Vraag:
Wat is de meest complete manier om alle gegevens van mijn telefoon te wissen, zodat ze niet kunnen worden hersteld?
Matt
2010-09-16 01:04:21 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik heb zojuist mijn vervangende Droid ontvangen en zal mijn huidige Droid terugsturen naar Motorola. Ik weet zeker dat ze het gaan opknappen en doorverkopen. Ik heb een back-up gemaakt van alles en ik zal mijn microSD-kaart behouden, maar hoe kan ik ervoor zorgen dat alle gegevens volledig uit het interne geheugen worden gewist, zodat er geen kans is dat ze door iemand anders kunnen worden hersteld?

Vier antwoorden:
#1
+4
syntheticbrain
2010-09-19 05:24:17 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Het behouden van de microSD is waarschijnlijk het belangrijkste, dus aangezien dat al het plan is, hoeft u alleen nog maar de telefoon te gebruiken.

Ik kon hier niet op zweren, maar ik gebruikte het bij het verkopen van mijn g1: verwijder alles - behalve astro-bestandsbrowser of iets dergelijks Gebruik astro om app-gerelateerde mappen te wissen astro te verwijderen Gebruik de "fabrieksinstellingen herstellen" (op 2.2 het staat onder Privacy) Inschakelen en controleer of hij u begroet als een nieuwe gebruiker Uitschakelen Simkaart verwijderen Inschakelen en controleren of het nog minder doet Schakel & verzenden uit

#2
+4
Matt
2010-09-21 01:57:43 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Voer een fabrieksreset uit, schrijf naar het geheugen en reset opnieuw. Dit is de beste manier die ik heb gevonden om gegevensresten te voorkomen.

Ik was me ervan bewust dat er met een magnetische schijf bijna altijd gegevensherstel is. Ik geloof dat de standaard om informatie op een magnetische schijf effectief te wissen, het 7-20 keer wissen en opnieuw schrijven van de schijf is (citeer me niet op dat nummer). Ik had de indruk dat als je eenmaal gegevens uit de flash-opslag had gewist, deze voorgoed verdwenen waren, maar ik herinnerde me het verhaal van een vrouw die porno vond op haar opgeknapte Evo. Dus vroeg ik naar gegevensresten bij Superuser op flash-geheugen en ontdekte dat gegevens soms achterblijven nadat ze zijn verwijderd. De aanbeveling daar was: formatteren, naar het geheugen schrijven en opnieuw formatteren.

Om te formatteren, zoals de bovenstaande antwoorden suggereerden, heb ik een fabrieksreset uitgevoerd. Dit kan op twee manieren worden gedaan op de Droid:

  1. Ga naar het menu "Instellingen", kies "Privacy" en kies vervolgens "Fabrieksinstellingen herstellen".
  2. Voer een harde reset uit

Uiteindelijk heb ik net de Factory Reset uitgevoerd omdat ik te lui was om het systeemgeheugen te laden en ik vermoed dat 99,99% van de Factory Reset voldoende is, maar het is goed om te weten wat de risico's zijn.

#3
+1
Barfieldmv
2010-09-19 14:43:05 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Houd in gedachten dat het maken van een kopie van uw gegevens en het vernietigen van de originele gegevens geen back-up is, maar slechts een transportactie.

Maak een kopie van uw gegevens op een ander apparaat / USB-stick vanaf uw telefoon en gebruik de opdracht verplaats . Dit maakt een nieuwe 'kopie' en zorgt er in wezen voor dat u niets bent vergeten om te verplaatsen. Het verplaatsen van de gegevens die ook 'verwijderd' worden, is van het originele apparaat. (beter bewaren dan sorry)

Maak nu een lijst van alle dingen die je niet wilt dat ze krijgen en zorg ervoor dat ze verwijderd / verwijderd worden. Voer hierna een reset uit naar de fabrieksinstellingen (vanuit instellingen of opstartmenu) en controleer of je telefoon echt schoon is.

#4
+1
Denis Nikolaenko
2010-12-02 21:20:23 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Zoals ik het begrijp, "verwijdert" fabrieksinstellingen alleen gebruikersspecifieke bestanden en databases. Ze kunnen nog steeds worden hersteld als ze niet minstens één keer worden overschreven.

Ook het interne Android-flashgeheugen is onderverdeeld in verschillende gebieden met een onafhankelijk bestandssysteem. Sommige van deze partities zijn niet direct beschrijfbaar.

Ik zou het volgende doen: 1. Voer een fabrieksreset uit 2. Installeer zoveel mogelijk apps om bijna alle datablokken in de "data" -partitie te overschrijven. Voer nog een fabrieksreset uit.

Als er een stock-ROM zou zijn om het momenteel geïnstalleerde ROM te overschrijven, zou ik dat ROM ook opnieuw installeren.Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 2.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...