Vraag:
Hoe kies ik een micro-USB-kabel voor mijn apparaat?
keithjgrant
2010-09-14 03:37:40 UTC
view on stackexchange narkive permalink

De plug ziet er zeker uit als elke oude micro-USB-plug. Werkt een andere kabel (zoals die van mijn digitale camera) om de batterij op te laden, of heb ik er een nodig die speciaal voor mijn telefoon is ontworpen (ongelooflijk)

Ik nam de vrijheid om de titel te bewerken, om het zoekapparaat onafhankelijk te maken, terwijl mijn oplossing specifiek jouw apparaat als voorbeeld gebruikt. Bedankt
Vijf antwoorden:
#1
+9
keyboardsurfer
2010-09-14 03:43:27 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Elke micro-USB-kabel die je telefoon kan opladen, doet dat precies.

Ik vond een link over USB-voeding. De bron is van 2005, maar het probleem blijft hetzelfde.

Sommige kabels laden uw apparaat op doordat er voldoende stroom door de kabel stroomt, terwijl andere dat niet doen.

Dat is geen antwoord op de vraag die u alleen zegt: als dat zo is, dan is dat ook zo. Elk touwtje dat je telefoon kan opladen, doet precies dat. Ik ben me niet bewust van een string die de mogelijkheid heeft, maar als deze de mogelijkheid had, zou het die mogelijkheid hebben. Diepgaand, ja, ik weet het. Niet alle kabels kunnen een telefoon opladen.
Dat klopt, maar je moet in de beschrijving van de kabel kijken of de kabel wel of niet kan opladen, aangezien je telefoon al de oplaadcontacten in de USB-aansluiting heeft ingebouwd.
Ik heb drie verschillende kabels gebruikt die bij andere apparaten zijn geleverd en ze hebben allemaal prima gewerkt. Maar ja, niet elke kabel is volledig bedraad om stroomtoevoer / opladen te ondersteunen.
#2
+3
beeshyams
2016-01-22 17:30:56 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Bewerken: het bewijs van de theorie zit in het testen ervan, dus de resultaten staan ​​bovenaan om het nemen van een weloverwogen beslissing aan te moedigen bij het kopen van USB-oplaadkabels.

De laatste tijd, Ik merkte dat mijn Huawei Honor 6-apparaat langzamer oplaadde en besloot de USB-oplaadkabel te vervangen. Ik heb deze Tronsmart-kabels gekocht voor een prijs die vergelijkbaar is met budgetkabels. Dit zijn 20 AWG-dikte voor opladen (zorgen voor het beste opladen) 28 AWG voor gegevens (dunnere dikte heeft geen invloed op de gegevensoverdrachtssnelheden). Afbeelding hieronder van product

enter image description here

Prestaties: ik heb twee apparaten Samsung Note 2 en Huawei Honor 6 beide met OEM-laders en OEM-kabels (bijna een jaar oud). Laadstroom gemeten met OEM-kabels en Tronsmart-kabels is zeer bemoedigend

 • Samsung Note 2 met OEM-kabel - 1100 mA , met Tronsmart-kabel - 1900 mA
 • Huawei Honor 6 met OEM-kabel - 550 mA , met Tronsmart-kabel - 1750 mA

Let op: zorg ervoor dat u niet CCA (Copper Clad Aluminium Cables) koopt in plaats van Koperen kabels. Vormen zijn relatief broos en hebben een lagere geleidbaarheid in vergelijking met koperen geleiders


Normen

 • USB-standaard 3.0 in stelt normen vast van 10 W: 5 V, 2 A voor smartphones en tablets
 • Oplaadrevisie 1.2 van de batterij legt de " norm voor de juiste manier vinden om een ​​batterij op te laden via een USB-poort "
 • American Wire Gauge (AWG) is een referentie voor de dikte van kabels. In dit systeem geven grotere getallen dunnere draden. De bovenstaande USB-specificatie verwijst naar AWG-nummers 20, 22, 24, 26 en 28,

Deze normen zijn bedoeld om ervoor te zorgen dat de juiste spanning en stroom beschikbaar is voor het apparaat dat wordt opgeladen en de selectie van de juiste USB-kabel is hierop gebaseerd om de juiste hoeveelheid stroom te leveren om op te laden


Dit is van toepassing op alle Android-telefoons - OP's apparaat wordt als voorbeeld genomen (zie opmerkingen aan het einde)

Alle USB-kabels zijn NIET hetzelfde als het op opladen aankomt

Selectie van USB-kabels is afhankelijk van:

 • Apparaat dat bedoeld is om op te laden
 • Kabellengte
 • Dikte van de kabel in AWG (extern kunnen ze er hetzelfde uitzien, maar waar het om gaat, is de interne dikte van de elektrische geleider). USB-kabels van standaard merk zijn gemarkeerd met de dikte, bijvoorbeeld

  28AWG / 2C en 24AWG / 2C of 28AWG / 1P + 24AWG / 2C

Dit betekent

De eerste code is normaal gesproken de specificatie van het gegevenssignaalpaar, wat normaal gesproken 28AWG. "2C" betekent 2 geleiders en "1P" of "1Pr" betekent 1 paar. "2C" en "1P" zijn in principe hetzelfde.

Het belangrijke deel is de tweede code , wat de specificatie is van het stroomverdeelpaar ( relevant voor de oplossing hier )

Voordat we ingaan op details over hoe te selecteren op basis van deze factoren, zou een korte samenvatting van basiselektrificatie helpen:

 Wet van Ohm Stroom = Spanning gedeeld door Weerstand Weerstand = Lengte van kabel gedeeld door Kabeloppervlak (weerstand buiten beschouwing gelaten) Vermogen = Spanning vermenigvuldigd met Stroom 

Wat doen die vergelijkingen gemiddelde?

Stroombelastbaarheid hangt af van weerstand, voor dezelfde spanning.

Weerstand is omgekeerd evenredig met het gebied van de draad (minder gebied = dunnere draad = meer weerstand = minder stroom )

Weerstand is recht evenredig met de lengte (langere kabel = meer weerstand en vice versa)

Vermogen is op zijn beurt weer afhankelijk van lengte en dikte van de kabel (wat de weerstand beïnvloedt) en spanning

In een notendop, citaat uit USB Cable Resistance: Why uw telefoon / tablet laadt mogelijk langzaam op

als u uw kabel gaat vervangen door een aftermarket-kabel, is het het beste om te kijken of u een kabel kunt vinden met de dikste mogelijke geleiders voor de kracht . Als dat niet mogelijk is, blijf dan bij korte (tot zeer korte) lengtes, want dat werkt altijd.

Vermogen (spanning maal stroom), dikte, korte lengtes zijn kwalitatief en moeten worden in cijfers om de juiste kabel te kiezen. Hiervoor moet u ten eerste weten: Power- verwijst naar de opladerwaarde van uw apparaat. Uw apparaat is, zoals vermeld, "ongelooflijk" en Oplader voor HTC Droid Incredible laat zien dat het geschikt is voor 1A

Vervolgens is Voltage- Voor een 5V-output vereist de USB-specificatie dat de spanning binnen 5% blijft (dwz een acceptabele spanningsval van 0,25V). Sommige leveranciers bieden een iets hogere spanningswaarde

.... sommige leveranciers hebben zich het probleem ( van spanningsval ) gerealiseerd en besloten om de uitgangsspanning op te drijven naar 5.1 v of 5,2 v, wat nog steeds binnen de USB-specificatie valt, maar zorgt voor een extra spanningsval van 0,1-0,2 V. Dit is een potentieel leuke functie omdat het betekent dat de vereisten voor de kabels enigszins versoepeld zijn (d.w.z. misschien is zelfs een spanningsval van 0,7 V toelaatbaar).

De juiste kabel kiezen

U kent het vermogen en de spanning, het enige dat overblijft is de dikte en lengte van de USB-kabel te weten. Raadpleeg daarvoor de tabellen (kies onder de huidige beoordeling van tabel Met contactweerstand , die in het echte leven zonder contactweerstand is te geven het effect van alleen kabel) en zoek naar combinaties van maximale kabellengte / -dikte door de kleur "niet-rood" (groen of geel) te kiezen, wat aangeeft dat u veilig kunt kiezen, zoals aangegeven door pijlen:

 • 24 AWG-kabel tot 2 meter lang
 • 26 AWG-kabel tot 1 meter lang

enter image description here

Google voor deze kabelspecificaties (normaal gesproken worden kabels gewoonlijk verkocht als 24/28 AWG, in dat geval selecteert u een maximale lengte van 1 meter) en koopt u deze bij een gereputeerde leverancier. Klaar !!

Opmerkingen

 1. U kunt de spanningsval zelf berekenen aan de hand van de wet van Ohm. Tabellen zijn voor het gemak. Handige tips over het gebruik van de tabellen:

  • Als de exacte classificatie van uw oplader niet beschikbaar is, zeg dan 1,35 A, selecteer de eerstvolgende hogere classificatie of bereken deze door de wet van Ohm uit te vaardigen.
  • Groene kleur in tabel geeft aan dat de waarden voldoen aan de USB-standaard.
  • Geel Hoewel cijfers met een gele zone niet strikt zullen voldoen met de maximale USB-uitval van -0,25 V kan het nog steeds voldoende zijn voor een volledige lading, aangezien veel apparaten iets meer spanningsverlies kunnen accepteren zonder nadelige gevolgen voor het opladen.
  • Rood Voldoet niet aan normen. Niet gebruiken
  • Voor een lagere stroomsterkte tot 1,5 A, kan de selectie van gele zonelengtes nog steeds voldoende zijn voor een volledige lading, aangezien veel apparaten iets meer spanningsverlies kunnen accepteren zonder nadelige gevolgen voor het opladen. Voor hogere stromen (meer dan 1,5 V) moet je conservatiever zijn, dus kies voor de green.
 2. Voor tabletgebruikers: u hoeft alleen te kiezen wat in de "groene" zone valt, aangezien de gevoeligheid voor spanningsverlies hoger is. Zie dit als een voorbeeld Google Nexus 7 opladen

 3. Ik ben op geen enkele manier verbonden met de bron en ik geloof dat het geloofwaardig is gezien de gedetailleerde logica gepresenteerd en heeft een goede relatie met andere bronnen die korte kabels aanbevelen, zonder de juiste rechtvaardiging. Het is een leerzame lezing voor diegenen die geneigd zijn om in technische details in te gaan.

Een zeer goed geïnformeerd antwoord, +1, hoop vol dat de persoon die de vraag stelt alles kan begrijpen
De afbeelding zegt Spanningsval bij `1000mA en 2000mA` wat is het?hoe lees je dat?heb je de afbeelding bijgesneden voor de 2000mA-tafel?Ik bedoel, mijn oplader zegt 1500mA, dus ik denk dat ik een groen gebied kan krijgen op 2 meter voor mijn tablet?
1. Sorry, dat was een knippasta-probleem.Tabellen zijn gekoppeld in antwoord en opnieuw [hier] (http://goughlui.com/2014/10/01/usb-cable-resistance-why-your-phonetablet-might-be-charging-slow/) voor de bron 2. Zoals aangegeven in het antwoord, als uw beoordeling niet in de tabellen wordt behandeld, kunt u zelf de wet van Ohm gebruiken of de eerstvolgende hogere beoordeling voor tafels selecteren, namelijk 2000mA.
Ik gebruik kabels van 2 meter voor mijn drie apparaten die allemaal zijn beoordeeld op 5V 2A en het werkt prima (twee van hen kunnen snel worden opgeladen en ook geen probleem met hen)
#3
+1
Matt
2010-09-14 08:15:39 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Mijn niet-technische antwoord is nee. Ik heb een microUSB-wisselstroomadapter voor een bluetooth-headset die mijn headset prima oplaadt, maar om de een of andere reden mijn telefoon niet oplaadt. Ik heb ook een intrekbare miniUSB-kabel om verbinding te maken met de computer en het is prima voor gegevens, maar het laadt ook mijn telefoon niet op.

Dat is geen probleem met de kabel, het is een probleem met de stroombron. Sommige stroombronnen (usb-poorten of muurwortels) leveren voor sommige apparaten niet voldoende stroom.
Nee, het is een probleem met de kabel. Ik ken het verschil tussen USB-poorten met en zonder stroomvoorziening en de betreffende USB-poorten waren allemaal van stroom voorzien en werkten prima om mijn telefoon op te laden via de standaardkabel die bij mijn telefoon werd geleverd. Ik ben er vrij zeker van dat het de dunne intrekbare kabel was die het begaf, omdat ik het op 3 verschillende computers probeerde. Gegevens 'ja; kracht, nee. Ook houdt uw opmerking geen rekening met de ac-oplader die ik noemde.
#4
+1
Aoi Karasu
2010-09-14 13:37:23 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik zou zeggen dat het afhangt van de kabel, maar je hebt een goede kans om je telefoon opgeladen te krijgen.

Ik heb de HTC Hero getest met 3 soorten USB-kabels (universeel, gekocht met mijn pocket hdd en bough met mijn dvd-drive), 2 soorten GPS-oplader en één type GPS-autolader. Alles werkte goed. :)

#5
  0
Rob H
2010-09-21 00:33:04 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Voor wat het waard is, kocht ik een generieke MicroUSB-kabel op Amazon voor ongeveer $ 2, die werd geadverteerd als bedoeld voor BlackBerry-gebruikers, en het werkt prima op mijn Incredible. Ik gebruik hem als mijn oplader op kantoor.Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 2.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...