen.

In het ergste geval kunt u tetheren met de EasyTether-app. Het creëert een doorstuurmechanisme voor HTTP-verzoeken via de USB-poort. Vereist software op Android + computer. Het is geen wifi-tethering, maar het is gratis, rootless tethering. Voor 3 dollar kun je de pro-versie krijgen en ook HTTPS gebruiken. Beter dan niets (of 30 dollar per maand - dat is krankzinnig -)

Unrevoked werkt niet voor mijn held, ik kan geen root krijgen.
Poep! Ik heb dat probleem ook bij bepaalde builds. Zeer ongelukkig. Easy Tether is misschien uw enige oplossing. Vereist een USB-kabel en sommige zijn aan beide kanten opgesteld, maar beter dan niets.
Andy
2011-09-02 08:00:40 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Kort antwoord: je moet rooten voor wifi-hotspot-tethering of Sprint $ 30 per maand betalen. Ik dacht erover na om het pakket te kopen, maar besloot het niet te doen omdat ze je al $ 10 extra per regel in rekening brengen zonder legitieme reden. Mijn gedachte is dat ze verwachten dat je vastmaakt en er eigenlijk niets aan kan doen, dus brengen ze je extra in rekening en elke maand wordt er snel 10 dollar per lijn opgeteld, vooral voor degenen op jouw plan die niet eens willen vastbinden helemaal.

Zelfs als Sprint mijn provider was (dat is het niet, ik ben in Europa), zou ik dat niet betalen.


Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 2.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...