Vraag:
Kan ik een moderne Android-telefoon gebruiken zonder telefoonabonnement?
MattK
2010-07-23 23:08:57 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik ben nieuw op het Android-platform, maar ben bezig met wat ontwikkeling voor Android 2.x, in de hoop uiteindelijk een app te publiceren op de Android App Market. Ik zou mijn app graag op 'echte' hardware willen testen, maar ik heb al een iPhone, die zelf al behoorlijk duur is, en ik wil niet betalen voor een heel tweede gsm-abonnement om mijn code te testen . Dus mijn vraag is: is het mogelijk om een ​​ontgrendelde Android-telefoon te kopen en deze volledig via wifi te bedienen? Zo ja, welke functies (behalve de voor de hand liggende, zoals bellen), mis ik dan?

Negen antwoorden:
#1
+13
Bryan Denny
2010-07-23 23:25:26 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ja, het is mogelijk, maar afhankelijk van de telefoon kan het lastig zijn.

Ik kocht bijvoorbeeld een T-Mobile G1 (niet de Android Dev Phone-versie) en moest een simkaart hebben kaart erin. Je kunt een vriend lenen of je kunt doen wat ik deed, namelijk een prepaid-simkaart kopen. Het kostte minder dan $ 40. Als je een simkaart van een vriend hebt met een dataplan, dan kun je de telefoon activeren. Maar als u geen simkaart meer in de telefoon wilt hebben, moet u de telefoon rooten en CyanogenMod erop installeren.

Als u nu heb je een prepaid simkaart gekocht, dan kun je de telefoon via wifi activeren door deze stappen te volgen (dit is specifiek voor de G1).

Een G1 is waarschijnlijk de goedkoopste telefoon u kunt het krijgen als u het alleen als hardwaretestapparaat wilt gebruiken. Op ebay ligt het tussen de $ 100-150.

Geweldig idee over de prepaid simkaart. Ik heb daar nooit aan gedacht. Bedankt!
Voor zover ik weet, heb je eigenlijk helemaal geen simkaart nodig. Ik bedoel, ik heb mijn Nexus One geactiveerd via wifi en heb hem gewoon opgestart zonder een simkaart als test, en alles (behalve bellen, uiteraard) werkt prima!
@kkaploon Ik had een G1 van het merk T-Mobile. Het moest een simkaart hebben om verder te komen dan het scherm "simkaart vereist". Als het de ADP-versie van de G1 was, dan zou dit geen probleem zijn geweest.
Ik zou het idee hebben om zelf een G1 te krijgen. Dat apparaat is nu oud en draait niet op de nieuwste versies van Android vanwege een gebrek aan hardwaremogelijkheden. Je kunt er een paar latere versies van maken, maar het is traag. Ik zou aanraden als je nog steeds geld wilt besparen, ga voor een Samsung Galaxy S-telefoon. Ze zijn gemakkelijk te rooten en vormen een geweldig wifi-apparaat van het type "iPod Touch met Android". Vanaf december 2011 minder dan $ 200 op Ebay.
#2
+5
George Edison
2010-07-24 06:01:47 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Waarom download en installeer je de Android SDK niet?

De SDK bevat een emulator die vrijwel elk aspect van het apparaat kan simuleren.

Bedankt voor de link. Dat is hoe ik het grootste deel van mijn ontwikkeling wil doen - ik wil mijn app gewoon op echte hardware testen voordat ik hem vrijgeef.
#3
+3
Christian
2010-07-24 16:33:56 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Mijn Android-held had een simkaart nodig om op te starten, maar een prepaid simkaart van $ 10 is voldoende.

#4
+2
Dan Dyer
2010-08-17 20:31:47 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Zoals anderen al hebben gezegd, is een simkaart voor betalen per gebruik een goede oplossing voor elke telefoon. In het VK kun je in ieder geval gemakkelijk een gratis simkaart ophalen. Vodafone of O2 zal je er een sturen als je het ze vraagt, of je kunt er waarschijnlijk een krijgen bij een aantal lokale winkels. Houd er rekening mee dat sommige handsets zijn vergrendeld op bepaalde netwerken, dus u moet ofwel een simkaart van dat netwerk krijgen of betalen om uw telefoon te ontgrendelen.

Sommige telefoons werken echter prima zonder een simkaart. Ik gebruik een HTC Legend voor ontwikkeling zonder simkaart en dat is geen probleem. Ik gebruik alleen wifi en aangezien het niet kan bellen, is het in feite gewoon een zakcomputer.

#5
+2
Kevin Reid
2010-08-24 16:53:53 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik kocht een nieuwe ontgrendelde Nexus One toen deze beschikbaar was voor het grote publiek en hij was perfect bereid om wifi op te starten en te gebruiken zonder een simkaart te hebben. Dat is waarschijnlijk een dure optie.

#6
+1
grokus
2010-07-24 00:10:21 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Prepaid is de juiste keuze. Je kunt een T-Mobile prepaid-telefoon kopen voor $ 20- $ 30, soms zelfs een gratis oplaadkaart van $ 25. De telefoon wordt geleverd met een gratis simkaart met $ 3 aan zendtijd (10 minuten). Je moet je prepaid-telefoon elke 90 dagen opnieuw vullen voor minimaal $ 10 per keer, of als je het gedoe wilt vermijden, kun je $ 100 opnieuw vullen, wat goed is voor een jaar en de gouden status behalen, daarna is elk bedrag dat je bijvult goed voor maximaal een jaar. Als je al een T-Mobile-telefoon hebt, kun je misschien gewoon $ 7 besteden aan de prepaid-site om een ​​ T-Mobile Prepaid SIM-kaartactiveringskit te kopen.

De CallingMart-thread en ePhoneCard-thread op Fatwallet vertelt u hoe u goedkope hervulkaarten met couponcodes kunt kopen.

Veel succes!

#7
+1
colithium
2010-08-25 17:59:39 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Er zijn telefoons die niet eens een simkaart kunnen accepteren. Telefoons die bedoeld zijn voor gebruik op Sprint- en Verizon-netwerken hebben meestal niet eens GSM-mogelijkheden. Ze starten prima op zonder (uiteraard). Mijn HTC Evo heeft bijvoorbeeld geen simkaartsleuf - dit zou echter een dure optie zijn, ik weet zeker dat je goedkopere telefoons kunt vinden.

#8
  0
richq
2010-09-04 13:26:49 UTC
view on stackexchange narkive permalink

De HTC Magic "Vodafone-editie" vereist in ieder geval een simkaart, zelfs als deze is ontgrendeld om een ​​operator te gebruiken. Als er geen simkaart aanwezig is, wordt een modaal dialoogvenster (dat niet kan worden gesloten) weergegeven waarin u wordt gevraagd een simkaart te plaatsen.

Update : de simkaart is alleen nodig om te vullen in de Google-accountgegevens (zelfs als je dit via wifi doet, zoals ik deed). Zodra de telefoon op deze manier is "geactiveerd", kunt u hem simlockvrij gebruiken.

#9
  0
Jessica Brown
2011-09-16 02:31:49 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik heb behoorlijk wat kunnen doen op mijn telefoon voordat de activering met wifi was voltooid. Er zijn enkele dingen die u mogelijk niet kunt testen, zoals app-gedrag na / tijdens een gespreksonderbreking, maar voor het grootste deel is de beschikbare functionaliteit in de wifi-modus voldoende. U kunt het gedrag van het type oproeponderbreking testen met behulp van de Android-emulator.

U kunt ook opmerken dat veel gsm-bedrijven, inclusief maar niet beperkt tot att, aanzienlijk goedkopere, zelden geadverteerde abonnementen hebben met 'alleen gegevens'. , mocht je ontdekken dat je echt testen moet doen met een echt gsm-netwerk (bijvoorbeeld: als je een multimedia-app hebt gemaakt, kan testen via wifi anders werken dan via de ether). Vooruitbetaalde abonnementen bevatten soms ook dataplan-airtime als een andere optie om te overwegen, indien nodig.

Jessica Brown - Enig advies over hoe men info / providers zou kunnen vinden die deze "data only" -plannen aanbieden?
Bel de klantenservicenummers van de vervoerders en vraag of ze een dergelijk plan hebben. Of zoek op Google naar gerelateerde termen. Hier is er een die ik heb gevonden voor T-mobile: http://www.t-mobile.com/shop/plans/cell-phone-plans.aspx?catgroup=mobilebroadband het lijkt erop dat Verizon iets soortgelijks heeft bedoeld als een plan voor tabletgebruikers: http://www.verizonwireless.com/wcms/consumer/shop/prepaid.html


Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 2.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...