Vraag:
Wat zorgt ervoor dat de batterij sneller leegloopt dan hij kan opladen?
JadeMason
2010-09-16 00:30:32 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik heb een Moto DROID (v1). Tijdens een reis van Tyler, TX naar de luchthaven DFW had ik mijn telefoon in het autodock en laadde ik hem op. Ik gebruikte Navigatie voor een routebeschrijving naar de luchthaven en had ook Listen lopen om een ​​podcast af te spelen via de luidspreker van het apparaat. Toen ik het vliegveld naderde, startte de telefoon een paar keer opnieuw op en bleef toen uit. Ik haalde de telefoon uit het dock en merkte dat hij erg heet aanvoelde. Op de luchthaven was de telefoon afgekoeld en heb ik hem op een stopcontactlader aangesloten. De batterij was helemaal leeg!

Mijn broer had dezelfde ervaring met zijn Moto DROID (v2). Hij was op een roadtrip van 4 uur en gebruikte de navigatie-app en nam deel aan een telefonische vergadering (handsfree). De telefoon was aangesloten op het autodock en laadde de hele tijd op, maar na een paar uur werd de telefoon opnieuw opgestart en vervolgens uitgeschakeld met een lege batterij. We lieten de telefoon uitstaan ​​en sloten hem een ​​tijdje aan op de oplader en hij kon weer opstarten, en zoals bij de mijne bleek een lege batterij te zijn!

Is de telefoon echt in staat om de batterij sneller leeg te laten lopen dan hij kan worden opgeladen via het autodock? Zo ja, zijn er bekende combinaties van apps of toepassingen die dit gedrag veroorzaken?

Ik denk dat we uw twee voorbeelden kunnen gebruiken als bekende combinaties van apps die dit gedrag zullen veroorzaken. :-)
Navigatie is de gemeenschappelijke tussen de twee voorbeelden. Ik probeer te achterhalen of het een combinatie van componenten is (GPSr + BlueTooth? GPSr + Speaker? GPSr + Anything?) Waardoor de telefoon sneller leegloopt dan hij wordt opgeladen.
Vier antwoorden:
#1
+14
keithjgrant
2010-09-16 01:54:06 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik denk dat je je eigen vraag hebt beantwoord;)

Navigatie verbruikt veel stroom: het vereist constant gebruik van GPS, het lezen van de kaart en het verwerken van tekst naar spraak. Gooi een andere energie-intensieve activiteit in, zoals bluetooth of de luidspreker van de telefoon (of bellen, of data, enz.), En het is heel goed denkbaar dat het stroom sneller zou wegtrekken dan het uit een oplader kan halen, vooral een autolader, hoewel precies de specificaties variëren van telefoon tot telefoon.

Hier is een geweldige lijst van de dingen die het meeste stroom verbruiken op een telefoon.

Bedankt voor die lijst. Het verbaast me dat 1) wanneer het op de oplader is, het nog steeds stroomt van de batterij in plaats van omzeilen naar de externe bron en 2) het de batterij sneller leeg kan laten lopen dan een lading.
@JadeMason: Ik bedoel, als het misschien meer stroom nodig heeft dan de oplader kan leveren, wat kan het dan anders doen dan de batterij gebruiken ...
#2
+5
Dave
2010-10-09 22:21:57 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Zorg ervoor dat de oplader 1 ampère afgeeft. De meeste autoladers die niet specifiek voor smartphones zijn of geen output weergeven, zullen 0,5 ampère zijn.

In beide gevallen gebruikten we de Motorola-carkitadapter. Ik heb geen meter op de adapter geplaatst, maar aangezien deze afkomstig is van de fabrikant van de telefoon en bedoeld is voor gebruik met de telefoon, ga ik ervan uit dat deze de juiste stroomsterkte heeft.
#3
+1
Barfieldmv
2010-09-17 19:10:14 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Dit is misschien een onzinverhaal, maar hier is een begin.

Sommige 'laders' leveren niet genoeg stroom om het apparaat volledig en snel op te laden. Een autolader geeft misschien niet genoeg stroom om sneller op te laden dan de toepassingen de batterij gebruiken.

Ooit opgevallen dat een computerkabel langzamer oplaadt dan een stopcontactlader. Er is een verschil.

#4
  0
Dmitriy Likhten
2010-09-16 02:01:08 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Je kunt de telefoon altijd onderklokken, ik merk een AANZIENLIJKE afname van de gegenereerde warmte, wat betekent dat er minder energie wordt gebruikt. Ja, het beïnvloedt de prestaties, maar het kan u geven wat u nodig heeft. Met de EVO 4G (zodat ik kan onderklokken tot 50% en toch dezelfde MHz krijg als de droid).Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 2.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...