Vraag:
Is er echt een antivirusprogramma nodig voor Android?
Vítor Baptista
2010-09-14 21:57:23 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik gebruik Linux nu al een half jaar, dus ik ben niet meer gewend om met virussen om te gaan. Tot mijn verbazing zag ik enige discussie over antivirussen in Android. Ik heb er nog geen geïnstalleerd, maar dit stoort me: zijn ze echt nodig? Zijn er (of waren) bekende virussen op de markt? Draait Google geen antivirusprogramma voordat een app op de markt is gebracht?

Ik heb in een jaar Android geen probleem gehad, maar mijn mobiele telefoon bevat veel belangrijke informatie, en dat zou ik niet doen Ik wil graag verrast worden door een virus dat mijn telefoon opruimt, of internationale gesprekken voert terwijl ik slaap, of wat dan ook. Moet ik een antivirusprogramma installeren?

Het is zelfs een slechte gewoonte om Linux te draaien zonder een AV. Hetzelfde geldt voor Android. Google controleert de apps niet.
Houd er rekening mee dat een antivirusprogramma virussen vereist. Als er geen bekende virussen zijn, is een antivirusprogramma waardeloos omdat Android zelf al een aantal ingebouwde beveiligingen heeft. Zodra virussen naar buiten komen (het is onvermijdelijk) voor Android / iPhone, hebben we AV-software nodig om daadwerkelijk verschillende achterdeurtjes bij te houden (ervan uitgaande dat het Android-besturingssysteem niet elk probleem probeert op te lossen als onderdeel van het besturingssysteem). Merk ook op dat AV op Linux controleert op Windows-virussen, waardoor er steeds vaker interacties zijn tussen systemen, dus die is ook belangrijk.
Ter verduidelijking: de AV's die ik voor Linux geïnstalleerd zie, zijn er voor wanneer mensen Linux gebruiken voor e-mailservers of het delen van bestanden, en ze moeten op Windows gebaseerde virushandtekeningen opvangen. Voor zover ik weet, zijn er geen bekende Linux-virussen, alleen exploits via systemen die niet zijn bijgewerkt, en zelfs dan zijn ze uiterst zeldzaam.
Vijf antwoorden:
#1
+14
mfg
2010-09-15 18:48:22 UTC
view on stackexchange narkive permalink

U hoeft zich geen zorgen te maken dat er een antivirusprogramma op uw telefoon draait. Ik zou echter aanraden om er een op uw pc uit te voeren en deze in te stellen om randapparatuur te scannen. Wanneer u uw telefoon aansluit en deze wordt aangekoppeld als een apparaat voor massaopslag, scant de antivirus van de desktop de telefoon op virushandtekeningen en doet u het minimum om uw veiligheid te waarborgen.

Het is een illusie te geloven dat alleen omdat u * nix of OSX gebruikt, u niet zult profiteren van de beveiliging die wordt geboden door AV-software; dat zei dat je niets hoeft uit te geven om een ​​goed, gestroomlijnd programma te krijgen, vooral onder Linux.

Er zijn malware-apps op Google Play.De vraag is of antivirus-apps deze malware detecteren nadat ze op uw telefoon zijn gedownload. http://clark.com/technology/google-play-malware-app-hummingbad/
#2
+12
Nathan Schwermann
2010-09-15 22:18:34 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Er zijn een paar meldingen geweest van Trojaanse paarden die in feite doen alsof ze iets doen, maar in feite sms'en met korte codes die u geld bezorgen of gegevens stelen of zoiets. Ik weet echter niet zeker hoe deze 'antivirusprogramma's' dat kunnen tegengaan, omdat ze sowieso niet hoeven te controleren wat deze andere apps eigenlijk doen.

Het enige dat u echt hoeft te doen, is de gevraagde machtigingen bij het installeren van een app goed te bekijken en uzelf af te vragen 'moet deze app volledige internettoegang en toegang tot contacten en locatie nodig hebben?'

Er was een bekende "virus" live achtergrond die gegevens over jou naar zijn servers stuurde. Kun je dit echt onderscheiden van advertenties?
@Dmitriy - of versus alle legitieme apps die uw gegevens verzamelen.
#3
+10
Tofeeq
2013-02-19 15:12:17 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik zeg nee, en daar heb ik twee redenen voor:

  1. Lees altijd de vereiste machtigingen voordat u een toepassing installeert, en zorg ervoor dat deze toepassing deze machtigingen nodig heeft voor zijn functie en vraagt ​​niet alleen om wat rotzooi op je telefoon. Sta geen enkele toepassing toe om met uw telefoongegevens te knoeien.

  2. Het installeren van een antivirus-app zal uw telefoon vertragen, dus u kunt beter vanaf uw pc op virussen scannen.

Stel dat ik gratis e-boeken of muziek download die mogelijk geïnfecteerd is. Ik scan ze altijd als ik ze op de computer heb gedownload. Zou niemand een antivirusprogramma op de telefoon moeten hebben om hetzelfde te scannen? Ik hoor steeds dat Android net als Linux is en op deze manier niet kan worden geïnfecteerd. Betekent dit dat men zonder zorgen bestanden zoals e-boeken van internet kan downloaden?
Ja, AFAIK, Android kan alleen worden geïnfecteerd als u een ongewenste apk installeert, wat niet kan gebeuren zonder gebruikersinteractie of systeemtoestemming. Systeemtoestemming wordt alleen gegeven aan de vooraf geladen app op een normale telefoon
#4
+1
LJD200
2015-12-30 01:19:45 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Antivirus is niet zo noodzakelijk als op Windows, maar het is geen slecht idee om het te hebben. Google controleert voor zover ik weet wel apps die bij de Play Store worden ingediend. Er zijn echter een paar incidenten met kwaadaardige apps in de Play Store en mensen hebben deze gedownload. Het grotere probleem zijn apps van buiten de Play Store, vooral als uw apparaat is geroot. Het is waarschijnlijk verstandig om antivirussoftware te installeren, vooral omdat ze zo effectief zijn, volgens de AV-Test Android-resultaten hier, waar sommige programma's bijna 100% detectiepercentages halen. Deze website bevat ook 'bruikbaarheid', wat inhoudt of de antivirus het apparaat vertraagt ​​tijdens normaal gebruik.

#5
+1
FieryCod
2016-05-13 13:00:36 UTC
view on stackexchange narkive permalink

In Android Market waren er maar weinig virussen, dus de mogelijkheid om een ​​virus op te vangen is zeldzaam. Het probleem is wanneer u de apps van internet downloadt. Ik raad het ten zeerste niet aan. Hoe zit het met AV voor Android-telefoons?

Ik lach altijd als mensen erop staan ​​dat AV voor Android-apparaten moet hebben.

Waarom is het niet nodig? Bedenk waar de namen zoals kernel, root enz. vandaan komen. Android is gebaseerd op Linux en ik heb nog nooit gehoord van sterke virussen voor Unix-achtige besturingssystemen. Ja, er is een mogelijkheid om een ​​virus te maken, ja het zou kunnen werken, maar alleen als u de app toestemming geeft. Dat is waarom ik denk dat AV voor Android gewoon oplichterij is, dus om samen te vatten, zolang je maar apps downloadt van de Google-markt, voel je je op je gemak en vergeet virussen.

Geef alsjeblieft gewoon een reactie als je een stem downstemt om me te laten weten wat er mis is :)
Ik was het niet, maar een paar tips: 1) er zijn geen * virussen * voor Android, dus ze kunnen niet op "Android Market" staan; 2) De naam van Market is jaren geleden gewijzigd in "Google Play Store", dus u weet niet zeker waarnaar u verwijst. Maar of die twee punten een downvote rechtvaardigen, is een andere vraag :)


Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 2.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...