Vraag:
Hoe upgrade ik firmware op mijn Samsung Galaxy S zonder Windows te gebruiken?
trampster
2010-09-14 02:45:59 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Tot nu toe heeft Samsung updates uitgebracht met alleen Windows-software Kies, en niet via de ether zoals de rest van de Android-wereld.

Kunnen niet-Windows-gebruikers deze updates toch krijgen?

Drie antwoorden:
#1
+7
GAThrawn
2010-11-06 18:58:51 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Bij het doornemen van de Galaxy S Flash / Root / ADB / ROM-gids op XDA, zag ik dit net:

  1. Ik gebruik Linux / OSX. Kan ik mijn firmware nog steeds flashen? Moet ik Windows installeren?

Als u Linux gebruikt, hoeft u Windows niet te installeren. U kunt Odin op een virtuele machine uitvoeren of als alternatief Heimdall van Benjamin Dobell gebruiken. Heimdall draait native op Linux en heeft een goed geteste release-status bereikt.

Wat ons hier brengt Heimdall - Cross-Platform Open-Source Flashing Software:

Wat is Heimdall? Heimdall is een platformonafhankelijk open-sourceprogramma om ROM's te flashen naar Samsung Galaxy S-telefoons.

Hoe werkt het werkt? Heimdall gebruikt hetzelfde protocol als Odin om te communiceren met een apparaat in downloadmodus. USB-communicatie in Heimdall wordt afgehandeld door de populaire open-source USB-bibliotheek, libusb-1.0.

Op welke platforms draait Heimdall? Linux, OS X en Windows (XP, Vista , 7 etc.)

Met welke Galaxy S-varianten is Heimdall getest? Ik heb Heimdall getest met een Galaxy S GT-I9000 (8 GB) uit het Verenigd Koninkrijk en Galaxy S GT-I9000 (16 GB) uit Australië. Ik heb momenteel geen toegang tot andere apparaten om mee te testen, maar leden van de gemeenschap hebben bevestigd dat het ook correct werkt voor de AT&T Captivate.

Hopelijk helpt dit ons allemaal!

Hoewel dit uiteraard in feite een vervanging is voor de Odin-software van Samsung, is het meer ontworpen voor mensen die graag hun ROM's van verschillende plaatsen op internet pakken en ze op een redelijk aangepaste manier laten flitsen, in tegenstelling tot Kies wat eigenlijk plug and play is (zou moeten zijn).

Best leuk om te zien dat er zoiets bestaat. Bij de volgende update zal ik het proberen.
Er is nog een probleem als de andere computer (waarop GNU / Linux draait) ARM is. Dus om een ​​nieuw besturingssysteem op de Samsung Galaxy S te flashen via de USB-kabel van de andere computer, heb ik zoiets als 'heimdall' nodig voor ARM. Het is niet een van de beschikbare voorgebouwde downloads, zal moeten proberen het voor ARM te bouwen ... Is dit mogelijk?
@imz draait een minderheids-besturingssysteem op minderheidshardware, ik denk dat je waarschijnlijk zelf veel zult doen, tenzij andere enthousiastelingen toevallig exact dezelfde problemen hebben als jij, met dezelfde exacte combinatie van omstandigheden.
Oké, ik heb een aparte vraag gesteld: [Is het mogelijk om `heimdall` voor ARM te verkrijgen?] (Http://android.stackexchange.com/q/28025/13117) Het resultaat van mijn werk of de verkenning van iemand anders zal wees het antwoord.
#2
+4
anders
2010-09-21 13:55:57 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik zou een virtuele machine krijgen en daarin vensters draaien voor updates. Zal waarschijnlijk het gemakkelijkst voor u zijn, als u niet comfortabel bent met flitsen. Meestal komen de ROM's voor Samsung uit als Odin-pakketten (programma dat Samsung gebruikt om te knipperen, denk ik).

Het forum voor Galaxy op XDA heeft veel bronnen om u op weg te helpen. http://forum.xda-developers.com/forumdisplay.php?f=665

Als het bovenstaande je niet helpt, kun je een aangepast herstelprogramma gebruiken. ClockworkMod Recovery is zojuist vandaag bijgewerkt. Volg de stappen op http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=734166. Hiermee kun je updates van Samsung flashen wanneer de community ze uitbrengt als update.zip, vanaf je sdcard.

Dit VEREIST root op uw apparaat, maar is waarschijnlijk uw enige oplossing zonder Windows. Voordat u hiermee begint, gaat u zitten en leest u de bronnen op het forum. Het knipperen van een verkeerde firmware KAN uw telefoon beschadigen. Let op uw telefoonversie. De bovenstaande gids is voor de Galaxy S i9000 International-versie.

Dus ik moet de Windows-belasting betalen om mijn op Linux gebaseerde telefoon te updaten. Nee, dank u wel.
Eigenlijk is ClockworkMod-herstel vandaag stabiel geworden. Ik zal mijn bericht updaten.
Ik begrijp niet wat de stap 2 "Flash Recovery." in de gekoppelde ClockworkMod-instructies betekenen. Kunt u het alstublieft uitleggen?
@imz - Zeker! Oude post waarop je hebt gereageerd :) Je moet Odin openen en in de PDA-box het bestand recovery.tar.md5 kiezen. Je zou echter een nieuwer herstel en rom voor je Galaxy S moeten krijgen. De dingen zijn in 2 jaar tijd veel veranderd. http://1.bp.blogspot.com/-PPIbHmU2G4M/UAw2OOtr3mI/AAAAAAAAAes/IEKauXD6RKE/s640/galaxy+tab+odin+flash+clockworkmod+recovery.jpg.
#3
+2
jonesdavide
2010-09-14 02:59:14 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Als u iemand of ergens kunt vinden die een directe link naar de update heeft, kunt u deze waarschijnlijk met uw mobiele browser naar uw SD-kaart downloaden. Ik weet niet zeker wat de belangrijkste combo's zijn voor de Galaxy S om bij je herstel te komen, maar ik weet zeker dat je met wat zoeken op internet erachter kunt komen hoe. Zodra u zich in Herstel bevindt, kunt u de update flashen. Ik baseer dit allemaal op hoe het werkt op andere Android-telefoons, maar ik heb het niet echt zien doen op een Galaxy S-variant. U kunt deze site proberen voor Samsung Firmwares: http://www.samfirmware.webs.com/

Interessant ... Ik zou graag de details willen weten, ik heb zelfs een specifieke vraag gesteld over deze mogelijke manier: het besturingssysteem opnieuw installeren zonder zelfs maar een USB-kabel - http://android.stackexchange.com/q/27765/ 13117.


Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 2.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...