Vraag:
Hoe maak je een back-up van een Android-apparaat?
ninjaPixel
2010-09-15 15:19:37 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Kan iemand een goede manier aanbevelen om een ​​back-up van Android-apparaten te maken?
Idealiter zou ik dit draadloos willen doen en niet alleen een back-up van mijn gegevens maken, maar ook van mijn gebruikersinstellingen. Is het mogelijk om een ​​back-up te maken van een afbeelding van een Android-apparaat, zodat u niet eens apps opnieuw hoeft te installeren?
Het zou vooral handig zijn om van gebruikers die back-ups hebben hersteld te horen hoe eenvoudig en volledig hun processen waren. Bedankt

Specificeer alstublieft geworteld / niet geworteld. Geworteld is gemakkelijk te back-uppen, onbeworteld is waar de echte vraag binnenkomt.
Als je een geroote telefoon hebt en geïnteresseerd bent in het speciale geval van herstellen naar hetzelfde apparaat, ga dan naar [mijn antwoord] (https://android.stackexchange.com/a/226555/15403) bij mijn vraag [Hoe een back-up makengeroote telefoon naar pc?(voor herstel naar hetzelfde apparaat)] (https://android.stackexchange.com/questions/226526/how-to-back-up-rooted-phone-to-pc-for-restore-to-same-device).
Zes antwoorden:
#1
+22
SAGExSDX
2010-09-15 23:53:33 UTC
view on stackexchange narkive permalink

De vereiste is dat je GEWORTELD moet zijn, je kunt Titanium Backup krijgen en daarmee een back-up van je telefoon maken.

De reden voor het gebruik van Titanium Backup is zodat u selectief delen van uw gegevens kunt herstellen als u een andere versie en / of build van Android zou installeren. NANDROID-back-up is goed voor het hebben van een veilige image om op terug te vallen, maar het is niet goed voor het herstellen van gegevens bovenop een nieuwe OS-installatie (er zijn soms bijwerkingen).

Waar gaan back-ups (bij gebruik van Titanium Backup) naartoe? Gaan ze op pc? Heb ik een SD-kaart nodig om een ​​back-up te maken?
Ze gaan naar / sdcard / TitaniumBackup. Merk op dat / sdcard niet noodzakelijk betekent dat het op een SD-kaart staat. De Moto X ondersteunt bijvoorbeeld geen fysieke SD-kaarten, maar Android maakt die partitie voor opslag.
Merk op dat: 1) u kunt kiezen waar TB back-ups opslaat.2) Het maakt geen back-up van gebruikersbestanden zoals foto's.
#2
+17
Matthew Read
2011-05-19 20:28:10 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Een goede manier om een ​​back-up te maken van app-gegevens als u niet geroot bent, is door adb uit de Android SDK te gebruiken. Als u bijvoorbeeld een back-up wilt maken van de gegevens voor Locale, doet u zoiets als het volgende:

adb pull /data/data/com.twofortyfouram.locale/ C: \ backup \ locale \

En om te herstellen, gebruik gewoon adb push met dezelfde argumenten in omgekeerde volgorde, dwz:

adb push C: \ backup \ locale \ /data/data/com.twofortyfouram.locale/

Je zou in staat moeten zijn om een ​​back-up te maken van apps van / data / app / hetzelfde manier.

Is er een manier om door / gegevens te bladeren? Zijn er naast / data / data nog andere mappen waarvan een back-up moet worden gemaakt?
@Shoan Ja. Start `adb shell` en vervolgens` cd / data / data / `dan` ls`. Maak een back-up van `/ data / app /` als u de toepassingen wilt opslaan om te voorkomen dat u ze opnieuw downloadt. Er zijn geen andere vaste datalocaties AFAIK :)
Is er een manier om een ​​back-up te maken van de voorkeuren / instellingen van de applicaties en van het besturingssysteem?
@Shoan Je zou kunnen proberen een back-up te maken van `/ data / system /` maar ik weet niet of het zal werken.
#3
+11
eldarerathis
2012-03-06 06:44:17 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Als u wilt doen wat in wezen een 1-op-1 back-up van uw apparaat is, kunt u een aangepast herstel gebruiken om een ​​"nandroid" -back-up te maken. Door dit effectief te doen, worden schijfkopieën gemaakt van uw NAND-partities (vandaar "nandroid") die u op een later tijdstip kunt herstellen. Dit varieert een beetje per apparaat en herstelsysteem, maar als je een volledige back-up van het interne geheugen van je telefoon wilt maken, moet je:

 • Je apparaat rooten en installeer een aangepast herstel. Het meest populaire herstelprogramma is waarschijnlijk ClockworkMod. Hoe u het installeert, verschilt sterk per apparaat, maar ROM Manager kan dit voor u doen op de meeste populaire apparaten. Je start gewoon ROM Manager en selecteert "Flash ClockworkMod Recovery" in het hoofdmenu.

 • Als je ClockworkMod gebruikt, open je ROM Manager en selecteer je "Backup current ROM". Dit zou al het werk voor je moeten doen.

 • Als je ROM Manager niet gebruikt of als je een ander herstel dan ClockworkMod gebruikt:

  • Start uw apparaat opnieuw op in de herstelmodus. Dit verschilt weer per apparaat, maar ROM Manager heeft een "Opnieuw opstarten in herstel" -optie die ongeacht werkt, wat voor herstel u hebt geïnstalleerd. Een andere optie is om adb herstartherstel uit te voeren vanaf een aangesloten pc waarop ADB is geconfigureerd en ingesteld. Afhankelijk van je apparaat kunnen er andere vereisten zijn om met herstel te beginnen (de Kindle Fire is bijvoorbeeld heel anders dan andere).
  • Navigeer naar het menu "Back-up / herstel" of "Nandroid" (of iets vergelijkbaars).
  • Selecteer "Back-up" en (indien nodig) selecteer van welke partities u een back-up wilt maken. Sommige herstelbewerkingen geven u ook de mogelijkheid om de back-up te comprimeren.
  • Selecteer "Back-up uitvoeren" (of iets vergelijkbaars) en wacht tot het proces is voltooid.

Zodra de back-up is uitgevoerd, zou je deze moeten kunnen gebruiken om te herstellen van vele "zachte" stenen. De twee situaties waarvan u echter niet zou kunnen herstellen met alleen een back-up zijn:

 • Je bootloader is ongeldig / beschadigd / etc
 • Je herstelpartitie is ongeldig / beschadigd / etc

In beide scenario's zou je eerst moeten repareren de overtredende partitie (bootloader of herstel) voordat de back-up kan worden hersteld. Kortom, alles wat u belet toegang te krijgen tot uw herstelpartitie, zal u ook beletten uw herstel te gebruiken om uw back-up te herstellen. Dergelijke situaties zijn, zou ik zeggen, vrij zeldzaam. Je kunt een back-up gebruiken om een ​​slechte / boot of / system partitie te herstellen, dus het flashen van een kernel of ROM zou een extreem kleine kans moeten hebben op permanent bricking van uw apparaat (tenzij het uw herstel- of bootloader wijzigt, zoals hierboven vermeld).

U kan in staat zijn om een ​​niet-gecomprimeerde back-up te flashen vanuit fastboot maar dit hangt af van het herstel dat u gebruikt en hoe het de back-ups uitvoert. Zoals ik me herinner, gebruikt ClockworkMod eenvoudig dd om de afbeelding te maken en ze zullen op sommige apparaten correct knipperen. Ik zou echter sterk aanraden om dit te onderzoeken voordat je het probeert , aangezien een slechte fastboot-schrijfactie je ook kan verzachten. Natuurlijk, zolang je niet probeert je bootloader te overschrijven, verlies je de toegang tot fastboot niet, dus in sommige opzichten kan dit een "niets gewaagde, niets gewonnen" situatie zijn.

Om een ​​back-up daadwerkelijk te herstellen, kunt u:

 • Selecteer in ROM Manager "Beheer en herstel back-ups", en selecteer vervolgens de back-up waarvan u wilt herstellen.
 • Als je ROM Manager niet gebruikt of als je ClockworkMod niet gebruikt:

  • Herstart in herstel
  • Selecteer "Back-up / Herstel" of "Nandroid "(of soortgelijk)
  • Selecteer" Herstellen "
  • Kies de back-up waarvan je wilt herstellen (indien er meer dan één)
  • Selecteer de partities die je zou willen willen herstellen (als je de optie hebt)
  • Selecteer "Herstellen" en wacht tot het proces is voltooid

Nandroid-back-ups worden standaard in vrijwel elke situatie op uw externe opslagapparaat opgeslagen. Enkele uitzonderingen kunnen apparaten zijn zonder aparte externe opslag (bijv. Apparaten zoals de Galaxy Nexus) waarbij de / sdcard -directory zich daadwerkelijk op de fysieke interne opslag bevindt. In ieder geval wordt het opgeslagen in uw / sdcard -directory, die vanaf een pc kan worden gelezen als USB-massaopslag of adb . U kunt een nandroid-back-up van uw telefoon naar een computer kopiëren om deze veilig te bewaren en deze later opnieuw kopiëren als u deze wilt herstellen.

Om dit te doen, kunt u eenvoudig uw apparaat aansluiten en zoeken naar een pad zoals / sdcard / nandroid (of / sdcard / TWRP voor TeamWin-herstel , mogelijk elders voor anderen). Vervolgens kunt u de inhoud van de map naar uw computer kopiëren. Je kunt het ook ophalen met adb door het apparaat aan te sluiten en iets uit te geven dat lijkt op:

 adb pull / path / to / backups 

... vanaf een pc-shell.

#4
+5
Noah
2010-10-15 02:51:16 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Er zijn een aantal apps die u kunt gebruiken, maar veel hebben al ES File Manager.

Opmerking: Schakel zoveel mogelijk apps uit als u kunt. Sommige apps maken geen back-up terwijl ze worden uitgevoerd.

 • Start ES File Manager
  (wanneer u het opent, bevindt u zich normaal in de bestandsbeheermodus)
 • Tik op het tweede pictogram van rechts om over te schakelen naar de toepassingsmodus.
 • Druk lang op een pictogram. Selecteer "Alles selecteren" in het contextmenu.
 • Druk op Menu. Selecteer "Back-up".

Terwijl de back-up wordt uitgevoerd, kunt u de voortgang bekijken door de meldingsbalk te openen.

De applicaties worden gekopieerd naar back-up / apps

Is dit alleen een back-up van de apps? Kan een vergelijkbaar proces ook een back-up maken van gegevensbestanden, zoals foto's en spraakrecorderbestanden?
@Neal ja app en gegevens kunnen ook worden geback-upt, maar hiervoor is root-toestemming vereist. Routebeschrijving vindt u in _Instellingen >> Help >> FAQ_. Het vergt wat heen en weer en zorgvuldig lezen tussen hulp en app om alles op een rijtje te krijgen, maar dan is het allemaal goed. Ook met root-systeem apps en gegevens kan worden geback-upt.
#5
  0
Dmitriy Likhten
2010-09-15 19:43:56 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Afhankelijk van je telefoon is de complexiteit van deze taak.

HTC Evo (en ondersteunde telefoons) kun je een niet-gereviseerd root-tool gebruiken om root-toegang te krijgen. Installeer Titanium Backup en maak een back-up van alles (inclusief systeem) op de geheugenkaart (en kan het naar je computer kopiëren voor extra back-up).

Anders moet je ofwel iets vergelijkbaars krijgen als unrEVOked om te rooten en Titanium te gebruiken .

Indien niet mogelijk, moet u uw telefoon rooten en een NANDROID-back-up maken. Dit maakt een back-up van alles in het telefoongeheugen als afbeelding en kan op elk moment worden hersteld om alles op de telefoon volledig te vervangen door wat het was, zelfs als je een andere versie van Android hebt geïnstalleerd.

Anders ... HTC PC Sync? Daardoor is het een beetje waardeloos vergeleken met de andere tools.

#6
  0
Jakub Narębski
2013-12-19 00:42:33 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Als u geen root heeft, kunt u MyBackup gebruiken. Het kan applicaties &-media (foto's, muziek, video's) opslaan en het kan gegevens opslaan (contacten, sms, mms, alarmen, ...).

Helaas vereist het een internetverbinding (voor MyBackup / Rerware-account), zelfs voor lokaal opslaan en herstellen (bijv. op SD-kaart), en de gratis versie is alleen één telefoon (u kunt niet kopiëren back-up naar een andere telefoon).

Merk op dat de niet-rootversie minder krachtig is dan bijv Titanium Backup of MyBackup Root.


Er is ook Helium (voorheen Carbon), waarvoor ook geen root nodig is.Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 2.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...